دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
کلینیک ساج
کلینیک ساج
متخصص زنان و زایمان
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر محمد سعیدی
دکتر محمد سعیدی
متخصص بیماریهای پوست ،مو ،زیبایی و لیزر درمانی
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و بینی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
گلدن رویال
گلدن رویال
پوست، لیزر و زیبایی
دکتر محسن حسن‌زاده
دکتر محسن حسن‌زاده
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک
کلینیک دندان پزشکی دکتر مرضیه مظفری/ ساختمان پزشکان
دکتر مرضیه مظفری
دندان پزشک ( ونیر کامپوزیت، لمینیت سرامیکی، روکش های تمام سرامیکی و ...)
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص کاشت مو و ابرو
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
متخصص گوش،حلق و بینی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر منوچهر شهسواری
دکتر منوچهر شهسواری
فوق‌تخصص فلوشیپ لیزر
دکتر محمد سعیدی
دکتر محمد سعیدی
متخصص بیماریهای پوست ،مو ،زیبایی و لیزر درمانی
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر منوچهر شهسواری
دکتر منوچهر شهسواری
فوق‌تخصص فلوشیپ لیزر
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک آلما/ ساختمان پزشکان
کلینیک دندان پزشکی آلما
کلینیک تخصصی دندان پزشکی
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
متخصص گوش،حلق و بینی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
گلدن رویال
گلدن رویال
پوست، لیزر و زیبایی
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص کاشت مو و ابرو
دکتر محسن حسن‌زاده
دکتر محسن حسن‌زاده
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک
کلینیک ساج
کلینیک ساج
متخصص زنان و زایمان
کلینیک مدیسا/ ساختمان پزشکان
کلینیک مدیسا
پیکرتراشی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک دندان پزشکی دکتر مرضیه مظفری/ ساختمان پزشکان
دکتر مرضیه مظفری
دندان پزشک ( ونیر کامپوزیت، لمینیت سرامیکی، روکش های تمام سرامیکی و ...)
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و بینی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست

فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در بین مردم است که در تمام نقاط جهان مورد استفاده و استقبال افراد قرار می گیرد و هر منطقه ای آن را به شیوه ی خاص خود درست می کند.ریشه ی فلافل در کشورهای عربی به خصوص لبنان است.در ایران این غذای خوشمزه بیشتر در جنوب و به خصوص خوزستان رواج دارد.اگر شما هم جزء علاقه مندان به این غذا هستید در این مطلب با ما همراه باشید چرا که قصد داریم با ارائه دستور پخت این غذا به شما کمک کنیم در منزل فلافلی خوشمزه تهیه کنید.

موادلازم فلافل: درحدود 300 گرم نخود (که ماده ی اصلی فلافل محسوب میشه) یک عدد پیاز متوسط  دوحبه سیر، اگه سیرخیلی دوست دارید، سه حبه استفاده کنید. جعفری خرد شده در حدود نصف لیوان. تخم گشنیزیک قاشق. نمک وفلفل به میزان دلخواه. این غذا را اغلب با فلفل فراوان تهیه می کنند اما شما می توانید مقدار فلفل رابه تناسب ذائقه ی خودتان کم کنید یا زیاد کنید. روغن سرخ کردنی به میزان مورد نیاز.

نکته: این موادی که شمردیم جزء مواد اصلی فلافل حساب می شوند. عده ای مواد دیگری هم اضافه می کنند که استفاده ازآنها دراختیارخودتان است ازجمله: آرد نخودچی. رب گوجه فرنگی. بکینگ پودر.تخم مرغ. زیره و …

ساندویچ فلافل

طرز تهیه فلافل : نخود را 24 ساعت قبل ازاستفاده خیس کنید. این کارهم می تواند عامل نفخ کردن را از بین ببرد. و هم زمان پخت را کاهش می دهد. بعد ازخیس خوردن نخود آب آن را خالی کرده به همراه پیاز، جعفری، سیر، تخم گشنیز، نمک وفلفل مخلوط کنید وهمه را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید. بعد از این که مواد کاملا مخلوط شد کمی آنها را ورز دهید تا برای پختن آماده شود. اکنون موقع پختن فلافل است: مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید کاملا داغ شود آنگاه مقداری از مخلوط آماده را بردارید با دست صاف کنید(میتوانید از قالب مخصوص هم استفاده کنید) وآن را داخل روغن سرخ کنید.بعد از سرخ شدن لازم است آن را درصافی قراردهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. هم اکنون فلافل شما آماده است. نوش جان!

ادویه فلافل

نکات لازم و قابل توصیه: آشپزی ریزه کاریهای دارد که به مرورزمان وتجربه به دست می آید به خاطرهمین لازم است به آن توجه شود. درمورد فلافل هم به همین گونه است من دراینجا چند نکته ی مهم را یادآوری می کنم :

  1. ماده ی اصلی فلافل نخود است که باید چرخ شود دراین مورد باید دقت داشته باشید که نخود نباید زیاد له شود چون ممکن است فلافل “وا برود” اندازه ی تقریبی آن باید کمی درشت تر از دانه های شکر باید باشد. عده ای نخود را قبل از مخلوط کردن می پزند. این کار ممکن است درمرحله سرخ کردن روغن بیشتری را جذب کند.
  2. حتما روغن سرخ کردنی را به اندازه ی کافی داغ کنید.
  3. برای چسبندگی بیشترگاهی به آن تخم مرغ هم اضافه می کنند. توجه داشته باشید افزودن تخم مرغ قدری مزه ی آن را تغییر می دهد و به کتلت متمایل می کند.
  4. زیره ی سبز یا سیاه به عنوان ادویه ی مناسب فلافلبه حساب می آیند. ترشی هم چاشنی مناسب آن است.

 طرزتهیه فلافل لبنانی

یکی از انواع اصیل فلافل، نوع لبنانی آن است.ازآنجا که فلافل بومی لبنان محسوب می شود بنابراین فلافل لبنانی  می تواند خوشمزه ترو بهتر از انواع دیگر باشد.هرچند برای این که به خوزستانی های عزیز برنخورد باید بگوییم که فلافل خوزستانی یه چیزدیگه است!

مواد لازم: 300 گرم نخود – 300گرم باقلا – 1پیمانه جعفری -3حبه سیر-1عدد پیاز-5عددپیازچه – 3قاشق غذا خوری آرد-1قاشق غذا خوری بیکینگ پودر- 1قاشق مربا خوری تخم گشنیز- 1قاشقغذا خوری پودرزیره – نمک و فلفل به مقدارلازم – روغن  مخصوص سرخ کردنی به میزان مورد نیاز.

طرزتهیه فلافل لبنانی : درابتدا لازم است نخود و باقالا هردو، یک شبانه روز خیس بخورند بعدازآن پوست نخود و باقالا را به طورکامل بکنید وآنهارا چرخ کنید. باقلا ونخود چرخ شده را به همراه پیاز، سیر،جعفری،پیازچه و سایر مواد و ادویه ها، باهم به وسیله ی میکسر یا غذا ساز یا هر وسیله دیگری مخلوط کنید. درمرحله آخر بهتر است مواد مخلوط شده را به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بگذارید تا خودش را بگیرد. اکنون همه چیزآماده است تا فلافل را سرخ کنید. دراین مرحله مقداری روغن را درتاوه ی گود بریزید و بگذارید کاملا داغ شود. ازخمیراماده شده به اندازه ی یک گلوله ی کوچک بردارید و آن را صاف کرده داخل روغن داغ شده قرار دهید تا کاملا به رنگ طلایی درآیند. بعد از سرخ شدن فلافل ها را درون صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود.

سس فلافل

بعد ازآماده شدن فلافل بهتر است آن را با سس مخصوص فلافل سرو نمایید تا دستپخت شما خوشمزه ترباشد. روش تهیه ی دو نوع سس فلافل را در اینجا بیان می کنیم امیدواریم که مورد پسند شما واقع شود :

سس مخصوص فلافل خانگی: مواد تشکیل دهنده ی این سس عبارتند از: رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری – سرکه یک ونیم پیمانه – پودرانبه دو قاشق غذا خوری – نمک و فلفل به میزان دلخواه – آب به مقدارموردنیاز

طرز تهیه :ابتدا رب گوجه فرنگی را با کمی آب و سرکه مخلوط کرده خوب به هم بزنید. سپس پودرانبه را اضافه کنید و مایع را هم بزنید تا مایع یک دستی به دست آید. بعدازاین مرحله محلول به دست آمده را روی حرارت ملایم بگذارید تا آرام آرام بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. سس فلافل شما آماده است. آن را روی فلافل هایتان بریزید و میل کنید.

سس مخصوص ساندویچ فلافل: سس مایونز – پیاز خردشده- جعفری خرد شده – نمک وفلفل- سرکه یا آبلیمویا آبغوره

طرزتهیه: مقدارموادی که بیان شد کاملا بستگی به ذوق و سلیقه ی شما دارد. برای تهیه ی این سس کافیست سس مایونز را با آبلیمو یا سرکه مخلوط کرده هم بزنید و برروی مواد دیگر بریزید. سس شما آماده است آن را به برروی فلافل ریخته میل فرمایید.

در این مقاله سعی کردم طرز تهیه فلافل معمولی و فلافل لبنانی را که یکی ازغذاها ی خوشمزه است و به آسانی پخت می شود را برایتان شرح دهم. امیدوارم توانسته باشم در شادیهایتان سهمی داشته باشم. ما را از نظرات ارزشمند خود بی نصیب نفرمایید.

منبع: خبرپو

ارسال شده در 24 دی 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • دیابت با افزایش عفونت خونی باکتریایی چه ارتباطی دارد
  • در این ساعات نخوابید
  • مخدرهای مشابه هروئین
  • بالون معده بدون نیاز به بیهوشی و بستری توسط دکتر فرامرزی
  • نقش صیفی جات در حفظ سلامت بدن
  • درمان یبوست مزمن با استفاده از طب سوزنی
  • دکتر رستمی: نگهداری از ماهی قرمز سبب ابتلا به سالمونلا
  • موفقیت آمیز بودن پیوند رگ مصنوعی بیولوژیکی
  • محبوبترین ها

  • اضافه وزن می تواند سرآغاز مشکلات بلندمدت باشد
  • آشنایی با بهترین دانشگاه منطقه اسکاندیناوی
  • تاثیر هوش مصنوعی بر انواع امراض قلبی
  • برخی ایجاد کننده های سردرد که به فکرتان نمی رسد
  • مشکلات اقتصادی همراه با چاقی
  • آیا پزشکان جوان در حال خروج از کشور هستند؟
  • گشایش بزرگترین پژوهشکده مربوط به بیماری های اعصاب
  • برای شناسایی علل بیماریهای اتوایمیون ابزاری جدید شناسایی شد
  • رپورتاژ

  • مراقب زیبایی و پوست خود باشید
  • مرکز تصویر برداری مهر ایرانیان
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • کلینیک شنوایی افشین قرایی
  • برچسب میزان آلایندگی، یک ضرورت برای وسایل گازسوز
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی