30

امروزه بسیاری از افراد از مشکل بالا بودن قند خون رنج می برند ، اصلی ترین عامل بروز چنین مشکلی تغذیه ی نامناسب است. در این مطلب به شما مواد غذایی را معرفی خواهیم کرد که استفاده از آنها می تواند باعث بالا رفتن قند خون شما شود.

مبتلایان به دیابت نوع دو به خوبی می دانند که باید از موادغذایی که قند خون آنها را بالا می برد دوری کنند. کربوهیدرات موجود در نان تهیه شده با آرد سفید، نوشابه و بسیاری از موادغذایی در بدن تبدیل به قند و در جریان خون جاری می شود. حتی اگر شما به دیابت مبتلا نیستید، بدن شما با خوردن این دسته از غذاها به انسولین مقاوم می شود و در مقابل قند وارد شده واکنشی نشان نمی دهد.

 

در ادامه مطلب می توانید با شش ماده غذایی که قند خون را به شدت افزایش می دهند آشنا شوید و برای کنترل قند خون بهتر است تا از آنها دوری کنید.

 

۱ برنج سفید

مبتلایان به دیابت نوع دو بهتر است تا سرحد ممکن از مصرف برنج سفید پرهیز کنند. تحقیقات در دانشگاه هاروارد نشان می دهد افرادی که در هفته بیش از پنج بار برنج سفید مصرف می کنند، ریسک ابتلا و توسعه دیابت نوع دو را در خود افزایش می دهند و این در حالیست افرادی که یک سوم برنج مصرفی خود را با برنج قهوه ای جانشین کرده اند، شانزده درصد کمتر از سایر افراد به دیابت نوع دو مبتلا می شوند. دلیل اصلی این موضوع وجود میزان کم فیبر در برنج سفید نسبت به برنج قهوه ای است. فیبر می تواند میزان قند خون را کنترل نماید.

 

۲ نان سفید

موادغذایی تهیه شده با آرد سفید در سیستم گوارشی ما سریعتر هضم می شوند. همین موضوع سبب می شود میزان قندخون به سرعت پس از مصرف این محصولات افزایش یابد. همچنین محققان دریافتند که خوردن غلات سبوس دار، منجر به کاهش میزان چربی بدن و ریسک حمله قلبی و ابتلا به دیابت نوع دو می شود.

 

۳ نوشابه و نوشیدنی های قندی

در صورتی که می خواهید قندخون خود را در وضعیت نرمال نگه دارید، بهتر است از نوشیدنی های قندی دوری کنید. محققان بر این باورند افرادی که روزانه دو نوشیدنی قندی می نوشند، ۲۶ درصد بیشتر از افرادی که ماهیانه یک لیوان نوشابه می خورند در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند. بهتر است نوشیدنی قندیتان را با آب و یا نوشیدنی های رژیمی جانشین کنید.

 

۴ گوشت قرمز

نیازی نیست تا گوشت قرمز را به کلی از رژیم غذایی تان حذف کنید، اما خوردن بیش از حد گوشت قرمز و مواد گوشتی فرآوری شده به جهت در اختیار داشتن میزان زیادی چربی اشباع شده، نقش به سزایی در ابتلا به دیابت نوع دو خواهند داشت. نتایج تحقیقی در این رابطه نشان داده افرادی که روزانه یک هات داگ و یا دو سوسیس میل می کنند، دو برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به دیابت هستند. شما می توانید به راحتی یک وعده از گوشت خود را با منابع پروتئین و یا لبنیات کم چرب جانشین کنید.

 

۵ فست فود

فست فودها واقعا وسوسه انگیزند، به خصوص زمانی که گرسنه اید و عجله دارید. اما تمامی فست فودها سرشار از چربی، کالری و نمک هستند و همه این ها ریسک ابتلا به دیابت را افزایش داده و شما را در کاهش وزن ناتوان می کنند. نتیجه یک تحقیق در کانادا نشان می دهد که خوردن فست فود، قند خون را به میزان ۳۲ درصد در افراد سالمی که سابقه دیابت نداشته اند را بالا می برد. همچنین نمک موجود در این دسته از موادغذایی، فشار خون شما را بالا برده و همین موضوع برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک محسوب می شود. چرا که این دسته از افراد در معرض ابتلا به امراض قلبی و عروقی هستند.

 

۶ موادغذایی بسته بندی شده

موادغذایی میان وعده که به صورت بسته بندی عرضه می شوند را از لیست خود حذف کنید. در ابتدا آنها کاهش وزن را برای شما مشکل می کنند. این مواد سرشار از چربی ترانس هستند و چربی ترانس نیز کلسترول بد خون را افزایش می دهد، از میزان کلسترول خوب آن می کاهند و همین موضوع منجر به بروز التهاب خواهد شد. در نتیجه ابتلا به دیابت در اثر استفاده مداوم از این مواد دور از ذهن نخواهد بود. حتی میزان کمی از چربی ترانس به سلامتی شما آسیب می رساند. سعی کنید تا به جای این میان وعده ها، یک مشت بادام میل کنید.