کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

بد نیست با انواع فیبرهای خوراکی محلول  و نامحلول در آب آشنا شوید دریافت و مصرف انواع فیبرها برای افزایش سلامتی بدنمان مهم و حائز اهمیت است  بدنمان نیازمند دریافت انواع ویتامین ها و املاح معدنی موجود در فیبرها می باشد منابع غنی از  پکتین،صمغ ،سلولز و  لیگنین در ادامه مطلب به شما معرفی خواهند شد.

انواع فیبر های خوراکی 

محلول در آب

◊ پکتین

  • باعث کاهش کلسترول
  • پیشگیری از سرطان روده و تولید سنگ صفرا
  • پیشگیری از بیماری قلبی و دیورتیکولوز
  • باعث رشد باکتری هایی که سموم را مورد حمله قرار می دهند

منابع غذایی حاوی پکتین:

  • انگور، سیب، موز، مرکبات و توت فرنگی
  • لبو، کلم، گل کلم و هویج
  • لوبیا سبز، بامیه و سیب زمینی

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

◊ صمغ ها

  • باعث کاهش کلسترول
  • تنظیم قند خون
  • باعث رشد باکتری هایی که سموم را مورد حمله قرار می دهند

منابع غذایی حاوی صمغ ها:

  • لوبیا
  • سبوس جو دوسر
  • تخم کنجد

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

نامحلول در آب

◊ سلولز

  • کمک به دفع مرتب مدفوع
  • مقابله با سموم در دستگاه گوارش
  • تنظیم قند خون
  • پیشگیری از افزایش وزن
  • کمک به بهبود بواسیر و رگ های واریس
  • پیشگیری از بروز دیورتیکولوز

منابع غذایی حاوی سلولز:

  • سیب و گلابی
  • سبوس، انواع دانه کامل غلات و آرد گندم کامل
  • براکلی، کلم بروکسل، کلم، هویج، کرفس، لوبیا سبز، باقلا سبز، نخود سبز، ریواس و فلفل شیرین
  • نخود
  • بادام زمینی

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

◊ همی سلولز

  • کمک به دفع مرتب مدفوع
  • مقابله با سموم در دستگاه گوارش
  • تنظیم قند خون
  • پیشگیری از افزایش وزن
  • کمک به بهبود بواسیر و رگ های واریس
  • پیشگیری از بروز دیورتیکولوز

منابع غذایی حاوی همی سلولز:

  • سیب و موز
  • لبو، کلم بروکسل، بادمجان، لوبیا سبز، تربچه
  • سبوس، نان و غلات کامل

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

◊ لیگنین

  • باعث کاهش کلسترول
  • پیشگیری از سرطان روده یا تولید سنگ صفرا
  • کاهش امکان تخمیر سایر فیبرها

منابع غذایی حاوی لیگنین:

  • هلو، گلابی، توت فرنگی
  • بادام زمینی
  • کلم، بادمجان، لوبیا سبز، تربچه و گوجه فرنگی
  • نخود
  • سبوس و نان و غلات کامل

منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی   منابع غذایی حاوی صمغ ها منابع غذایی حاوی سلولز منابع غذایی حاوی پکتین صمغ ها انواع فیبر های خوراکی

 

فیبر های نامحلول در آب (مانند سبوس گندم) عموما نسبت به تخمیر باکتری ها در روده بزرگ مقاوم هستند و به افزایش حجم مدفوع و در نتیجه کاهش زمان تخلیه روده کمک می کنند.

تاثیر فیبرهای محلول در آب (میوه ها، حبوبات و جو دوسر) بر روده بزرگ کاملا” مشخص نیست، غیر از آن که در کنترل قند خون و پایین آوردن چربی های خون به ویژه کلسترول موثر هستند.

با افزایش فیبر در رژیم غذایی، مقدار مایعات نیز باید به حداقل ۸ لیوان در روز افزایش یابد.

افزایش فیبر در رژیم غذایی ترجیحا” از راه مصرف انواع مواد غذایی است تا از مکمل های فیبر، زیرا مواد غذایی قادر به فراهم ساختن ویتامین، املاح و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز هستند.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


در ادامه مطلب بخوانید: نمونه رژیم پر فیبر۱

منبع: دکتر سلام

5 1000
ارسال شده در 5 دی 1395 توسط با موضوع تغذیه

ارکید
دندانپزشکی دکترسلام
تلگرام دکتر سلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x