نکات تغذیه ای معتبر و متناسب سوخت عضلات ساخت گلیکوژن عضلات انقباض عضله

برخی بر این باورند نان و برنج و سیب زمینی بعد از هر نوع فعالیت ورزشی می تواند مضر و چاق کننده باشد می خواهیم در ادامه این مطلب به بررسی کالری و ارزش تغذیه ای هر یک از این خوراکی ها اشاره کنیم همچنین نظر متخصصین تغذیه را نیز در این باره جویا شده ایم .افراد ورزشکار بد نیست به این مطلب نگاهی بیندازند .

⛔️❗️متن باورغلط تغذیه ای:

در وعده غذایی بعد از ورزش از خوردن غذای پرکربوهیدرات مثل نان و برنج و سیب زمینی خودداری کنید.

✅ متن پاسخ :

در ابتدا بهتر است بدانیم که پروتئین، کربوهیدرات و چربی  همگی از منابع احتمالی سوخت برای انقباض عضله هستند. در مطالعات مشخص شده که در طی ورزش، بدن بیشتر بر منابع کربوهیدراتی تکیه دارد و مصرف کربوهیدرات به عنوان منبع تامین کننده انرژی یک مزیت به حساب می آید. کربوهیدرات در بدن بیشتر به شکل گلوکز برای مصرف به عنوان سوخت عضلات مورد استفاده قرار می گیرد و گلوکز در بدن بیشتر به شکل گلیکوژن در عضلات و کبد ذخیره می شود.

در صورت عدم تامین منابع کربوهیدراتی، تخلیه گلیکوژن می تواند انجام شود. تخلیه گلیکوژنی یک روند تدریجی است که در روزهای متوالی تمرینات اتفاق میافتد، در این شرایط شکست گلیکوژن عضلات بیشتر از میزان جایگزین شده است و ورزشکار در روزهای آتی، انرژی کافی جهت انجام ورزش نخواهد داشت.

یک رژیم پرکربوهیدرات یا رژیم بارگیری گلیکوژن می تواند به ورزشکار کمک کند تا ذخایر گلیکوژن را به حداکثر رسانده و قادر به ادامه ورزش باشد. به طور متوسط پس از ورزش هر ساعت فقط ۵% از گلیکوژنی که در حین ورزش مصرف شده است دوباره ساخته می شود و تعویق دریافت کربوهیدرات برای مدت طولانی، ساخت مجدد گلیکوژن عضله را کاهش می دهد.

همچنین در طی مطالعات نشان داده شده که مصرف ۹-۵ گرم پروتئین به ازای هر ۱۰۰ گرم کربوهیدرات پس از ورزش می تواند میزان ساخت گلیکوژن عضلانی را افزایش دهد و نیاز به پروتئین در طول ورزش فقط کمی بالاتر از نیاز افراد کم تحرک است و از مصرف پروتئین خیلی زیاد باید اجتناب شود.

با مصرف متعادل مواد غذایی و توجه به نکات تغذیه ای معتبر و متناسب، سلامتی خود را حفظ کنید.


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: تغذیه ورزشی

 

5 1000
ارسال شده در 16 دی 1395 توسط با موضوع تغذیه | 243 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • سرما خورده هایی که نیرو ندارند این سوپ را بپزند
  • روش های طلایی برای پیشگیری از سرطان
  • آیا غذای منجمد بخوریم یا نه
  • با این روغن خوش عطر آرامش را تجربه کنید!
  • لیست اسامی مواد غذایی غیر مجاز و توقیف شده
  • کنترل فشار خون در افراد تحصیلکرده
  • چگونه فرزندانمان را تشویق و در آنها ایجاد روحیه کنیم؟
  • برف و کولاک در لواسانات
  • محبوبترین ها

  • همه خصوصیات یک کیف مناسب کودک
  • مشاور امور ناباروری وزارت بهداشت از علت ناباروری گفت
  • چه عاملی مانع از یخ زدن پاهای پنگوئن می شود
  • مامور کنترل ترافیک فاقد پا
  • عیوب ومضرات پله بالارفتن
  • همه چیز درمورد بیماری عباس کیارستمی و فرایند درمان
  • گیاهانی برای رشد مو و بهبود گردش خون
  • رازهایی برای رسیدن به آرامش در زندگی
  • رپورتاژ

  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما