Triticum نام علمی گندم است که از غلات های مهم حساب میشود.گندم در گونه های اهلی و وحشی وجود دارد و از خانواده گرامینه ها میباشد.تیره گندم گندمیان است و از گیاهان 1 ساله گلدار تک لپه ای میباشد.دانه گندم میان 2 پوشش قاشق قرار گرفته و برگ های گندم کم عرض و نازک هستند و زبانه هایشان هم کوچک است.

از خواص قابل توجه عصاره گندم جوانه زده می توان از دارا بودن ویتامین E نام برد که به موهای شما را تقویت نموده و شوره و ریزش موها را کاهش می دهد. دارای خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی است و به عنوان یک درمانگر طبیعی، تا حد زیادی چروک ها و خط های به وجود آمده روی پوست را ترمیم می نماید.

عصاره گندم جوانه زده چیست ؟

عصاره ی گرفته شده از دانه های گندم جوانه زده طعمی شیرین مشابه سمنو دارد در حالی که به آن هیچ نوع ماده ی شیرین کننده ای اضافه نمی شود. این عصاره یک ماده غذایی بسیار مفید با ارزش تغذیه ای بالا است. عصاره ی مالت گندم، از لحاظ ظاهری مشابه عصاره ی مالت جو است با این تفاوت که مزه ی آن کمی شیرین تر و طبع آن گرم و به همین دلیل یک بهبود دهنده ی عالی برای بیماران مبتلا به ام اس (MS) است.

خواص عصاره گندم جوانه زده :

– دارای املاح معدنی از جمله پتاسیم،آهن، روی، ید، فسفر، منیزیوم، کلسیم و سلنیوم است و برای کسانی که دچار کمبود املاح معدنی بوده یا کم خونی و ضعف پیدا کرده اند و از لحاظ جسمی و روحی ناتوان و ضعیف شده اند، مفید است.

– به دلیل وجود فیبر سبب کاهش ابتلا به سرطان روده شده و مصرف آن یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت دستگاه گوارش به عنوان ملین است.

– به دلیل دارا بودن ویتامین E دارای خواص ضد انعقادی خون می باشد و از بروز سکته قلبی جلوگیری نموده و پدیده پیری سلولها و بافتهای بدن را کند می کند. موهای شما را تقویت نموده و شوره و ریزش موها را کاهش می دهد. دارای خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی است و به بهبود التهابات و جراحت های پوستی کمک می کند.این ویتامین به عنوان یک درمانگر طبیعی، تا حد زیادی چروک ها و خط های به وجود آمده روی پوست را ترمیم می نماید.

– عصاره ی گندم جوانه زده دارای ویتامین A است که در ساختمان پوست، موها ، چشم، دندان و لثه حضور دارد. حضور این ویتامین سبب عملکرد صحیح و حفظ سلامت این اعضا می ‌شود. این ویتامین در سنین رشد در استخوان سازى شرکت مى کند و به همین علت مصرف آن برای کودکان در حال رشد، خانم هاى باردار یا شیرده مفید می باشد.

– حاوی فیبرهای محلول است که مصرف کافی آن باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصد کلسترول، در افرادی که دارای کلسترول بالا هستند، می شود.

– به واسطه داشتن سلنیوم، منیزیم و ویتامین E که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در نتیجه پیشگیری از سرماخوردگی، گرم نگه داشتن بدن و افزایش فعالیت های مغزی می شود.

– سرشار از ویتامین های E و B بوده و باعث آرامش اعصاب، منظم شدن ضربان قلب و شادابی پوست می گردد.

– عصاره ی گندم جوانه زده سبب تقویت عملکرد تخمدان ها، افزایش قدرت تولید مثل و کاهش دردهای قاعدگی میشود.

موارد مصرف عصاره گندم جوانه زده :

– به تنهایی

– همراه با خامه، عسل، ارده ، شیر و کره یک صبحانه عالی یا یک میان وعده بسیار مقوی و مفید می باشد.

– ماده ای مقوی و انرژی زا برای کودکان و ورزشکاران می باشد.

– در تهیه انواع غذاها از جمله سوپ، غذای کودک، غذاهای رژیمی و حلوا کاربرد دارد.

– می توان از آن به جای مربا یا سایر شیرین کننده ها در تهیه انواع کیک، شیرینی و بیسکوییت استفاده نمود.

منبع : ایران ویج