کلمپه از شیرینی های اصیل و سنتی ایرانی است که قصد داریم در این بخش روش تهیه آن را به شما آموزش دهیم. خمیر این شیرینی و موادمیانی آن باید به صورت جداگانه تهیه و سپس با هم ادغام شوند این شیرینی مخصوص مردم کرمان است و با طعم ها ،چاشنی ها و افزودنی های مختلف تهیه می شود .

کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است.

 کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است. کلمپه‌های سنتی با دست تهیه می‌شده و ظاهر ساده‌ای داشته‌اند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی ره‌آوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاه‌ها و در فر پخته می‌شود. در ساخت آن از قالب‌های متنوع استفاده می‌کنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای خمیر:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم

آرد: ۵۰۰ گرم

ماست: ۱۸۰ گرم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

زرده تخم‌ مرغ: ۲ عدد

زعفران آبکرده: نصف قاشق چایخوری

مواد میانی:

خرمای هسته گرفته: ۱۵۰ گرم

گردوی خردشده:۵۰-۲۵ گرم

هل: نصف قاشق چایخوری

پودر دارچین نصف قاشق چایخوری

جوز هندی، میخک و زنجبیل: مجموعا نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:
آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را گود می‌کنیم و روغن جامد را که به دمای محیط رسیده است، به خورد آرد می‌دهیم.

بیکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و همراه با زعفران و زرده تخم مرغ، به آرد می‌افزاییم.

خمیر را در کیسه نایلون به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

خمیر را به ضخامت ۳ الی ۴ میل باز کرده، با رینگ قالب زده و از مواد میانی (مخلوط خرما، گردو و ادویه ها) روی خمیر گذاشته و خمیر دوم را روی آن قرار داده و مهر می‌زنیم.

اطراف آنرا به روش پیچیدن قطاب می‌پیچیم.

شیرینی‌ها را در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. نوش جان

یزدبانو

ارسال شده در 14 دی 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • داروهاي غضروف‌سازي پایه علمی ندارند
  • آیا کاشت ابرو را می شود بر روی تاتو انجام داد؟
  • خوراک ورمیشل عدس( همراه با کالری)
  • ورزش با وجود عادت ماهانه
  • پیشگیری از مشکلات حافظه در پیری
  • مهمترین ویتامین ها برای یک زن باردار
  • روز چهارم رژیم افزایش وزن
  • برای کسب موفقیت از انجام این کارها قبل از خواب پرهیز کنید
  • رابطه اعتیاد به مواد مخدر و نبود رضایت جنسی
  • دلائل بی خوابی و روش های درمان آن
  • چرا بدنم به صورت ناگهانی بد بو می شود؟
  • فناوری نانو و پیشرفت های علمی جدید ایرانیان
  • افراد بدبین بیشتر در معرض بیماری های قلبی هستند
  • با زنجبیل دیابت را فراری دهید
  • سبز شوید: فایده های نگهداری گیاهان در منزل
  • محبوبترین ها

  • 6 عادت مطالعه دانش آموزان خوب
  • حتما دوش آب سرد بگیرید!
  • افزودن به طول عمر با این روش ها
  • روغن گلرنگ و این فایده ها
  • بدهی زیاد داشتن و آسیب های آن
  • دستگاه سولاریوم و استفاده از آن
  • مصرف مشروبات تقلبی، بلای جان جوانان ایرانی
  • فعالیت های ذهنی تان را افزایش دهید
  • دفع آلرژی را از خانه
  • حرام بودن بعضی خوراکی ها،چرا؟
  • عوارض نامرئی کولرها
  • از جمله مضرات گذاشتن پاها بر روی هم
  • اینگونه بخوابید
  • پاک کننده طبیعی چربی از درون رگ ها
  • آموزش اصولی برنامه‌ریزی درسی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است