سوراغ دسر بندری خورشت بندری آموزش طبخ سوراغ

این دسر بندری یک غذای اصیل سنتی به شمار می رود که مردم جنوب کشور سالهاست از آن استفاده می کنند می خواهیم در این بخش با روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید رعایت اصول مهم برای طبخ این دسر بسیار حائز اهمیت است.

 سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.
مواد لازم:
  • روغن مایع  به میزان لازم
  • پیاز خردکرده  2 عدد
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • ادویه کاری یا فلفل تند  1 قاشق سوپخوری
  • گوجه‌ فرنگی رنده کرده  1عدد
  • سوراغ  4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • آب  4 تا 5 پیمانه
  • میگوی لافتی (میگوی ریز خشک)  250 گرم
  • ماش نیم پز  1 پیمانه
  • برنج  3 پیمانه
طرز تهیه:

1-در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

2-سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

4-مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

وب سایت شور وشیرین

ارسال شده در 10 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • 9 علائم حمله آسم
  • خطر مننژیت برای شیرخواران
  • اهمیت ویتامین C در سیستم عصبی
  • آیا ممکن است اضطراب مانع از بچه دار شدن مان شود؟
  • خطرات پاستیل خوردن برای دندان ها
  • ترفندهای بیدار کردن کودک در صبح
  • خورد و خوراک مناسب برای زنگ تفریح
  • مراقبت از سلامت سالمندان با مصرف آجیل
  • محبوبترین ها

  • با ماهی سو خاری نابغه شوید
  • تقسیم بندی غذاها از نظر کیفی و ظاهری
  • برنامه غذایی مبتلایان به نارسایی کلیه
  • فست فود و یک دنیا عوارض
  • رسپی سوپ ضد یبوست با کالری کم
  • استقبال از سلامتی با مفیدترین خوراکی های ارزانقیمت
  • ویتامین D چه کارهایی برای بدن انجام میدهد
  • مراقبت در مصرف انواع روغن ها
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    لاغر شو
    تلگرام دکتر سلام
    مزایای استفاده از هل

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است