حتما شما هم در غذاهای خود از دارچین استفاده میکنید.برای آماده کردن دارچین،پوست درخت دارچین را خشک می کنند و به صورت چوب های دارچین لوله میکنند که قلم دارچین هم نامیده میشود.برخی از افراد هم از دارچین به صورت پودر شده استفاده می کنند.در این مطلب قصد داریم شما را با خواص این ادویه خوشبو آشنا نماییم و پس از آن روش تهیه ی روغن دارچین را بیان نماییم که برای بسیاری دردها مفید است.

رایحه و مزه خاص و منحصربه فرد دارچین از ترکیبی که در روغن چوب این درخت وجود دارد سرچشمه میگیرد. با اینکه دارچین چهار نوع مختلف دارد اما دارچین سیلان و کاسیا معروف ترین آنها هستند.

دارچین پوست درخت یا درختچه‌ای است که تا 10 متر ریشه می‌کند. دارچین درختی همیشه سبز بوده و از تمام قسمت‌های آن بوی مطبوعی استشمام می‌شود. دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنی‌های قدیمی و معروف است که به دلیل عطر و طعم مطبوعش در غذاهای ما ایرانی‌ها نیز بسیار استفاده می‌شود اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص دارویی زیادی دارد. دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می‌دارد. اگر از این ادویه به طور مرتب استفاده کنید، نه تنها آرامش و آرام بودن را تجربه می‌کنید، بلکه در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم می‌شوید و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کنید.

روغن دارچین طعم شگفتانگیز داشته و خاصیت درمانی زیادی دارد. روغن دارچین خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و از سلول ها مراقبت میکند. از این روغن علاوه بر استفاده از خواص دارویی آن در تهیه سالاد نیز میتوان استفاده کرد و برای استفاده از آن به منظور پخت و پز باید دقت شود در حرارت بالا، استفاده نگردد.

از پرکاربردترین خواص روغن دارچین، استفاده از آن به شکل موضعی است به این منظور یک یا دو قاشق چایخوری از روغن دارچین دو بار در روز، ترجیحا در صبح و در شب بر روی مناطق درد مالیده و ماساژ دهید تا التهاب کاهش و درد تسکین یابد.

خواص روغن دارچین (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت دارچین از نظر طب سنتی گرم و خشک است. برخی خواص دارچین و روغن آن عبارتند از:

  • روغن دارچین خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونی کننده و ضداسپاسمی دارد.
  • استفاده از روغن دارچین نفخ و یبوست را از بین می‌برد.
  • روغن دارچین باعث کاهش خستگی مفرط شده، برای مقابله با ضعف و افسردگی مفید است.
  • یکی از خواص روغن دارچین بهبود گردش خون و تقویت عملکرد مغز است.
  • روغن دارچین برای سیستم گوارشی مفید است و با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه می‌کند.
  • مصرف دارچین و روغن آن، نقش مهمی در مقابله با اختلالات قلبی دارد.
  • از خواص روغن دارچین کاهش دردهای موضعی است و ضعف کمر و پاها را ازبین میبرد.
  • ماساژ با روغن دارچین سفت شدن عضله و مفصل‌ها را برطرف می‌کند.
  • از روغن دارچین برای بازیافتن نیروی جنسی استفاده میشود.
  • ماساژ قسمت پیشانی با روغن دارچین، سردردهای ناشی از سرما را تسکین می‌دهد.
  • از خواص روغن دارچین استفاده از آن، برای درمان عفونت‌ها و ناراحتیهای پوستی از جمله تومورهای خوش‌خیم است که به صورت موضعی استفاده میگردد.

طرز تهیه روغن دارچین

مواد و وسایل مورد نیاز جهت تهیه روغن دارچین عبارتند از: 5 تا 6 عدد چوب دارچین یا 100 گرم پودر دارچین، روغن زیتون نیم لیتر و یک ظرف شیشهای مناسب

طرز تهیه: چوبهای دارچین را داخل ظرف شیشهای موردنظر میریزیم و به آن مقداری روغن زیتون با کیفیت اضافه میکنیم تا کاملا چوب دارچین را بپوشاند. درب ظرف را کاملا بسته و شیشه در بسته را به مدت سه هفته در جای نسبتا خنک و خشک در دمای اتاق نگهداری میکنیم. دقت شود که درب شیشه کاملا بسته باشد، همچنین هر روز شیشه را کمی تکان میدهیم. پس از سه هفته روغن دارچین آماده شده است، برا نگهداری برای مدت طولانی بهتر است آنرا به بطری با رنگ تیره منتقل کنیم. استفاده از چوب دارچین نسب به پودر دارچین باعث تولید روغن بهتر با ماندگاری عطر بیشتر میشود.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره