موادلازم برای تهیه کلمپه کلمپه عکس کلمپه روش تهیه کلمپه
کلمپه از شیرینی های اصیل و سنتی ایرانی است که قصد داریم در این بخش روش تهیه آن را به شما آموزش دهیم. خمیر این شیرینی و موادمیانی آن باید به صورت جداگانه تهیه و سپس با هم ادغام شوند این شیرینی مخصوص مردم کرمان است و با طعم ها ،چاشنی ها و افزودنی های مختلف تهیه می شود .

کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است.

 کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است. کلمپه‌های سنتی با دست تهیه می‌شده و ظاهر ساده‌ای داشته‌اند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی ره‌آوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاه‌ها و در فر پخته می‌شود. در ساخت آن از قالب‌های متنوع استفاده می‌کنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای خمیر:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم

آرد: ۵۰۰ گرم

ماست: ۱۸۰ گرم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

زرده تخم‌ مرغ: ۲ عدد

زعفران آبکرده: نصف قاشق چایخوری

مواد میانی:

خرمای هسته گرفته: ۱۵۰ گرم

گردوی خردشده:۵۰-۲۵ گرم

هل: نصف قاشق چایخوری

پودر دارچین نصف قاشق چایخوری

جوز هندی، میخک و زنجبیل: مجموعا نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:
آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را گود می‌کنیم و روغن جامد را که به دمای محیط رسیده است، به خورد آرد می‌دهیم.

بیکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و همراه با زعفران و زرده تخم مرغ، به آرد می‌افزاییم.

خمیر را در کیسه نایلون به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

خمیر را به ضخامت ۳ الی ۴ میل باز کرده، با رینگ قالب زده و از مواد میانی (مخلوط خرما، گردو و ادویه ها) روی خمیر گذاشته و خمیر دوم را روی آن قرار داده و مهر می‌زنیم.

اطراف آنرا به روش پیچیدن قطاب می‌پیچیم.

شیرینی‌ها را در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. نوش جان

یزدبانو

5 1000
ارسال شده در 14 دی 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم | 166 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • در گرد و خاک خانه چه سم هایی وجود دارد؟
  • فرار از سرماخوردگی امری غیر ممکن است!
  • با کرم پودر پوست خود را چطوری صاف کنیم
  • اسرار چاقی و تنبیه را اینجا بخوانید
  • دانستنی هایی در مورد خودآگاهی
  • همه چیز درمورد ویتامین B6
  • علل ایجاد هموکروماتوز
  • افزایش طول عمر با داشتن فرزند؟!
  • محبوبترین ها

  • دچار شدن به سرطان با این عوامل
  • نجات لپ تاپ هنگام خیس شدن!
  • خوابی آرام
  • خرید کفش نامناسب و غیراستاندارد
  • تناول غذا به حالت ایستاده
  • اهمیت تولید آبلیمو و مصرف آن در جامعه
  • چه رنگ کفش هایی در فصل پاییز به گرم شدن پاهایتان کمک می کند
  • درمان درد کمر با این روش طبیعی
  • رپورتاژ

  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • کلینیک آندوسکوپی وکولونسکوپی دکتر فرزاد فرامرزی
  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • معرفی تمام محصولات سان‌سی در نمایشگاه بین‌المللی (25 تا 28 اردیبهشت‌ماه)
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما