موادلازم برای تهیه کلمپه کلمپه عکس کلمپه روش تهیه کلمپه
کلمپه از شیرینی های اصیل و سنتی ایرانی است که قصد داریم در این بخش روش تهیه آن را به شما آموزش دهیم. خمیر این شیرینی و موادمیانی آن باید به صورت جداگانه تهیه و سپس با هم ادغام شوند این شیرینی مخصوص مردم کرمان است و با طعم ها ،چاشنی ها و افزودنی های مختلف تهیه می شود .

کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است.

 کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است. کلمپه‌های سنتی با دست تهیه می‌شده و ظاهر ساده‌ای داشته‌اند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی ره‌آوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاه‌ها و در فر پخته می‌شود. در ساخت آن از قالب‌های متنوع استفاده می‌کنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای خمیر:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم

آرد: ۵۰۰ گرم

ماست: ۱۸۰ گرم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

زرده تخم‌ مرغ: ۲ عدد

زعفران آبکرده: نصف قاشق چایخوری

مواد میانی:

خرمای هسته گرفته: ۱۵۰ گرم

گردوی خردشده:۵۰-۲۵ گرم

هل: نصف قاشق چایخوری

پودر دارچین نصف قاشق چایخوری

جوز هندی، میخک و زنجبیل: مجموعا نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:
آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را گود می‌کنیم و روغن جامد را که به دمای محیط رسیده است، به خورد آرد می‌دهیم.

بیکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و همراه با زعفران و زرده تخم مرغ، به آرد می‌افزاییم.

خمیر را در کیسه نایلون به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

خمیر را به ضخامت ۳ الی ۴ میل باز کرده، با رینگ قالب زده و از مواد میانی (مخلوط خرما، گردو و ادویه ها) روی خمیر گذاشته و خمیر دوم را روی آن قرار داده و مهر می‌زنیم.

اطراف آنرا به روش پیچیدن قطاب می‌پیچیم.

شیرینی‌ها را در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. نوش جان

یزدبانو

ارسال شده در 14 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • توده های بی خطر در سینه
  • بر ترس خود پیروز شوید
  • عکس هایی از گاز سوختگی
  • نقش ویتامین D در تناسب اندام شما
  • آموزش درباره مواد مخدر در برنامه درسی
  • اصلاح برنامه غذایی پس از پایان ماه رمضان
  • توصیه های مفید ورزشی برای زایمان بهتر
  • قلب سالم با نوشیدن این معجون
  • محبوبترین ها

  • زیان آور بودن استرس برای قلب
  • تاثیرات مثبت ماست روی فشار خون
  • بررسی علت به وجود آمدن تپش قلب
  • تاثیر فشار خون بالا بر بیماری های قلبی
  • بررسی عروق کرونری از نظر سلامت
  • اگر فشار خون بالا دارید این رژیم غذایی را ادامه دهید
  • افسردگی سبب ابتلا به بیماری های قلبی و حتی مرگ می شود!
  • بیماری هایی که خانم های تنها دچار می شوند
  • رپورتاژ

  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است