هنگامی که یک فرد به سن بلوغ میرسد،آکنه یا به زبان همگانی جوش زدن به سراغش می آید.این جوش زدن بر اساس غرور جوانی به وجود می آید و نام دیگرش هم جوش غرور جوانی است.البته باید به این نکته اشاره کنیم که جوش زدن میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و راه هایی برای پیشگیری و مقابله با آن وجود دارد.

آکنه مخصوص نوجوانان نیست. بسیاری از بزرگسالان نیز مبتلا به آکنه هستند. استرس در بزرگسالان تعادل هورمونی را مختل می کند. اولین عامل ایجاد آکنه است. روش های ساده ی بسیاری برای مقابله و پیشگیری از آکنه وجود دارد.

– هیچ گاه سعی نکنید جوش ها را تخلیه کنید با این کار فقط موجب عود آنها می شوید.

– از نور خورشید برای درمان جوش استفاده نکنید. اگر چه گاهی با این کار جو ش ها موقتا کاهش می یابند. اما نور خورشید موجب می گردد میزان مرگ سلولی افزایش یافته منافذ مسدود گردند و پوست دچار لک شود. همواره هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

– در مورد نقاطی از پوست چهره که به آن تکیه می کنید دقت نمایید. گوشی تلفن را به چانه ی خود نفشارید برای استراحت چانه ی خود را به دستتان تکیه ندهید و یا مرتب به چهره ی خود دست نمالید چنین حرکاتی موجب تحریک آکنه می شود.

– همزمان از چند نوع ماده ی آرایشی استفاده نکنید. استفاده ی همزمان از یک ضد آفتاب غلیظ، مرطوب کننده و کرم پودر می تواند موجب مسدود شدن منافذ پوست گردد.

– استفاده از محصولات آرایش مو می تواند موجب بروز جوش در اطراف خط رویش مو، گردن و شانه ها و پشت شود. در صورت مشاهده ی چنین علامتی بهتر است از محصول آرایشی دیگری استفاده کنید و مراقب باشید مواد آرایشی مخصوص مو با پوستتان تماس پیدا نکند.

درمان آکنه

– مقداری آب سیر را روی جوش هایی که کاملا دیده می شوند و رسیده هستند بمالید.

– آکنه را با بنزوئیل پروکساید درمان کنید. می توانید این ماده را از داروخانه خریداری کنید.

– جوش روی چهره تان را با کمک قطره های برطرف کننده ی قرمزی چشم مخفی کنید. یک قطره روی جوش ریخته و آن را به مدت ده تا پانزده دقیقه روی جوش بمالید.

– یک پاکت کوچک مخمر را با میزان کافی از روغن چرب چای مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست آید. این خمیر را روی جوش های رسیده بمالید و روی آن را با پارچه یا باند ببدندید. اجازه دهید این خمیر به مدت یک شب بر روی جوش بماند. مخمر، باکتری ها را به سطح پوست می آورد و روغن چای با آنها به مقابله می پردازند. با این ترفند ممکن است صبح روز بعد جوش ها از بین رفته باشند.

– یک گلوله ی پنبه ای را درون آب نمک ولرم بخیسانید و سپس آن را روی جوش به مدت سه دقیقه فشار دهید.

– برای پاک کردن عمقی منافذ و از بین بردن باکتری ها کمی عسل را  روی جوش بمالید و به مدت ده دقیقه صبر کنید.

منبع : بامداد