کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه

نان‌های سنتی کاهش فعالیت بدنی سبوس گندم تغییر در رژیم غذایی

بهتر است مردم استفاده از نان های سبوس دار را در اولویت قرار دهند و با کمک آن ها به افزایش سلامت جسمی خود کمک کنند متخصصین تغذیه برای پیشگیری از انواع عارضه ها در بدن مانند سرطان روده، یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی ، پوکی استخوان و کم خونی استفاده از نان های سبوس دار را به مردم پیشنهاد میدهند .

مسئول واحد نظارت بر موادغذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: تغییر در شیوه زندگی ناشی از صنعتی شدن، تغییر در رژیم غذایی و کاهش فعالیت بدنی باعث بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها و دیابت شده که عامل بسیاری از مرگ ومیرها در کشورهای پیشرفته دنیاست.

مرتضی عابدینی  افزود: این سه بیماری موجب کاهش سطح سلامت جامعه شده و هزینه‌های بالای اقتصادی در پی دارند در حالیکه هزینه پیشگیری از این بیماری‌ها به نسبت درمان آنها پایین‌تر است.

وی اظهار کرد: سبزیجات، میوه‌ها و سبوس غلات و حبوبات دارای فیبر بسیار بالایی است که می‌تواند در پیشگیری از سرطان روده، یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی به ما کمک کند.

عابدینی ادامه داد: در این میان استفاده از نان سبوس‌دار می‌تواند به تنهایی نیمی از نیاز بدن به فیبر را تأمین کند به طوریکه سبوس گندم حاوی املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، روی و فسفر بوده و در پیشگیری از پوکی استخوان و کم خونی از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه سبوس همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B( B1، B2 و B6) و اسید فولیک و ویتامین E است، ادامه داد: بیشتر مردم تصور می‌کنند نان سفید و روشن در نان‌های سنتی نشانه مرغوبیت آن است در صورتی‌که اینطور نیست و رنگ روشن نان، نشانه نبودن سبوس و پایین بودن ارزش غذایی آن است.

نان سنگک؛ منبع غنی از سبوس

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر خاطرنشان کرد: در حال حاضر آرد سبوس‌دار بیشتر در نان سنگک استفاده می‌شود و با توجه به اینکه نان‌های سبوس‌دار ظاهری تیره‌تر نسبت به سایر نان‌ها دارند، اطلاع‌رسانی به مردم از اهمیت بالایی برخوردار است تا رغبت به مصرف اینگونه نان‌ها افزایش یابد.

عابدینی گفت: نکته مهم این است که سبوس همراه آرد باید فرآیند تخمیر را طی کند تا تأثیرات مفید خود را بر سلامتی بگذارد بنابراین افزودن سبوس به سطح خمیر نان کار درستی نیست که گاه در برخی نانوایی‌های سنتی انجام می‌شود بنابراین بهتر است نان را از آرد کامل گندم تولید کنیم.

وی تصریح کرد: باید نان‌های سنتی با کیفیت خوب تولید کنیم چرا که اثر کیفیت و سلامت نان گسترده است و بخش مهمی از غذای جامعه به ویژه قشر کم‌درآمد را تأمین می‌کند بنابراین ضرورت سرمایه‌گذاری و بهبود آن وجود دارد.

 ایسنا

5 1000
ارسال شده در 13 دی 1395 توسط با موضوع تغذیه

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x