دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی

گیاهی که ساختار ژنتیکی اش از طریق مهندسی ژنتیک تغییر پیدا کرده باشد را گیاه تراریخته میگویند.بصورت معمول برای بهتر کردن مقاومت گیاه و بهره وری کشاورز از این روش استفاده میشود.منتقل کردن 1 یا چند ژن به گیاه هدف مهندسی ژنتیک است که اگر این کار به درستی و با موفقیت انجام شود 1 ویژگی جدید به گیاه اضافه میشود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به برخی از شائبه ها در جامعه در خصوص محصولات کشاورزی گفت: نباتات اصلاح شده و گیاهان تراریخته دو مقوله جدا و در دو چارچوب متفاوت کشاورزی سنتی و مدرن هستند.
گیاه تراریخته به گیاهی اطلاق می‌شود که ساختار ژنتیکی آن برای افزایش مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماری های گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهره وری کشاورز، از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد.
غالباً هدف ازمهندسی ژنتیک درگیاهان انتقال یک یا چند ژن به گیاه است که در صورت موفقیت، یک ویژگی جدید به گیاه می‌بخشند، این ویژگی جدید معمولاً در گیاهان هم خانواده یافت نمی‌شود، به همین دلیل انتقال ژن یا ژن های عامل این ویژگی از طریق روش های متداول اصلاح نباتات محقق نخواهد شد.
نمونه‌های استفاده از گیاهان تراریخته با صفتی چون مقاومت به یک آفت، بیماری یا خشکی را می‌توان در کشاورزی مدرن یافت.
علیرغم فواید بسیار و به تبع آن علاقه‌مندان زیاد در بین محققان و کشاورزان، استفاده از گیاهان تراریخته منتقدینی نیز دارد و شائبه هایی نیز در پی داشته است.
دکتر امیر موسوی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: در حال حاضر نوع محصولات تراریخته ای که در دنیا هستند و به لحاظ تجاری وجود دارند، بسیار محدود است، سویا، پنبه، کلزا و ذرت چهار گیاه تراریخته تجاری سازی شده در دنیا هستند.
وی با بیان اینکه در واردات روغن های گیاهی امکان ورود روغن این چهار گیاه وجود دارد، گفت: به غیر از این چهار گیاه که در دنیا به طور عمده تولید می شود، تا به حال گزارش مستندی مبنی بر تولید برنج و فلفل تراریخته یا حتی گوجه فرنگی تراریخته وجود ندارد، این گیاهان نه در کشور تولید و نه به بازار ما وارد می شود.
موسوی همچنین با اشاره به وجود فلفل دلمه ای رنگی، انواع برنج هندی و گوجه فرنگی دگمه ای در بازار تاکید کرد: صرف نظر از درستی و یا نادرستی صحبت هایی که درباره تراریخته ها می شود، ما باید بین این قبیل فرآورده ها با محصولاتی که در چارچوب کشاورزی سنتی اصلاح شده اند، فرق بگذاریم.
به گفته وی، برنج های هندی، ذرت های رنگی و فلفل دلمه ای رنگی تراریخته نیستند، بلکه گیاهان اصلاح شده ای هستند که به روش اصلاح گیاه در کشاورزی سنتی حاصل شده اند.
موسوی بیان کرد: وجود توت فرنگی سفید، هندوانه زرد و برخی از گیاهان با رنگ های متفاوت در کشور، به دلیل تلاقی رقم های مختلف گیاهان با هم در کشت یا آوردن رقم های متفاوت از مناطق خاص و کشت آنها در کشور است؛ اینها به هیچ وجه تغییر ژنتیکی پیدا نکرده اند و از طریق بیوتکنولوژی مدرن یا انتقال ژن، دست ورزی نشده اند؛ بلکه تنها از طریق روش اصلاحی، اصلاح شده اند.
وی با اشاره به این که رنگ این گیاهان نیز به خاطر یک ماده غذایی خاص یا ماده رنگی خاص، تغییرکرده است و به دلیل تغییرات ژنتیکی یا انتقال ژن نیست، گفت: در خصوص تراریخته ها، تنها چهار گیاه سویا، ذرت، کلزا و پنبه به تجاری سازی رسیده و در سبد واردات کشورها قرار دارد.
موسوی گفت: فلفل دلمه ای رنگی، توت فرنگی سفید، هندوانه زرد و برخی از میوه ها و سبزیجات که در رنگ ها و شکل های متفاوت به بازارعرضه می شوند، از نظر فواید وسلامت غذایی مشکلی ندارند.
وی افزود: این گیاهان به لحاظ فواید و سلامت غذایی ضرری ندارند و چه بسا بعضی از آنها خاصیت غذایی بیشتری در مقایسه با گیاهان مشابه خود داشته باشند، در این زمینه اداره کل غذا و دارو کاملا روی عرضه این محصولات در بازار نظارت دارد و می داند که چه چیزی در بازار توزیع می شود.

منبع : الو دکتر

5 1000
ارسال شده در 12 دی 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • مشكلات عروقي و سكته هاي قلبي و مغزي
  • عوامل خطر و پیشگیری از بیماری کلیه پلی کیستیک
  • تفاوت سنی با فرزندتان را اینگونه از میان بردارید
  • اصول رفتار با همسر
  • دیابتی ها با این سبزیجات دوست باشند
  • تست CDC برای زنان باردار در مناطق آلوده به زیکا
  • 7 ورزش برای کاهش وزن پس از زایمان همراه کودک
  • شله زرد برای سحری مناسب نیست
  • محبوبترین ها

  • مواد تشکیل دهنده نوشابه را بشناسید
  • ابتلا به سرطان با خوردن زولبیا و بامیه
  • نکاتی مهم در رابطه با تغذیه ی کودکان زیر یک سال
  • چکار کنیم که هوس خوردن نوشابه را نداشته باشیم
  • مناسب‌ترین راه برای داشتن بدنی سالم
  • غذاهای فرآوری شده و ابتلا به بیماری های خطرناک
  • تغذیه های مورد تایید در سراسر دنیا
  • سیر و یک دنیا خاصیت
  • رپورتاژ

  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • آیا شیر گاو کلسیم مورد نیاز مادران در دوره شیردهی را تأمین می‌کند؟
  • تغذیه و تناسب اندام در کلینیک ایران نوین
  • دندان تاجی از زیبایی
  • کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر حاجی زاده
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x