سوراغ دسر بندری خورشت بندری آموزش طبخ سوراغ

این دسر بندری یک غذای اصیل سنتی به شمار می رود که مردم جنوب کشور سالهاست از آن استفاده می کنند می خواهیم در این بخش با روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید رعایت اصول مهم برای طبخ این دسر بسیار حائز اهمیت است.

 سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.
مواد لازم:
  • روغن مایع  به میزان لازم
  • پیاز خردکرده  2 عدد
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • ادویه کاری یا فلفل تند  1 قاشق سوپخوری
  • گوجه‌ فرنگی رنده کرده  1عدد
  • سوراغ  4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • آب  4 تا 5 پیمانه
  • میگوی لافتی (میگوی ریز خشک)  250 گرم
  • ماش نیم پز  1 پیمانه
  • برنج  3 پیمانه
طرز تهیه:

1-در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

2-سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

4-مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

وب سایت شور وشیرین

5 1000
ارسال شده در 10 دی 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم | بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • کم تحرکی، دلیل نابینایی در بیماران دیابتی
  • معده و لثه خود را با «چاقاله بادام» قوی کنید
  • آدلر در مورد احساس خود بینی چه می گوید
  • مشکل در عضلات کمر
  • خطرناک ترین نشانه های کودک آزاری
  • مصرف روزانه تخم شربتی چه فوایدی دارد
  • اقدام مشترک افغانستان و پاکستان برای مقابله با فلج اطفال
  • بامیه چه خواصی دارد ؟
  • محبوبترین ها

  • خواص بادام هندی و عکس هایی از آن
  • مقابله با انگل ها به کمک سبزیجات
  • میوه ها و سبزیجات برای سلامتی مفیدند نه برای لاغری
  • مصرف آب زرشک ممنوع!
  • شما هم نمیدانید کدو سبز این خاصیتها را دارد
  • ماسک مو با پوست سیب زمینی
  • فواید تازه و سودمند درمورد کدو حلوایی
  • نوشیدنی مفرح برای روزهای گرم
  • رپورتاژ

  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما