چاقی یکی از مشکلاتی است که امروزه افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند.تغییر الگوی زندگی و گرایش به زندگی شهری و ماشینی مهم ترین عاملی است که سبب افزایش وزن شده است.چاقی می تواند بیماری های بسیاری را به همراه آورد.بسیاری از افراد با استفاده از رژیم های غذایی و ورزش کردن برای رسیدن به وزن مناسب تلاش می کنند اما ممکن است به نتیجه نرسند.در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چرا گاهی اوقات با وجود رژیم غذایی موفق به کاهش وزن نمی شویم.

فرمول اساسی کاهش یا افزایش وزن

کاهش یا افزایش وزن یک فرمول اساسی ساده دارد که اغلب به آن توجه نمی شود وآن هم مقدار ورودی انرژی و مقدار مصرف انرژیست  برای روشن شدن مطلب مثالی می زنم: استخری را در نظر بگیرید که مقدار مشخصی فضا برای ذخیره ی آب دارد حالا اگر مقدار ورودی آب با مقدار خروجی برابر باشد مقدار آب آن همواره ثابت خواهد بود و اگر چنانچه هر کدام از متغیرهای ورودی و خروجی کم و زیاد شود مقدار آب هم تفاوت خواهد کرد. درباره ی بدن انسان هم همین گونه است یعنی اگر خروجی زیاد ورودی کم لاغری رخ  داد. اما اگرورودی زیاد، خروجی کم چاقی پیش خواهد آمد.

 

دلایل مهم کم نشدن وزن

استرس و اضطراب

وارد شدن استرس زیاد به بدن روند کاهش وزن را مختل می کند چه بسا در بیشتر افراد استرس باعث پرخوری و افزایش وزن می شود اولین قدم از بین بردن عوامل استرس زاست. به گفته ی پزشکان درهنگام خشم هورمونی دربدن ترشح می شود که باعث افزایش اشتها و پر خوری می شود.

 

مصرف ناخود آگاهانه قند پنهان درمایعات

اگر رژیم غذایی برای کاهش وزن دارید، به این موضوع باید توجه داشته باشید که نباید زیاد شکر مصرف کنید چون می دانید که شکر در صورت نداشتن تحرک می تواند به چربی در بدنتبدیل شود. البته منظور از قند و شکر فقط همین شکر معمولی نیست بلکه بسیاری از نوشیدنی ها و آب میوه های صنعتیو نوشابه های گازداردارای مقدار زیاد شکر هستند. آیا می دانید با مصرف یک لیوان نوشابه چه میزان قند وارد بدنتان می کنید و برای سوزاندن آن چه مقدار باید تحرک داشته باشید ؟ لطفاً در این مورد تحقیق کنید.

عدم واقع بینی

فکر کردن دائمی به این که چرا وزنکم نمی کنم؟ ممکن است ارداه ی شما را کاهش دهد. لازم است به این نکته ی مهم واقف باشید که پروسه ی کاهش وزن ممکن است سخت و زمان بر باشد. اغلب اشخاص فقط قادرند تنها 1 کیلو در هفته کاهش وزن دهند.لطفا صبورباشید. و با صبر و حوصله رژیمتان را ادامه دهید.

کاهش سوخت و سازبدن

هنگامی که درجریان کاهش وزن،  دراثرنرسیدن انرژی به بدن توده ی بدنی کم می شود وپروتئین سلولها مورد استفاده قرارمی گیرد و درنتیجه سوخت وساز بدن کم می شود. با کم شدن وزن،  بدن انرژی کمتری نیاز دارد.بنابراین باید ضمن کاستن ازمقدار کالری وارد شه به بدن با افزایش تحرک سوخت و ساز بدن رو بالا ببریم.

 

سخن پایانی

با توجه به آنچه گفته شدمی توان نتیجه گرفت که کاهش وزن هم خیلی زمان بر است هم نیاز به حوصله  و اراده ی محکمی دارد. باید میزان کالری دریافتی را به آرامی کاهش دهید تا ضمن کاهش حجم بدن متابولیسم درسطح بالایی باقی بماند. هرگر فراموش نکنید که سیستم بدن می تواند خودش را با شرایط مختلف سازگار کند. بنابراین لازم است هر از گاهی عادات خود را تغییر دهید. در این جا لازماستکهاین نکته ی مهم یادآوری شود که مطالبی که در اینجا بیان کردیم صرفا برای افراد سالم و معمولی است و هیچ گونه توصیه ی پزشکی نیست به خصوص که ممکن است عده ای از دچار چاقی مرضی باشند که حتماً لازم است این گونه افراد به پزشک متخصص مراجعه کنند.امیدواریم پاسخ چرا وزن کم نمیکنم؟  را گرفته باشید.

منبع: خبرپو