در پی درگذشت آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی و فوت ناگهانی ایشان به علت عارضه قلبی محافل سیاسی و خبری بازار داغی را پیش روی خود دیدند. در این بین نیز شخصیت های سیاسی و نظامی زیادی پیام های مختلفی را در باره این ضایعه از خود منتشر کرده اند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

وزیر امور خارجه گفت: مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بسیار مرد بزرگی بود و همان‌طور که رهبری یک بار فرمودند از همه چیز خود در راه انقلاب گذشت.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه امشب در حسینیه جماران و در جمع خبرنگاران درباره درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، گفت: این ضایعه آن قدر بزرگ است که صحبت کردن درباره آن بسیار مشکل است.
وی افزود: مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بسیار مرد بزرگی بود و همان‌طور که رهبری یک بار فرمودند از همه چیز خود در راه انقلاب گذشت و امیدوارم خداوند روح ایشان را با شهدا و امام شهدا محشور گرداند.

 

شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان

خبر بس دردناک است.فقدان یک رکن انقلاب، چشم و چراغ جمهوری اسلامی، پدر سیاست نظام دینی، مغز متفکر تدبیر و توسعه ایران و حامی آزادیخوهان و اصلاح طلبان حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی به هیچ وجه قابل جبران نیست.
شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان این ضایعه را به رهبر معظم انقلاب و مردم بزرگوار ایران و خانواده محترم هاشمی رفسنجانی تسلیت می گوید و از مردم عزیز می خواهد ضمن حفظ آرامش برای پاسداشت مجاهدت ها و دوراندیشی های بی بدیل این مرد بزرگ در مراسم تشییع و بزرگداشت ایشان شرکت کنند.

 

در پیام تسلیت زهرا احمدی‌پور – معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری – آمده است:

«منَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا
امروز ایران و انقلاب یکی از ستون‌های استوارش را از دست داد. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، بی‌شک چهره‌ای بی‌بدیل و تعادل‌بخش بود که فقدانش در سپهر سیاسی ایران به‌شدت احساس خواهد شد. این عالم گرانقدر و «مرد تدبیر و سیاست» تا آخرین نفس کوشید کشور را از تندبادهای ویرانگر به ساحل امن و آرامش برساند و هیچ‌گاه پیمانش با مردم را برای آبادانی مُلک و اعتدال‌بخشی به قدرت سیاسی فراموش نکرد. شش دهه مبارزه مداوم و پیگیر و آرزوی همیشگی‌اش برای پیشرفت و آبادانی کشور برای مردم یادآور «امیرکبیری در دوران معاصر» بود.
اینجانب ضایعه فقدان این عالم گرانقدر و چهره ماندگار سیاست معاصر کشورمان را به مردم شریف ایران و خانواده مکرم ایشان تسلیت می‌گویم و برای همه ایرانیان آرزوی صبر و سکینه دارم.»

 

پیام تسلیت ابراهیم حاتمی کیا

 

حاتمی‌کیا در پیام تسلیت خود آورده است:

«انالله و انا الیه راجعون

نمی‌شود از انقلاب اسلامی ایران‌ حرف زد، بی‌آن‌که از آیت‌الله رفسنجانی یادی نکرد. نمی‌شود برگ‌های تاریخ انقلاب‌مان را ورق زد، اما نام آیت‌الله رفسنجانی را ندید. حافظه‌ی تاریخ انقلاب، بی‌نام آیت‌الله رفسنجانی کامل نیست.»

 

فضل‌الله صلواتی در خصوص شخصیت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد:

ایشان یکی از قهرمانان ملی و از رنج کشیدگان قبل از انقلاب بودند که در زندان‌های رژیم ستم شاهی شکنجه شدند، اما دست از آرمان خود که همان پیروزی انقلاب بود برنداشتند. هاشمی رفسنجانی برای آزادی ملک و ملت نهایت تلاش خود را کرد و با نوشتن کتاب‌هایی مانند سرگذشت فلسطین، روحیه انقلابی خود را به همگان نشان داد.

وی افزود: در دوران جوانی که به سربازی اعزام شدند در پادگان تبلیغات زیادی علیه رژیم شاه کردند و بعد از سربازی تا سال 57 به طور مرتب از سوی ساواک تحت فشار بودند.

