سوراغ دسر بندری خورشت بندری آموزش طبخ سوراغ

این دسر بندری یک غذای اصیل سنتی به شمار می رود که مردم جنوب کشور سالهاست از آن استفاده می کنند می خواهیم در این بخش با روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید رعایت اصول مهم برای طبخ این دسر بسیار حائز اهمیت است.

 سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.
مواد لازم:
  • روغن مایع  به میزان لازم
  • پیاز خردکرده  2 عدد
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • ادویه کاری یا فلفل تند  1 قاشق سوپخوری
  • گوجه‌ فرنگی رنده کرده  1عدد
  • سوراغ  4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • آب  4 تا 5 پیمانه
  • میگوی لافتی (میگوی ریز خشک)  250 گرم
  • ماش نیم پز  1 پیمانه
  • برنج  3 پیمانه
طرز تهیه:

1-در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

2-سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

4-مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

وب سایت شور وشیرین

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 10 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • این موارد را از سونا میدانستید؟
  • توصیه هایی برای یک برنامه غذایی مفید برای ورزشکاران
  • هشدارنسبت به عوارض تجويزبي‌مورد«سفالكسين» وساير آنتي‌بيوتيك‌هاي نسل چهارم
  • پیتزا خوشمزه ، اما مضر
  • داروهاي مخدر عامل بروز آپنه در افراد مبتلا به دردهاي مزمن
  • با این گروه خونی مستعد ابتلا به الزایمر هستید
  • 7 فایده آب هندوانه
  • له معجون خانگی در تابه
  • محبوبترین ها

  • پیده کره و پنیر پیتزا- آموزش تصویری
  • له معجون با نان تست
  • با لیمو و تخم مرغ جوشهای سرسیاه را از بین ببرید
  • دسر چوبی- پای آلبالوی خوشمزه
  • کوفته مرغ گوجه فرنگی غذای لاغر کننده
  • علاقه مندان به سیب زمینی پنیری بخوانند
  • سالاد ماست و کلم قمری
  • رسپی با صفرکالری- دال عدس و اسفناج
  • رپورتاژ

  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است