افراد زیادی هستند که به چیزهای ترسناک علاقه مند هستند و از دیدن فیلم های ترسناک لذت می برند.اما آیا این موضوع دلیل علمی دارد؟اگر چیزهای ترسناک باعث نشاط شما شده و بعضا اسباب سرگرمی شما را برایتان فراهم می‌کند، بد نیست بدانید که بدن و ذهن مسبب این امر هستند.
“مارجی کر” استاد جامعه شناسی و نویسنده کتاب مشهور”ترس” در این باره می‌گوید: «هنگامی که ما می‌ترسیم، بدن ما مواد شیمیایی مختلفی را آزاد می‌کند که می تواند احساس خوبی را در شرایط مناسب برایمان ایجاد کند».
وی ادامه می‌دهد: «زمانی که بدن، احساس ترس می کند، احساسات مثبت توسط ناقل‌های عصبی و هورمون‌های مختلف آزاد می‌شوند. این فعالیت‌ها موجب عکس العمل«سیستم عصبی سمپاتیک بدن»می‌شود. بنابراین در شرایط ترسناک مانند قرار گرفتن در یک خانه خالی از سکنه یا تماشای فیلم ترسناک، مغز همانند وقتی که خوشحال، خندان، هیجان زده یا شگفت زده هستیم عمل می‌کند و واکنش‌های شیمیایی مشابه ای در بدنمان آغاز می‌شوند.
تعامل جالب مغز با  بدن
دکتر “کاترین برانلو” روانپزشک در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو در این خصوص اظهار داشت: «لوب “فرونتال” (قدامی) مغز که بخش تفکر مغز است، می تواند پاسخ درست را ارسال کند و به شما بگوید در حال حاضر حالتان خوب هست یا بد. بنابراین اگر شما در یک وضعیت ترسناک شبیه به یک خانه خالی از سکنه به سر می‌برید و احساس مور مور یا شنیدن سر و صداهای عجیب می‌کنید، بدن شما حالت تدافعی به خود می‌گیرد.
وی افزود: «در چنین شرایطی این بخش از مغز هنوز هم می داند جایتان امن است و شما را آرام‌تر کرده و اجازه می دهد این وضعیت به مراتب برایتان لذت بخش‌تر شود».
این روانپزشک یادآور شد: «مغز شما متوجه خطر محیطی است، اما از طرفی می داند که خطر چندان جدی او را تهدید نمی‌کند. از این رو، شرایط برایش شیرین و لذت بخش می‌شود».
شخصیت  نقش کلیدی ایفا می‌کند
هر کس با شخصیت و مزاج های مختلفی و با مکانیسم متفاوتی نسبت به مقوله ترس متولد می‌شود. یک وجه این قضیه احساس ماجراجویی است که بر اساس آن فرد می خواهد به چالش کشیده شود و از تجربیات هیجان انگیز و ترسناک لذت می برد. وجه دیگر این موضوع مربوط به افرادی است که مخالف این تجربه‌های چالشی هستند و ممکن است حساس تر، خجالتی تر، و ترسوتر محسوب شوند.
سایر عوامل محیطی
فراموش نکنید که تجربیات زندگی نیز در این امر نقش بسزایی دارند.برای مثال غالب افرادی که در طول زندگیشان صدمات روحی ناشی از تصادف یا از دست دادن ناگهانی خانواده یا ضربه عاطفی شدید را تجربه کرده‌اند به حس ترس چندان روی خوش نشان نمی‌دهند.
همچنین احساسات “مسری” هستند به طوری که ما از طریق درک احساسات یکدیگر و بازآفرینی آنها با هم ارتباط برقرار می‌کنیم. شاید به همین دلیل است که افراد ترجیح می‌دهند به طور دسته جمعی به تماشای فیلم‌های ترسناک بپردازند.
علاقه وافر به ترس؛ نوعی اختلال روانی؟
دکتر “کاترین برانلو” می‌گوید: «مردم فکر می کنند که اگر شما واقعا به دنبال چیزهای ترسناک باشید، دچار مشکلات روحی و جسمی هستید، اما واقعیت این است که داده های تجربی نشان می‌دهد که بسیاری از مردم از وحشت و ترس لذت می‌برند و نمی‌توان گفت که آنها دچار نوعی اختلال روانی هستند».
برخی احساس ترس و وحشت را دوست دارند و برخی افراد این نوع احساسات را منفی تلقی می‌کنند. همانطور که خیلی از مردم موسیقی پاپ رو می‌پسندند و برخی عاشق موسیقی سنتی هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان