نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش

 

اثر ویتامین‌ها ممکن است با دریافت برخی مواد مغذی دیگر افزایش و یا کاهش یابد.

این بدان علت است که برخی ویتامین‌ها به شکل اولیه خود به راحتی در بدن جذب نمی‌شوند و برای جذب و اثر بیشتر باید همراه با سایر ویتامین‌هایی که به روند جذب آنها کمک می‌کنند، مصرف شوند.

از طرف دیگر مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث کاهش جذب ویتامین‌ها در بدن شوند. در  این قسمت اشاره مختصری به برخی از اثرات متقابل ویتامین‌ها می‌شود:

* ویتامین A: دریافت مقادیر کافی ویتامین C و E به حفظ سطح ویتامین A در بدن کمک می‌کند.

مصرف زیاد الکل باعث تجزیه ویتامین A  می‌گردد. از طرف دیگر، دریافت زیاد مس، آهن و منگنز می‌تواند ویتامین A را اکسیده نماید و در نتیجه باعث کاهش ذخایر آن گردد.

* بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A: چنانچه همراه با چربی‌ها مصرف شود در بالاترین حد جذب می‌شود.

برای مثال مصرف مقادیر کمی روغن زیتون همراه با سالاد باعث افزایش جذب کاروتن موجود در هویج رنده شده موجود در سالاد می‌گردد.

* ویتامین B کمپلکس: مصرف زیاد قهوه به علت وجود کافئین میتواند باعث دفع سریعتر ویتامین‌های محلول در آب گردد. داروهای ضد بارداری نیز باعث کاهش سطح ویتامین‌های گروه B می‌گردند.

* ویتامین B12: دریافت کافی فولات و اسید آمینه متیونین به حفظ این ویتامین کمک می‌کند.

* فولات: گنجاندن مقادیر کافی فولات در رژیم غذایی به حفظ ذخایر آهن در بدن کمک می‌کند.

* ویتامین D: دریافت مقادیر زیاد آهن، مس و منگنز قادر به اکسیداسیون ویتامین D و در نتیجه افزایش خطر کمبود ویتامین D است.

* ویتامین E: دریافت کافی ویتامین C و سلنیوم به حفظ سطح این ویتامین در بدن کمک می‌کند. اما دریافت زیاد مس، آهن و منگنز می‌تواند ویتامین E را اکسیده نماید و در نتیجه باعث کاهش ذخایر آن گردد.

مصرف چه میزان کلسیم و فسفر مناسب است؟
فسفر به جذب کلسیم توسط استخوان کمک میکند. در عین حال  باید توجه نمود که دریافت بیش ازاندازه آن نیز باعث تاخیر نشست کلسیم در استخوان و از دست دادن املاح استخوانی می‌شود.

نسبت 1به 4 فسفر به کلسیم به راحتی در یک رژیم متعادل و سالم غذایی که حاوی انواع محصولات لبنی، مغزدانه‌ها، سبزیجات، میوه‌ها، غذاهای نشاسته‌ای و پروتئینی باشد تامین می‌شود.

رژیم‌های غذایی که حاوی مقادیر زیاد غذاهای فرآوری شده نظیر کنسرو گوشت، پنیر فرآوری شده، سس‌ها، سوپ‌های آماده و به ویژه نوشیدنی‌های کولا دار باشند باعث دریافت بیش از حد فسفر می‌شوند.

چه زمانی نباید مکمل‌ها را مصرف نمود؟
برخی مکمل‌های غذایی ممکن است با داروهای تجویز شده برای بیماران تداخل داشته باشند.

ضمنا، اثر بخشی برخی مکمل‌ها همراه با موادی چون قهوه کاهش می‌یابد. از این رو باید قبل از دریافت هر نوع مکمل نسبت به مناسب بودن مصرف آن با شرایط فردی با پزشک مشورت نمود.

* کلسیم: با آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین تداخل دارد. لذا مکمل کلسیم نباید همزمان با این داروها مصرف شود.

مصرف همزمان لبنیات یا غذاهای حاوی کلسیم به علت ایجاد ترکیب پیچیده نامحلول با تتراسایکلین باعث کاهش جذب این دارو می‌شوند.

از این رو توصیه می شود مکمل کلسیم و منابع کلسیم به فاصله 1 تا 3 ساعت بعد از خوردن تتراسایکلین مصرف شود.

* روغن ماهی: ممکن است اثر داروی وارفارین را مختل کند. وارفارین داروی ضد انعقادی است که برای مبتلایان به مشکلات انعقادی تجویز می‌شود.

همچنین مصرف مقادیر زیاد غذاهای غنی از ویتامین K می‌تواند اثرات ضد انعقادی وارفارین را مهار کند.

* اسید فولیک: غلظت اسید فولیک در خون به هنگام مصرف فنیتوئین (داروهای ضد صرع) و هیدرو کورتیزون که باعث افزایش تجزیه فولات در بدن می‌شوند کاهش می‌یابد.

از این‌رو افرادی که فنی توئین دریافت می‌کنند به اسید فولیک بیشتری نیاز دارند.

* مکمل ویتامین A: مصرف دوز بالای این ویتامین در زنان باردار باعث بروز نقایص مادر زادی می‌شود.

* مکمل ویتامین B: چای و قهوه اثرات نامطلوبی بر مکمل ویتامین B دارند، لذا باید از مصرف همزمان آنها خودداری کرد.

منبع: وب سایت زندگی آنلاین

 

5 1000
ارسال شده در 19 دی 1395 توسط با موضوع داروها

پیشنهاد سردبیر

  • کاهش کلسترول خون با استفاده از کیوی
  • درمان آرتریت عفونی را باهم مرور میکنیم
  • تاثیرات بازی با عروسک بر روی رفتار کودک
  • وظیفه پدر و مادر در رابطه با اعتماد به نفس فرزندان
  • میخواهم کودکم خودش را سرگرم کند
  • این نشانه ها در زمان حاملگی نرمال است؟
  • لیست آرامش بخش ترین گیاهان دنیا
  • در مورد کاهش حرکات جنین بیشتر بدانید
  • محبوبترین ها

  • افزایش تمایل همسر به بچه دار شدن
  • زمانیکه هورمونها دچار اختلال می شوند؟
  • رعایت این توصیه ها هوش جنین را افزایش می دهد
  • انتقال ویروس کلامیدیا از مادر به جنین
  • مصرف گردو در بارداری بسیار مهم است
  • نوعی انگل موثر بر باروری خانم ها
  • اهمیت صحبت با جنین توسط مادر
  • هفته سی و هشتم بارداری و مراقبت های لازم
  • رپورتاژ

  • دکتر پورحقیقی متخصص دندانپزشکی زیبایی
  • کلینیک مولتی مديكال شارلوت
  • کمک به بهبود هضم و افزایش ایمنی
  • پروتز و طراحی لبخند تخصصی دکتر شعبان پور
  • معرفی تمام محصولات سان‌سی در نمایشگاه بین‌المللی (25 تا 28 اردیبهشت‌ماه)
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x