مردان بسیاری از وجود سردرد های مزمن احساس نارضایتی و شکایت می کنند.این سردرد ها باعث می شود فرد نتواند به انجام کارهای روزانه خود بپرازد و یا روند انجام فعالیت های روزانه شخص کیفیت خود را از دست بدهد.اما به راستی دلیل این سردرد ها چیست و چه عاملی می تواند باعث بروز آن ها شود.در این مطلب قصد داریم با بررسی آزمایشی به بیان پاسخ این سوال ها بپردازیم.

گروهی از پژوهشگران از دانشگاه فنلاند شرقی ۲۶۰۱ مرد در سنین ۴۲ تا ۶۰ سال را مورد مطالعه قرار دادند که در یک بررسی درازمدت درباره عوامل خطرساز برای بیماری قلبی شرکت کرده بودند.

این مردان از نظر میزان‌های سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین دی، شاخصی برای وضعیت ویتامین دی در بدن، آزمایش شدند و در ۶۸ درصد این مردان میزان سرمی ویتامین دی کمتر از ۵۰ نانومول در لیتر بود که عموماً آستانه کمبود ویتامین دی محسوب می‌شود.

 

 

همچنین از این مردان خواسته شده بود که فراوانی دچار شدن به سردرد را گزارش کنند.

این پژوهشگران پس از تقسیم این مردان بر اساس میزان سرمی ویتامین دی به چهار گروه دریافتند که گروه با کمترین میزان‌های ویتامین دی نسبت به گروه با بیش‌ترین میزان این ویتامین بیش از دو برابر (۱۱۶ درصد) بیشتر در معرض سردردهای مزمن بودند.

همچنین سردردهای مزمن در مردانی که در ماه‌هایی غیر از ماه‌های تابستان معاینه شده بودند، با فراوانی بیشتری گزارش شده بود. در ماه‌های غیر تابستانی به علت کمبود تابش اشعه ماورای بنفش نوع بی (UVB) نور خورشید به پوست، به مقدار کمتری مواد پیش‌ساز ویتامین دی در پوست به ویتامین دی فعال بدل می‌شوند، بنابراین میانگین سرمی ویتامین دی ممکن است کاهش یابد.

این بررسی به شمار فزاینده‌ای از شواهد دراین‌باره افزوده می‌شود که کمبود ویتامین دی می‌تواند اثرات بدی بر سلامت بگذارد و باعث افزایش خطر دچار شدن به بیماری‌های مزمن گوناگون ازجمله زوال شناختی، اسکلروز متعدد یا ام‌اس، نشانگان روده تحریک‌پدیر (IBS) و سرطان مثانه شود. همچنین کمبود ویتامین دی در زنان باردار با افزایش دچار شدن کودکانشان به اوتیسم، اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی (ADHD) و آسم همراهی دارد.میزان‌های پایین ویتامین دی قبلاً هم – البته در بررسی‌های کوچک‌تر- با افزایش خطر سردرد مربوط شده بود.

اکنون این نتایج بیانگر آن است که در فنلاند و کشورهای دیگر دور از خط استوا، باید در ماه‌های غیر تابستانی مراقبت بیشتری از لحاظ افزایش میزان‌های این ویتامین با خورد ماهی‌های چرب، گوشت قرمز یا جگر، تخم‌مرغ یا روغن کبد ماهی یا مکمل‌های ویتامین دی انجام داد.

منبع: خبرپو

ارسال شده در 21 دی 1395 توسط خانم انیسی با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • پاهایتان را در منزل نرم و لطیف کنید
  • چگونه سریع و سالم لاغر شویم
  • بررسی خواص درمانی زرشک و زیتون
  • راهی برای جلوگیری از ضعف های بی دلیل در رژیم غذایی
  • عادت کردن کودک به حضور در فضای مجازی
  • اگر تارهای موهایتان نازک است این توصیه ها را رعایت کنید
  • آشنایی با انواع پنیرهای مخصوص پخت و پز
  • اصول مهم در تغذیه سالخوردگان
  • احساس مجردی در شریک زندگی
  • علائمی که نشان میدهند هورمون های مردانه در زنان افزایش یافته اند
  • از روی نقاشی کودک به شخصیت او پی ببرید
  • ابتلا به آلزایمر با این ویژگی های رفتاری
  • بررسی فایده های درمانی گیاه پنج انگشت
  • سرطان های مهلک و مرگ آور با استعمال دخانیات
  • درمان مرض قند با همسایه داری
  • محبوبترین ها

  • عوارض متفورمين | کاهش و کمبود ویتامین B12
  • مشکلات کودکان دیابتی را دریابید
  • آموزش به بیماران و خانواده ها در خصوص دیابت
  • پیشگیری از عوارض قند خون در بدن با این روش ها
  • معالجه زخم پای دیابتی وپیش گیری از قطع عضو ازراه داروی بهبود دهنده بافت
  • بکارگیری اشریشیاکلی برای تشخیص دیابت و سرطان
  • استفاده زیاد از سبزیجات سفید رنگ فایده دارد
  • فعالیت بیشتر در بیماران دیابتی
  • برای تنظیم قندخون پروبیوتیک با آگاوه بنوشید
  • از کجا پی ببریم که دچار دیابت هستیم
  • ارتباط فقر و ابتلا به دیابت نوع 2
  • معالجه معمول دیابت و ریسک هیپوگلایسمی دراز مدت
  • بیماری قند (دیابت) چیست؟
  • نحوه تشخیص بیماری قند (دیابت)
  • در دانشجویان جوان خطر ابتلا به دیابت با عادات بد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است