با در پیش گرفتن برخی راهکارهای اصولی می توانید فشارخونتان را کاهش دهید کافیست در سبک زندگی تان تغییراتی ایجاد کنید و میزان نمک مصرفی تان را کاهش دهید مقابله و درمان فشار خون برای مراقبت از سلامتی افراد مبتلا بسیار حائز اهمیت است و از حمله قلبی و سکته مغزی در این افراد پیشگیری میکند .

رژیم غذایی برای درمان فشار خون بالا
بیماری پرفشاری خون یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است که در صورت درمان نشدن موجب بروز بیماری‌های قلبی عروقی خواهئ شد، که به عنوان دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان مطرح است.برای مقابله و درمان فشارخون، روش‌های ثابت درمانی وجود ندارد. امّا توصیه‌هایی غذایی، رفتاری و… وجود دارند که می‌توانند با تغییر سبک زندگی به بهبود فشارخون‌تان کمک کنند.
تحریریه پارسینه_فائزه پناهی:در حال حاضر مشکلات قلبی دومین عامل مرگ و میر در ایران محسوب می‌شود ومتاسفانه امروزه از بین تمام مشکلات قلبی، میزان بروز سکته قلبی در کشور بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
اما بهتر است بدانید که  بعضی فاکتورهای پیش‌گیرنده بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط به تغذیه است. بر همین اساس نمک یکی از اصلی‌ترین مشکلات تغذیه‌ای بویژه در بیماران قلبی و عروقی است،با هر غذای شور و پرنمک، مقدار زیادی سدیم وارد بدن می‌شود. به دنبال آن بدن مقدار زیادی آب جذب می‌کند تا بتواند سدیم اضافی را از خود خارج سازد.و  این مسأله باعث افزایش فشار خون در بعضی از افراد خواهد شد. بنابراین آب اضافه شده به بدن باعث افزایش فشار بر قلب و رگ‌های خونی می‌شود. پس وقتی پزشکان نمک را قاتل خاموش می‌نامند پر بیراه هم نمی‌گویند.
بسیاری از کارشناسان می‌گویند مصرف نمک باید به روزانه سه گرم محدود باشد. به گفته آنها، بهترین راه کاهش مصرف نمک، دوری‌کردن از غذاهای آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است.
لیز گلوید (Lise Gloede) متخصص تغذیه و رزیم درمانی در این مقاله سعی کرده با معرفی  غذاهای کم سدیم وبدون نمک و سالم را برای کاهش فشار خون را به شما معرفی کند با ما همراه باشید.
میوه و سبزیجات ضامن سلامتی
پتاسیم یکی دیگر از عواملی است که سبب تنظیم و درمان فشار خون است. اگر خواهان سلامتی قلب  وبدنتان هستید توصیه می‌شود هرگز سبزیجات را از برنامه غذاییتان قرار دهید. زردآلو، گوجه فرنگی، موز، سیب زمینی، هندوانه، آب پرتغال و گریپ فروت منابع خوبی از پتاسیم هستند

علاوه بر این، اضافه کردن مرکبات به وعده‌های غذایی برای دادن عطر و طعم به آن‌ها به جای نمک، تعویض نمک با ادویه جات و ترشی جات، پونه کوهی، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، دانه‌های فلفل قرمز، دارچین و میخک نه تنها فواید زیادی برای سلامت دارد بلکه از میزان سدیم بدن نیز می‌کاهد،همچنین کاهش سدیم با اضافه کردن لیمو به وعده‌های غذایی نیز ممکن است. با این کار می‌توان پنجاه درصد از سدیم بدن را کاهش داد.

اما در کنار پتاسیم منیزیم هم به عنوان ماده ای برای گشاد کردن عروق میتواند به سلامت قلبتان کمک کند، سبزیجات با برگ های سبز تیره ، حبوبات و غلات سبوسدار هم سرشار ار منیزیوم هستند.
آجیل کاهنده سدیم بدنتان است
آجیل و دانه های خام بهترین و سالم‌ترین گزینه برای افراد دارای فشار خون بالا و کسانی که می‌خواهند از این عارضه پیشگیری کنند می‌باشد زیرا هیچ گونه سدیمی ندارند.
یکی دیگر از مواد خوراکی کاهنده سدیم بدن پاپ کرن است که باید بدون نمک و با روغن زیتون تهیه می‌شود.
لبنیات کاهنده فشار خون
یکی دیگر از توصیه های دکترگلوید مصرف لبنیات و علی الخصوص ماست است. شما می‌توانید با مصرف متعادل کلسیم، منیزیم و پتاسیم فشار خون خود را تنظیم کنید. نتایج مطالعات جدیدنشان می دهد که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از کلسیم به خصوص محصولات لبنی کم چرب مانند ماست و شیر کم چرب خطر ابتلا به پرفشاری خون را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
همچنین پروتئین موجود در شیر گاو بسیار با ارزش است و باعث تقویت سیستم ایمنی، محکم شدن استخوان ها و کاهش فشار خون می شود.
نیاز یک فرد بالغ به کلسیم حدود ۱۲۰۰- ۸۰۰ میلی گرم در روز است. یک لیوان شیر حدود ۲۹۰ میلی گرم کلسیم، ۳۷۰ میلی گرم پتاسیم و ۳۳ میلی گرم منیزم دارد. یک لیوان ماست نیز حدود ۴۱۵ میلی گرم کلسیم ، ۵۳۱ میلی گرم پتاسیم و ۴۰ میلی گرم منیزیم دارد. مصرف منابع غذایی حاوی پتاسیم مانند شیر، ماست، پنیر و سبزی جات (سیب زمینی) میزان نیاز به داروهای کاهش دهنده ی فشارخون را کاهش می دهد. عنصر منیزیم نیز که در شیر و فرآورده های آن وجود دارد، منجر به انبساط دیواره ی عروق شده و از تنگ شدن آن و در نهایت افزایش فشارخون پیشگیری می کند.
حبوبات را فراموش نکنید
حبوبات یکی دیگر از منابع بسیار خوب و غنی‌ فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش دادن فشار خون بالاتاثیر مستقیمی دارد. . همچنین برخی از حبوبات از جمله عدس و لوبیا و نخود، منابع خوبی برای به دست آوردن پروتئین(به جز منابع حیوانی) به شمار می ‌آیند و در عین حال از آنها سوپ‌ و آش‌ مقوی تهیه می ‌شود که می‌ تواند جایگزین غذای اصلی شود.

منبع:Healthline.com