نان‌های سنتی کاهش فعالیت بدنی سبوس گندم تغییر در رژیم غذایی

بهتر است مردم استفاده از نان های سبوس دار را در اولویت قرار دهند و با کمک آن ها به افزایش سلامت جسمی خود کمک کنند متخصصین تغذیه برای پیشگیری از انواع عارضه ها در بدن مانند سرطان روده، یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی ، پوکی استخوان و کم خونی استفاده از نان های سبوس دار را به مردم پیشنهاد میدهند .

مسئول واحد نظارت بر موادغذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: تغییر در شیوه زندگی ناشی از صنعتی شدن، تغییر در رژیم غذایی و کاهش فعالیت بدنی باعث بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها و دیابت شده که عامل بسیاری از مرگ ومیرها در کشورهای پیشرفته دنیاست.

مرتضی عابدینی  افزود: این سه بیماری موجب کاهش سطح سلامت جامعه شده و هزینه‌های بالای اقتصادی در پی دارند در حالیکه هزینه پیشگیری از این بیماری‌ها به نسبت درمان آنها پایین‌تر است.

وی اظهار کرد: سبزیجات، میوه‌ها و سبوس غلات و حبوبات دارای فیبر بسیار بالایی است که می‌تواند در پیشگیری از سرطان روده، یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی به ما کمک کند.

عابدینی ادامه داد: در این میان استفاده از نان سبوس‌دار می‌تواند به تنهایی نیمی از نیاز بدن به فیبر را تأمین کند به طوریکه سبوس گندم حاوی املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، روی و فسفر بوده و در پیشگیری از پوکی استخوان و کم خونی از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه سبوس همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B( B1، B2 و B6) و اسید فولیک و ویتامین E است، ادامه داد: بیشتر مردم تصور می‌کنند نان سفید و روشن در نان‌های سنتی نشانه مرغوبیت آن است در صورتی‌که اینطور نیست و رنگ روشن نان، نشانه نبودن سبوس و پایین بودن ارزش غذایی آن است.

نان سنگک؛ منبع غنی از سبوس

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر خاطرنشان کرد: در حال حاضر آرد سبوس‌دار بیشتر در نان سنگک استفاده می‌شود و با توجه به اینکه نان‌های سبوس‌دار ظاهری تیره‌تر نسبت به سایر نان‌ها دارند، اطلاع‌رسانی به مردم از اهمیت بالایی برخوردار است تا رغبت به مصرف اینگونه نان‌ها افزایش یابد.

عابدینی گفت: نکته مهم این است که سبوس همراه آرد باید فرآیند تخمیر را طی کند تا تأثیرات مفید خود را بر سلامتی بگذارد بنابراین افزودن سبوس به سطح خمیر نان کار درستی نیست که گاه در برخی نانوایی‌های سنتی انجام می‌شود بنابراین بهتر است نان را از آرد کامل گندم تولید کنیم.

وی تصریح کرد: باید نان‌های سنتی با کیفیت خوب تولید کنیم چرا که اثر کیفیت و سلامت نان گسترده است و بخش مهمی از غذای جامعه به ویژه قشر کم‌درآمد را تأمین می‌کند بنابراین ضرورت سرمایه‌گذاری و بهبود آن وجود دارد.

 ایسنا

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 13 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • نکاتی برای بهبود رفتار افراد بد اخلاق
  • بررسی اختلال کرانیوسینوستوز
  • چرا زنجبیل خاصیت ضد درد دارد؟
  • هندوانه کلسترول بد خون را کاهش می دهد
  • راه‌هایی برای افزایش کالری وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی
  • این مواد غذایی بالا برنده متابولیسم را همیشه دم دست داشته باشید
  • 14 مسکن طبیعی
  • چگونه زمان دقیق تخمک گذاری را پیش بینی کنیم ؟
  • محبوبترین ها

  • ارتباط سردرد با قاعدگی ماهانه
  • آیا میدانستید زمان رابطه جنسی در کیفیت آن تاثیر دارد
  • توصیه های ساده درباره بهبود بیماری قلبی و ارتباط جنسی
  • چگونه در دوره ی قاعدگی بی اشتهایی را بهبود ببخشیم
  • اهمیت برخورد خانواده در مقابل بلوغ دختران
  • رابطه جنسی و تاثیرات مثبت آن روی زندگی زناشویی
  • ناباروری مردان چه علتهایی میتواند داشته باشد
  • علائم، علل، پیشگیری، عواقب و عوارض سوزاک
  • رپورتاژ

  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • الو دکتر

    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است