فقر غذایی سوء تغذیه چند نفر در جهان گرسنه هستند؟

هنگامی که یک انسان انرژی،ویتامین و مواد مغذی کم مصرف میکند،این موضوع را فقر غذایی میگویند.یک نوع شدید از سوء تغذیه فقر غذایی میباشد.سوء تغذیه به یک نوع بیماری میگویند که بدلیل مصرف کم یا بیش از حد مواد غذایی بوجود می آید.در تمامی کشورها میتوان افراد با سوء تغذیه را دید و باید بگوییم این بیماری عامل بزرگ مرگ کودکان میباشد.

دکتر رسول دیناروند با بیان این مطلب که دنیا جهان از جمله کشور ما در حوزه غذا و تغذیه با سه چالش اصلی مواجه است، افزود: چالش اول فقر غذایی و سوء تغذیه است، بطوریکه بیش از ۸۰۰ میلیون نفر گرسنه در جهان وجود دارد و در ایران هم متاسفانه هنوز در حدود ۴ میلیون نفر کمتر از نیاز غذا دریافت می کنند. به خصوص در استان سیستان و بلوچستان، یکی از چالش های اساسی ما فقر غذایی و سوء تغذیه است که باید برای حل آن تلاش شود.

وی از تقلبات غذایی و آلاینده های شیمیایی، بیولوژیک و… به عنوان چالش دوم حوزه غذا نام برد و ادامه داد: هنوز درصد بالایی از فرآورده های غذایی که مردم دریافت می کنند از نظر بهداشت و ایمنی قابل تایید نیستند. در سال اخیر حدود ۱۰ درصد نمونه هایی که ما آزمایش کرده ایم، مردود شده اند.

دیناروند به چالش سوم اشاره کرد و افزود: دریافت کالری بیش از نیاز، چالش سوم است، بطوریکه در ایران بطور میانگین کالری دریافتی ۲۵ درصد بیش از نیاز است.

وی در ادامه با اشاره به اولویت های غذایی کشور، تاکید کرد: سلامت غذا نخستین مسئله است.

دیناروند به معضل فقر غذایی اشاره کرد و اظهارداشت: در حال حاضر برخی از افراد جامعه، مانند مناطقی از استان سیستان و بلوچستان کالری مورد نیاز بدن خود را دریافت نمی کنند و از عدم امنیت غذایی رنج می برند که این مسئله در حال پیگیری است.

وی، شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشور را دریافت ۲۵ درصد کالری اضافی و مصرف بیش از معمول غذا دانست و گفت: همین امر سبب افزایش وزن و چاقی در کشور شده است.

دیناروند به اولویت وزرات بهداشت در حوزه غذا و تغذیه اشاره کرد و افزود: با تدابیری که سازمان غذا و دارو اندیشیده است سفره های مردم از سلامت بیشتری برخوردار خواهد شد.

وی به موضوع پالم اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر سالانه در حدود ۳۰۰ هزار تن کاهش واردات روغن پالم داشته ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که فقط ۸۰ هزار تن از روغن پالم وارداتی برای تولید لبنیات پرچرب و ارزان قیمت استفاده می شد، افزود: طبیعی است هر چقدر قیمت محصول تولیدی ارزان تر تمام شود فروش و مصرف آن بیشتر می شود. حذف روغن پالم از محصولات لبنی سبب کاهش مصرف لبنیات پرچرب شده است.

دیناروند گفت: سیاست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو علاوه بر کاهش میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع، حذف کامل چربی های ترانس از محصولات غذایی است.

منبع : ایران ویج

5 1000
ارسال شده در 11 دی 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • راهکارهای تغذیه ای برای افزایش سلامت کبد
  • تاثیرات مختلف پیاده روی بر استخوانها
  • سیری دیرتر با چربی های اشباع
  • نگرانی های پزشکان پیرامون اختلال حافظه
  • جای دادن گوشت قرمز در برنامه غذایی
  • کبد چرب و تاثیرات مختلف آن در بدن
  • مصرف مکمل های خوراکی در کنار نوشیدنی داغ ممنوع
  • عوارض نگهداری بطری پلاستیکی
  • محبوبترین ها

  • تشدید عوارض بارداری با افزایش دما
  • اهمیت مصرف مکمل در دوران حاملگی
  • اضافه وزن مانعی برای بارداری
  • هفته چهار حاملگی و تغییرات مربوط به آن
  • عوارض انجام سونوگرافی های زیاد
  • شکاف لب و کام،یکی از نقص های مادر زادی
  • زمانبندی موثر بین بارداری ها
  • آیا میتوان وازکتومی را بازگرداند؟
  • رپورتاژ

  • استفاده از لوازم آرایشی در بارداری
  • خدمات پیشرفته پوست و مو گروه زیبایی برنا
  • ورزش و یوگا در بارداری و توصیه های مربوطه
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما