یک تحقیق جدید نشان می دهد زندگی در کنار بزرگراه ها باعث افزایش زوال عقل می شود و آرامش فکری افراد ساکن در این محل ها بسیار کمتر از افرادی است که خانه هایشان به دور از جاده های اصلی است که باید در برنامه ریزی شهری و ساخت ساز شهری برای کاهش این خطر برنامه ریزی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان در یک مطالعه کانادایی دریافتند افرادی که نزدیک بزرگراه های شلوغ زندگی می کنند، خطر ابتلا به زوال عقل در آنها افزایش می یابد.

این تحقیق نشان می دهد که به طور خاص، این نوع از زوال ذهنی در میان کسانی که در حدود ۵۰ متری از یک خیابان اصلی زندگی می کنند شایع تر است و در افرادی که محل زندگی شان به خیابان های شلوغ نزدیک تر است، این رابطه قوی تر می شود.

سرپرست مطالعه هنگ چن در این باره می گوید: «با این حال، مطالعه ما نشان می دهد که جاده های شلوغ یکی از عوامل استرس زای محیطی هستند که می توانند منجر به شروع زوال عقل شود.»

دکتر پل رایت رئیس مغز و اعصاب در بیمارستان دانشگاه نورث شور، در نیویورک نیز می گوید: «این مطالعه بزرگ در مورد نگرانی های عمده مرتبط با سلامت جامعه، امید را به ارمغان می آورد.»

به گفته وی، زوال عقل در حال افزایش است و سلامت جامعه با خطر قابل توجهی مواجه است. بنابراین جامعه باید از نتایج این مطالعه آگاه شود. برنامه ریزان شهری و سیاستگذاران نیز باید تاثیر توسعه شهری بر سلامت جامعه را در نظر بگیرند.

در این مطالعه، چن و همکارانش از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲، ۶.۶ میلیون نفر در سن ۲۰ تا ۸۵ سال را مورد بررسی قرار دادند. این تیم تحقیقاتی با استفاده از کد پستی شرکت کنندگان، تعیین کردند که چه کسانی نزدیک به جاده اصلی زندگی می کنند. محققان همچنین سوابق پزشکی ساکنان را در ابتلا به مشکلات عصبی مانند زوال عقل، بیماری پارکینسون یا ام اس بررسی کردند.

اکثریت قریب به اتفاق شرکت کنندگان، یعنی در حدود ۹۵ درصد، کمتر از یک کیلومتر از جاده اصلی زندگی می کردند. این پژوهشگران همچنین دریافتند که نیمی از ساکنان در حدود ۲۰۰ متر از یک خیابان شلوغ زندگی می کردند.

در طول دوره مطالعه، بیش از ۲۴۳۰۰۰ نفر مبتلا به زوال عقل، ۳۱۵۰۰ نفر مبتلا به بیماری پارکینسون و ۹۲۵۰ نفر نیز مبتلا به ام اس تشخیص داده شدند. با این حال، تنها زوال عقل با زندگی نزدیک به خیابان اصلی مرتبط بود.

منبع/مهر