این مبارز قبل از انقلاب گفت: ایشان از نظر علمی در جایگاه رفیعی قرار داشتند و در محضر عالمان بزرگی دروس حوزوی را به اتمام رساندند.

صلواتی با بیان این‌که هاشمی رفسنجانی با امام راحل رابطه بسیار نزدیکی داشت، تصریح کرد: روحیه ایشان به روحیه امام راحل بسیار شبیه بود، به طوری که امام خمینی(ره) همیشه از ایشان به نیکی یاد می‌کردند.

نخستین فرماندار اصفهان در بعد از انقلاب، گفت: بعد از پیروزی انقلاب ایشان یار و مشاور امام راحل بودند به طوری که هیچ گاه امام را در رخدادهای گوناگون تنها نگذاشتند.

وی افزود: مرحوم هاشمی رفسنجانی روی تمام مسایل با نهایت دقت و مردم دوستی فعالیت می‌کرد و سعی می‌کرد هر کاری را که انجام می‌دهد به نحو احسن و برای رضای خدا انجام دهد.

این مبارز قبل از انقلاب، تاکید کرد: ایشان با تمام وجود در 8 سالی که رییس جمهور بودند کشور را اداره کردند، به طوری که بسیاری از امور و مشکلات با تدبیر ایشان حل شد و این خدمات ارزنده آن‌قدر زیاد بود که مرحوم آیت الله سیدجلال الدین طاهری، امام جمعه فقید اصفهان به ایشان لقب سردار سازندگی دادند.

صلواتی گفت: بعد از رحلت امام (ره) ایشان برای این‌که اوضاع کشور به هم نریزد تلاش های زیادی کردند و همیشه در کنار رهبری بودند و مشاوره‌های خوبی را به معظم له می‌دادند. البته نباید فراموش کرد که برخی افراد ناآگاه به مسائل کشور، جسارت‌های زیادی به ایشان کردند.

نخستین فرماندار اصفهان در بعد از انقلاب با بیان این‌که ما نباید خدمتگزاران واقعی کشور را فراموش کنیم، گفت: البته ما هیچ کس را معصوم نمی‌دانیم و معتقدیم همه ممکن است اشتباه کنند، اما این اشتباهات را همیشه باید در قیاس با خوبی‌های افراد سنجید. ایشان به درستی لقب امیر کبیر گرفته بودند و یک چهره ملی و فراموش نشدنی در تاریخ ایران هستند. ما نباید خدمتگزاران واقعی کشور را فراموش کنیم.

 

وزیر بهداشت با اشاره به درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

انقلاب اسلامی رکن رکینی را از دست داد.

دکترسیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در نوشتاری با عنوان “آخرین نهار” آیت‌الله در کانال تلگرامی خود نوشت:

قلب یاردیرین امام، رهبری و انقلاب از تپش ایستاد. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در 82 سالگی دار فانی را وداع گفت و انقلاب اسلامی رکنی رکینی را از دست داد.

در این غروب سرد و دلگیر، بزرگ‌مردی از میان ‌ما رفت که عمر خویش را صرف سامان و اصلاح مسائل کشور و انقلاب کرد.

امروز نهار را دو نفری در محل مجمع تشخیص مصلحت نظام صرف کردیم. بسیار سرحال و امیدوار به آینده بودند و نزدیک به یک ساعت صحبت کردیم. ایشان از مسائل سیاسی روز و آرزوهای بلندش برای کشور و انقلاب گفت که بیانش فرصتی دیگر را می‌طلبد. هنوز باور نمی‌کنم که این آخرین نهار آیت‌الله بوده باشد و حالا پس از چند ساعت، من مانده‌ام و بهتی به بلندای تمام خاطرات 38 سال گذشته.

او به آرامی رفت و به پیر و مرادش خمینی بزرگ و یاران شهیدش مطهری، بهشتی، باهنر، رجایی و… پیوست. چه نیکو رفتنی و چه مصیبتی برای یاران.

هر چند از این پس جای آیت‌الله درمیان ما خالی است اما باورها و مسلک معتدل و برگرفته از قرآن و عقلانیت او همیشه چراغ راه‌مان خواهد بود.