افزودنی های غیرمجاز امروزه در انواع موادغذایی و تنقلات و خوردنی های ما وجود دارند بد نیست با عوارض و مضرات استفاده از این افزودنی ها آشنا شوید محققین دریافتند این افزودنی ها در افزایش انواع سرطان های خطرناک مانند سرطان روده نقش زیادی ایفا می کنند.

برای چندین سال، گروهی از پژوهشگران در دانشگاه ایالتی جورجیا ارتباط بین پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز و اثر آنها بر میکروارگانیسم های روده را مورد بررسی قرار داده اند.

همه ما می دانیم که آب و روغن به خوبی با هم مخلوط نمی شوند، و این یکی از دلایل اصلی است که تولیدکنندگان مواد غذایی آمیزنده ها را به بسیاری از محصولات خود اضافه می کنند. محصولات محبوبی مانند بستنی، مایونز، چاشنی های سالاد، پنیر، و حتی شیر خشک نوزاد دارای آمیزنده های افزوده شده برای کمک به نرم‌تر و خامه ای‌تر شدن محصول هستند. دو نمونه از این آمیزنده ها نشان داده اند که در شکل گیری سرطان روده بزرگ در موش ها نقش دارند.

 

 این دو آمیزنده شامل پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز می شوند. بدن انسان توانایی جذب یا گوارش کربوکسی متیل سلولز را ندارد. پلی سوربات 80 اغلب از نفت مشتق شده و به واسطه ترکیب سوربیتول (یک شیرین کننده) با اسید اولئیک ساخته می شود. این آمیزنده اغلب با یک ماده سرطان‌زا به نام 1 و 4 دی اکسان آلوده شده است.

هر دو آمیزنده به واسطه نگرانی درباره نقش آنها در شکل گیری التهاب و سندرم متابولیک درجه پایین مورد بررسی قرار گرفته و به تازگی نقش آنها در شکل گیری سرطان روده بزرگ نیز در موش ها بررسی شده است.

برای چندین سال، گروهی از پژوهشگران در دانشگاه ایالتی جورجیا ارتباط بین پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز و اثر آنها بر میکروارگانیسم های روده را مورد بررسی قرار داده اند. پیش‌تر، پیوندی بین این آمیزنده ها و بیماری التهابی روده گزارش شده بود و از آنجایی که این بیماری می تواند به تشکیل تومور در روده بزرگ منجر شود، دانشمندان تصمیم گرفتند نقش احتمالی آنها در شکل گیری سرطان را آزمایش کنند.

با استفاده از مدل های موش، پژوهشگران این حیوانات را با دوزهایی از مواد افزودنی که به طور معمول در غذاهای فرآوری شده یافت می شوند، تغذیه کردند. موش ها تغییر چشمگیر در میکروارگانیسم های موجود در روده خود را تجربه کردند که به نوبه خود زمینه ساز شکل گیری التهاب شده و در نتیجه می تواند به ابتلا به سرطان روده بزرگ منجر شود.

عصر ایران

ارسال شده در 12 دی 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چه مقدار سدیم در فلفل سبز وجود دارد
  • دانسته های کلی درباره مگنت تراپی
  • سندرم بیسکویت خوری در این بچه
  • شکم آوردن با عواملی که نمی دانستید
  • بر علیه خودکشی با این نوشیدنی
  • عاشقی و این نشانه های بارز
  • چطوری به مغز خود تمرین بدهیم
  • نوزاد به چه دلیل گریه می کند
  • اصول تغذیه ای ماه پنجم بارداری
  • تاثیر روابط ایران و روسیه بر حوزه سلامت
  • آووکادو و فواید تایید شده آن
  • اگر قصد حذف کردن شام یا ناهار را دارید ، بخوانید
  • با جدیدترین متد پوست درمانی آشنا شوید
  • واكسن نانوذره‌يي با كارآيي بهتر و هزينه كمتر توسط دانشمندان سوئيسي توليد شد
  • تاثیرات مثبت گرما بر ورزشکاران
  • محبوبترین ها

  • ماسک مناسب برای درمان خشکی موها و رشد سریع آن ها
  • توصیه های مفید برای تهیه روغن معطر
  • تاثیرات مفید توت فرنگی بر بیماران قلبی
  • علل خطرناک تپش قلب در دوران بارداری
  • خروپف شبانه، از علت تا درمان
  • کنترل کم خونی با روش های مختلف
  • سردرد شدید پس از بازی فوتسال
  • مصرف متفورمین و برهم خوردن سیکل قاعدگی
  • ارتباط چاقی با افسردگی پس از زایمان
  • سرطان سینه و غدد لنفاوی و افزایش تومور
  • پوسته شدن اطراف بینی و رفع آن
  • بازیابی بازوها با این تمرینات
  • درمان سوزش معده در دوران بارداری
  • استفاده ار روغن گرچک برای روشن کردن کک و مک ها
  • آموزش غذا دادن به نوزاد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است