دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک

آیا در کنار ماهی و غذاهای گوشتی نباید ماست میل کنیم و در صورت استفاده دچار برص یا پیسی خواهیم شد؟ این باور تغذیه ای اشتباه در میان افراد جامعه رواج دارد که بد نیست به صحبت های متخصصین تغذیه در مورد صحت این باور تغذیه ای توجه کنید و درستی یا نادرستی آن را بررسی کنید .

⛔️❗️متن باورغلط تغذیه ایی:

خوردن ماست همراه گوشت ماهی وغذای گوشتی بسیار مضر هست وطبق گفته حکما خلط خام و بلغم فراوان تولید خواهد کرد. یکی از مهمترین علل ویتیلیگو (برص و لک و پیس) از نظر طب قدیم مصرف ماست توام با گوشت ها (گوشت ماهی) ذکر شده است.

✅متن پاسخ:

پیسی، بَرَص، لک و پیس یا ویتیلیگو (Vitiligo) یک اختلال تولید رنگدانه است که در آن ملانوسیت‌ها (سلولهایی که رنگدانه تولید می‌کنند) در قسمتهایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده‌اند. در نتیجه لکه‌های سفید پوست درنواحی مختلف بدن ظاهر می‌شوند. مویی که در نواحی مبتلا به پیسی رشد می‌کند معمولاً سفید می‌شود.

از جمله عوامل مهم ابتلا به پیسی تماس پوست با مواد شیمیایی و استعداد ژنتیکی فرد مبتلا بیماری است که در نتیجه نقص در آنزیم هایی نظیر کاسپاز ایجاد می شود. در چنین شرایطی تغذیه هیچ نقشی در بروز نمی تواند ایفا نماید.

یکی دیگر از عوامل بروز بیماری از نظر علم تغذیه کمبود های تغذیه ای از جمله کمبود اسید فولیک و ویتامین B12 است. لبنیات و گوشت ماهی، از آنجایی که هر دو جزء منابع حیوانی می باشند، بنابراین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B12 بوده که نه تنها منجر به پیسی نمی شود بلکه به صورت تئوریک، از آن پیشگیری نیز می نماید.

عامل دیگری که زمینه ایجاد پیسی را بوجود می آورد، عوامل التهابی و بیماری های اتو ایمیونی نظیر آرتریت روماتویید، دیابت، لوپوس اریتماتوس، هایپرتیروئیدیسم هاشیموتو، اسکلرودرما، آدیسون و …است. نقطه اشتراک تمام بیماری های مذکور التهاب است. همچنین امگا 3 موجود در ماهی یکی از مهمترین عوامل ضد التهاب تغذیه ای است که حتی به صورت مکمل در زمان ایجاد التهاب برای افراد تجویز می شود. بنابراین، با توجه به اینکه تا به حال تداخل غذایی بین ماهی و لبنیات گزارش نشده است و نظر به وجود امگا 3 موجود در ماهی، بنابراین باز هم به نظر می رسد نه تنها مصرف ماهی و لبنیات منجر به پیسی نمی شود، بلکه از آن پیشگیری نیز می کند.

تا به حال هیچ گونه مطالعه ی علمی، که نشان دهد مصرف همزمان لبنیات با ماهی منجر به پیسی می شود وجود ندارد. بنابراین بر اساس مستندات علمی نیز به نظر نمی رسد که مصرف همزمان ماهی و لبنیات به صورت همزمان در بروز پیسی نقشی داشته باشد.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: مزیت های تغذیه ای اشپل ماهی 

فواید مصرف ماهی برای درمان نازایی مردان

5 1000
ارسال شده در 21 دی 1395 توسط با موضوع تغذیه
ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x