اگر زیاد آب معدنی می نوشید بهتر است با مضرات و فواید آن آشنا شوید افرادی که آب سالم در دسترس ندارند یا در مسافرت و در مسیرهای طولانی مشغول تردد هستند بیشترین مصرف کنندگان این نوشیدنی ها به شمار می روند برخی خطرات و عوارض احتمالی این نوشیدنی ها را در ادامه مطلب در اختیارتان قرار خواهیم داد .

?آیا نوشیدن مداوم آب معدنی به جای آب معمولی مضر است؟
◀️در کلیه شهرها و روستاهایی که دسترسی به آب تصفیه شده دارند و آب مورد نیاز مصرف‌کنندگان از طریق لوله‌کشی و با رعایت تمام استانداردهای تضمین شده از نظر محتوای میکروبی، شیمیایی و … غیره در اختیارشان قرار داده می‌شود، هیچ لزومی به مصرف آب معدنی نیست، زیرا همواره آب تازه و سالم جهت شرب یا سایر مصارف در دسترس آنها می‌باشد.

◀️این امر علاوه بر آنکه از بعد اقتصادی به نفع مصرف‌کنندگان آب لوله‌کشی شهرها و روستاها است، از آلودگی‌های محیط زیست نیز به طور ثانویه جلوگیری شده و بعضی از عوارض مصرف آب‌های بطری را نیز در بر نخواهد داشت.

✳️مزیت‌ها و مضرات احتمالی استفاده از آب‌‌های معدنی عرضه شده در انواع بطری‌ها:

?الف: مزیت آب‌های معدنی:

◀️آب‌های بطری طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله‌کشی دارند و از نظر حمل آب سالم‌تر در مسافرت‌های بین شهری و توقفگاه‌ها که اغلب فاقد آب‌های تصفیه شده می‌باشند، نیز مناسب است.

◀️در صورتی که برای ضد عفونی نمودن این نوع آب‌‌ها با رعایت استانداردهای کامل تامین شده از اشعه مادون قرمز، فیلتراسیون و ضد عفونی نمودن با اوزون انجام پذیرفته باشد، نه تنها محتوای میکروبی آب از بین می‌‌رود، بلکه طعم خاصی که آب‌های ضدعفونی شده با کلر دارا می‌باشند را نخواهد داشت.

?بعضی از آب‌های معدنی محتوای املاح مفیدی مثل کلسیم، منیزیم و دیگر املاحی می‌باشند که به تامین نیازهای مصرف کننده کمک می‌کند.

?ب- خطرات احتمالی آب‌های معدنی:

◀️در صورتی که منابع استحصال این آب‌ها از منابع پایین دست تامین ‌گردد، در معرض آلودگی با افت‌کش‌ها می‌باشد. بعضی از این آب‌ها ممکن است دارای سدیم، نیترات و نیتریت بیش از حد مجاز باشند که لازم است برای انتخاب نوع آب معدنی عرضه شده، به لیست آنالیز مندرج در روی شیشه توجه گردد، به خصوص به تاریخ تولید و انقضای تاریخ مصرف باید دقت شود.

◀️از همه مهمتر نوع بسته‌بندی این نوع محصولات است که در بطری‌های تهیه شده از PVC و PET عرضه می‌گردد. در طول زمان و در صورت نگهداری آب‌های معدنی در معرض تابش آفتاب، قسمتی از ترکیبات بطری‌ها وارد محتوای عرضه شده می‌شود که از جمله مواد سرطانزا به حساب آورده می‌شوند و هر چه از زمان تولید آنها گذشته باشد و در فضای باز و آفتاب‌‌خیر نگهداری شده باشند، بر مقدار مواد ورودی از ترکیبات بطری‌ها به آب افزوده می‌شود. حتی توصیه اکیدی به عمل آمده که از یخ زدن آب در درون بطری‌ها و فریز نمودن آنها نیز باید اجتناب نمود که به نوع دیگری مواد مضر و سرطانزا تولید می‌شود.


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: قانون نوشیدن آب