این دسر بندری یک غذای اصیل سنتی به شمار می رود که مردم جنوب کشور سالهاست از آن استفاده می کنند می خواهیم در این بخش با روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید رعایت اصول مهم برای طبخ این دسر بسیار حائز اهمیت است.

 سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.
مواد لازم:
  • روغن مایع  به میزان لازم
  • پیاز خردکرده  2 عدد
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • ادویه کاری یا فلفل تند  1 قاشق سوپخوری
  • گوجه‌ فرنگی رنده کرده  1عدد
  • سوراغ  4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • آب  4 تا 5 پیمانه
  • میگوی لافتی (میگوی ریز خشک)  250 گرم
  • ماش نیم پز  1 پیمانه
  • برنج  3 پیمانه
طرز تهیه:

1-در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

2-سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

4-مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

وب سایت شور وشیرین

ارسال شده در 10 دی 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • از نامنظمی قلب چه میدانید؟(بخش اول)
  • راهی جدید برای درمان مشکلات انعقاد خون
  • طرز تهیه پیرپریم
  • تکرار بالا در مقابل تکرارکم
  • مواد خوراکی موثر در درمان و کنترل دیابت
  • بعد از عمل جراحی بینی فعالیت و ورزش چگونه باید باشد؟
  • از بین بردن چین و چروک صورت در 7 روز با مواد طبیعی
  • توصیه هایی برای خانم های یائسه
  • مناسب ترین زمان برای گرفتن فشار خون کدام است؟
  • اهمیت روابط مهربانی با همسر
  • مقایسه افسردگی و بیماری قلبی
  • کودک و تاثیر پذیری از همسن و سالان
  • ارثی بودن آلزایمر ثابت شد!
  • اسرار تمرکز ذهن
  • استفاده از قرص ضد افسردگی در دوران بارداری
  • محبوبترین ها

  • ارتباط صبحانه با پسردار شدن
  • کشفی جدید در زمینه ناباروری
  • درمان های موثر طبیعی برای بچه دار نشدن
  • نسخه پاییزی برای خانمهای حامله
  • اوتیسم در جنین مادران نازا
  • چرا جنین در داخل رحم می میرد؟
  • مادران حامله و چاقی بعد از بارداری
  • این مادران پسر می زایند
  • زنان باردار هرگزبه سونا نروند
  • پیشگیری از مشکلات ارثی شنوایی در جنین
  • مواد خوراکی مفید برای کاهش درد زایمان
  • امید برای بچه دار شدن با طب سوزنی
  • نکات مهم برای بارداری در سنین بالا
  • زمانیکه هورمونها دچار اختلال می شوند؟
  • اهمیت تحرک جنین
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است