می خواهیم در این بخش به برخی نکات ریز آشپزی اشاره کنیم دانستن این نکات کمک زیادی به کدبانوهای خانه دار میکند و ممکن است سوال بسیاری از تازه عروس ها نیز باشد برای تهیه سیب زمینی تنوری , زنگ نزدن سیم ظرفشویی, برای بهتر رنگ دادن زعفران ,تمیز کردن ظروف پلاستیکی ,پخت صحیح برنج و ماکارونی راه حل های مفیدی برایتان داریم با ما همراه باشید.

برای از بین بردن لکه‌های باقی مانده از هر غذای اسیدی مثلاً سوپ گوجه یا غذاهای دیگر، مقداری آب لیمو را روی نقطه مورد نظر بریزید و اجازه دهید در آفتاب خشک شود سپس آن را بشویید.

 

امروزه شدت و سرعت زندگی به حدی است که باید از کمترین امکانات و زمان بیشترین بهره را برد. بنابراین برای دست یافتن به این مهم ضروری است آنچه که بعنوان علم در نزد بشر جمع آوری شده نهایت استفاده را برد. بنابراین در این خصوص مهمترین نکاتی که می‌تواند طعم خوش زندگی و لطافت آن را برایمان به ارمغان آورد را در کنار هم گرد آورده‌ایم.

سیب زمینی تنوری
برای داشتن سیب زمینی تنوری، بیرون آن را با چنگال سوراخ کنید.چند قطره روغن زیتون روی پوست آن بمالید. سپس به تمام سطح آن نمک بپاشید. به این ترتیب پوست سیب زمینی ترد وخوشمزه می‌شود. چون نمک طعام بی آب است- یعنی بلوری فاقد مولکول‌های آب است- به مایعات علاقه دارد و آن‌ها را می‌مکد. نمک، رطوبت اضافی پوست سیب زمینی را جذب می‌کند. به این ترتیب پس از پخته شدن در فر، پوست سیب زمینی ترد می‌شود.

ماکارونی
اگر واقعاً ماکارونی عالی می‌خواهید، باید آن‌ها را در مقدار زیادی آب بپزید. ظرف باید به اندازه کافی بزرگ باشد، به گونه‌ای که رشته‌های ماکارونی موقع پختن آزادانه در آن بچرخند وبه هم نچسبند. ماکارونی یا پاستا غذایی است که از تخم مرغ و آرد تشکیل می‌شود. ماکارونی نپخته حاوی گرانول ها یا ذره های ریز و سفت نشاسته است.

وقتی ماکارونی را در آب جوش می‌ریزیم، این گرانول ها شروع به جذب آب و بادکردن می‌کنند. بعضی از این ذرات نشاسته از ماکارونی خارج شده، وارد آب می‌شوند و باعث غلیظ شدن آب می‌شوند. حتماً آب زرد داخل ظرف را هنگام جوشیدن ماکارونی درون آن دیده اید. این زردی به دلیل وجود ذرات نشاسته می باشد. اگر آب کافی در ظرف نباشد، مایع داخل ظرف غلیظ و غلیظ تر می‌شود و کم کم ماکارونی‌ها به هم می‌چسبند.

راهی برای زنگ نزدن سیم ظرفشویی
یک لیوان پلاستیکی یا شیشه دهن گشادی را از محلول آب و صابون پرکنید و سیم ظرفشویی را پس از شستن ظرفها درون آن بیاندازید. آب و صابون را هر شب عوض کنید تا سیم ظرفشویی شما تمیز و پاکیزه بماند.روش دیگر برای جلوگیری از زنگ زدن سیم ظرفشویی آن است که سیم را پس از شستن با آب، روی قطعه ای کاغذ آلومینیومی (فویل) قرار دهید سپس روی چراغ گاز بگذارید تا حرارت شعله پیلوت آرام آرام آب آن را بگیرد و خشک کند

تمیزکردن کارد و چنگال
سعی کنید پس از صرف غذا حتماً کارد، چنگال و قاشق را در محلول آب گرم به همراه تمیز کننده‌ها قرار دهید. کنار دسته چاقو، جنگال و قاشق بهترین مکان برای میکروب‌ها و بازمانده‌های غذا است. پس از شستشوی کامل حتما با یک پارچه نرم کارد، چنگال و قاشق را خشک کنید تا زنگ نزد.

تمیزکردن کارد و چنگال میوه خوری
برای تمیز کردن کارد و چنگال میوه خوری هرگز آنها را در آب خیس نکنید و همراه ظرف‌های دیگر شستن آن را به بعد موکول نکنید، زیرا تیغه و دسته آن زیبایی خود را پس از مدتی از دست خواهد داد. پس از هربار استفاده آن را با آب ولرم و مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم شستشو دهید و بلافاصله به طور کامل خشک کنید.

راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران
برای اینکه زعفران شما بهتررنگ بدهد می‌توانید درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می‌کشد و بهتر رنگ می‌دهد.

تمیز کردن ظروف پلاستیکی
برای از بین بردن لکه‌های باقی مانده از هر غذای اسیدی مثلاً سوپ گوجه یا غذاهای دیگر، مقداری آب لیمو را روی نقطه مورد نظر بریزید و اجازه دهید در آفتاب خشک شود سپس آن را بشویید.

پخت صحیح برنج
معمولاً اگر ۲/۵ سانتی متر آب روی برنج را بگیرد، بدون چسبیدن یا همان «شفته شدن» خوب می‌پزد. بعد از جوشاندن، حرارت را کم کنید، در ظرف را بگذارید و هم نزنید تا برنج به کمک بخار پخته شود. نشاسته مانند پاستا، جز اصلی برنج است. اما بر خلاف ماکارونی، برنج باید با آب کم پخته شود.

مایع جذب شده توسط نشاسته باید آن قدر باشد که برای مدت زمان پخت کامل برنج کافی باشد و نه بیش‌تر. به این ترتیب برنج پف می‌کند و به اصطلاح «قد می‌کشد» . اما پاستا را به قول ایتالیایی‌ها باید «آل دنته» از آب درآورد. یعنی آن قدر سفت که زیر دندان احساس شود. وقتی که برنج در آب می‌جوشد، گرما توسط مولکول‌های در حال حرکت آب منتقل می‌شود.

با جذب شدن آب، حرارت به طور مستقیم یا از طریق  رسانایی از کف ظرف به برنج‌ها می‌رسد و ممکن است باعث سوختن غذا شود. بنابراین بعد از اندکی جوشاندن باید زیر پلو را کم کرد تا گرما از طریق مولکول های بخارآب و به شکل  همرفت، منتقل شود. گذاشتن در ظرف باعث می‌شود بخار آب در برخوردن با آن سرد شده و به داخل ظرف برگردد و به اصطلاح فرار نکند.

زندگی آنلاین