سلامتی در زمستان زمستان در زمستان چی بخوریم؟

همانطور که میدانید زمستان بخاطر سرمایش افراد زیادی را در داخل دیوارها حبس میکند و افراد باید از این رویه افسردگی دور بمانند.حتی جدا از افسردگی سلامت جسمی افراد در خطر است و باید در این فصل به صورت مخصوص از بدن مراقبت کرد.سید مهدی غضنفری که متخصص طب سنتی میباشد در خصوص سلامتی در زمستان صحبت هایی کرده است.

یک متخصص طب سنتی گفت: نخستین قدم برای سلامتی در فصل زمستان پرهیز از مصرف سردیها چه به‌صورت خوردنی و چه به‌صورت موضعی است و باید از مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های سرد از جمله مصرف لبنیات و میوه‌های ترش و آبکی پرهیز کرد.

سید مهدی غضنفری در مورد تدابیر طب سنتی در مورد فصل زمستان اظهار کرد: هر فصلی دارای مزاجی است، مزاج فصل زمستان سرد و تر است بنابراین سردی و تری در این فصل بیشتر می‌شود؛ به این ترتیب اکثر افراد و به‌خصوص افراد دارای مزاج سرد و تر باید تدابیر فصل زمستان و مخصوصاً تدابیر غذایی مربوطه به آن را رعایت کنند.

وی افزود: همیشه قدم اول برای حفظ سلامت پرهیز است و نه خوردن؛ پرهیز از خوردنیها و نوشیدنیهای تولید‌کننده خلط بلغم (سرد و تر) شامل آب (مخصوصاً آب سرد و به‌ویژه آب یخ)، لبنیات مخصوصاً دوغ و ماست، آشها و سوپهای خیلی لعابدار که محتویات غذایی زیادی ندارند.

 

غضنفری در مورد دیگر خوراکیهایی که از مصرف آنها در فصل زمستان باید پرهیز کرد، یادآور شد: مسلماً منظور همه انواع آش مثلا آش حلیم یا شله‌ قلم‌کار نیست زیرا این موارد دارای گوشت و بلغور گندم فراوان بوده و غذای کاملی  به حساب می‌آیند؛ مقصود غذاها و سوپهای آبکی دارای سبزیجات و لعابدار (مثل سیراب شیردان) است.

 

این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین می‌توان به میوه‌‌های ترش و آبکی (مرکبات، هندوانه) و در کل طعمهای ترش و بی‌مزه (بدون طعم خاص) و نیز غذاهای مانده و فریزشده که عمدتاً غذاهای با غلبه سردی و تری مولد بلغم هستند، سس‌ها به‌خصوص سس مایونز و موادی مانند کاهو، خیار و بیشتر غذاهای خام و خام‌خواری اشاره کرد.

 

وی در مورد خوراکیهایی که مصرف آنها در این فصل برای بدن مفید است، خاطرنشان کرد: در کل از موادی که طبع آنها رو به گرمی هستند باید استفاده کرد، البته باید مزاج را هم در نظر گرفت؛ برای مثال افرادی که دارای حرارت زیاد هستند حتی در زمستان هم ممکن است نیاز باشد از گرمیها پرهیز کرده و به مصرف خنکیها روی بیاورند اما بهتر است این افراد از غذاهای گرم کباب‌شده، پخته، بوداده یا تفت‌داده شده و تا حدی سرخ‌کرده استفاده کنند.

 

غضنفری در مورد تدابیر دیگر طب سنتی در این فصل تأکید کرد: در فصل زمستان هضم انسان قویتر کار می‌کند، زیرا حرارت از سطح به داخل بدن معطوف بوده و سیستم گوارش گرم و قوی است، برای مثال با توجه به این مورد مصرف غذاهایی همچون حلیم، کبابها مثل کباب گوشتهای قرمز از قبیل چنجه، کباب برگ یا کوبیده و دل مرغ، آبگوشت همراه با کمی پودر زیره سیاه با چند تکه سیب درختی یا به مفید است، البته نفخ نخود باید گرفته شده باشد.

 

وی ادامه داد: همچنین استفاده بیشتر از گوشتهای با طبع گرمتر مثل گوشت پرندگانی چون کبک، بلدرچین و جوجه مرغ یا گوشت شتر، چاشنی‌های رو به گرمی مثل دارچین، زعفران، زیره، آویشن، مرزه، فلفل و کلاً ادویه‌ها و قدری نمک در این فصل توصیه می‌شود.

 

این متخصص طب سنتی در مورد دیگر خوراکیهای مفید برای فصل سرد سال گفت: مصرف تخم‌ پرندگان همچون مرغ، بلدرچین، کبوتر و یا نوشیدنی‌های گرم، گرم‌مزاج مثل چای حاوی هل، زنجبیل، چای زعفران و چای دارچین نیز مفید است، پس باید سعی شود از خوردنیها و نوشیدنیهای گرم بالفعل (گرما و داغی ظاهری) و بالقوه (مزاج گرم) استفاده شود تا نهایت گرمی مناسب و کافی در این فصل به بدن برسد.

 

وی در مورد پیشگیریهای لازم در فصل زمستان و بیماریهای این فصل یادآور شد: در این فصل بیماریهایی مثل سرماخوردگی، زکام یا خلط ته حلق بیشتر است و مصرف کمتر مواد با مزاج سرد به رفع کردن این مشکلات کمک می‌کند، به‌خصوص در شبهای سرد زمستان باید در مصرف سردیجات بیشتر احتیاط کرد؛ خلط و ترشحات ته حلق به سیستم تنفسی یا گوارش ریزش کرده و در طولانی‌مدت آن را  آسیب می‌زند برای مثال منجر به بیمارهایی همانند برونشیت، آسم، آلرژی، سرفه‌های مکرر، التهاب یا زخم معده و دوازدهه، نفخ و رفلاکس می‌شوند.

 

غضنفری در مورد لزوم فعالیت بدنی و ورزش مستمر در فصل زمستان تأکید کرد: در این فصل باید فعالیتهای بدنی و ورزش بیشتر شود و انسان خود را از قرار گرفتن مقابل باد و سرمای مستقیم مصون بدارد و اقداماتی مثل خونگیری و حجامت را انجام ندهد مگر در صورت نیاز زیاد با تجویز پزشک چون این کار سبب سردتر شدن بدن خواهد شد.

منبع : خبر داغ

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 6 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • مهمترین دانستنی ها در مواقع اورژانسی
  • کدام ساندویچها برای سلامتی زیان ندارد
  • آماری از تجویز داروهای ضدافسردگی برای کودکان
  • مادران حامله و چاقی بعد از بارداری
  • کاناپه ای برای رفع افسردگی
  • ۱.۷ میلیون کودک در جهان به دلیل محیط های آلوده می میرند
  • روش تهیه شربت سیر،یک پنی سیلین طبیعی
  • کم شدن تعداد گلبولهای سفید خون | لکوپنی و نوتروپنی
  • محبوبترین ها

  • مصرف مکمل ها در هفته 14 بارداری
  • بررسی عوارض متی مازول برای مادران شیرده
  • درمان خارش های ناشی از اگزمای پوستی در طب سنتی
  • عدم احساس مسئولیت به خاطر اعتیاد
  • تشخیص مشکل در اندام ها با این تست الکتریکی
  • فوبی خاص چیست؟
  • فتاوی و نظرات حضرت آیت الله خامنه ای به چند سوال پزشکی
  • با روشی ساده جنسیت فررندتان را خودتان مشخص کنید
  • رپورتاژ

  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است