گیاهان مدیترانه ای پارکینسون آلزایمر

Parkinson’s Disease که مخففش PD میباشد نام بیماری به نام پارکینسون است که دانشمند بریتانیایی به نام James Parkinson(دکتر جیمز پارکینسون)در سال 1817 میلادی برای نخستین بار آن را توصیف کرد و از این رو نام این بیماری هم از روی این دانشمند گرفته شد.آلزایمر هم یک بیماری میباشد که افراد مبتلا به آن به مرور زمان حافظه شان را از دست میدهند.

محققان دانشگاه مالت دریافتند، عصاره نوعی کاکتوس خاردار گلابی شکل و نوعی جلبک دریایی قهوه‌ای موسوم به دم طاووس، در بدن انسان فرآیندهای کلیدی را که منجر به بروز بیماری آلزایمر و پارکینسون می‌شود مختل می‌کند. هردو نوع گیاه مورد بحث، بومی ناحیه مدیترانه هستند.

محققان پیش از این نوعی پروتئین چسبناک موسوم به بتا آمیلوئید را شناسایی کردند که با ایجاد اختلال در سیستم عصبی موجب بروز بیماری آلزایمر می‌شوند. بنابر این شناسایی ماده‌ای که بتواند این نوع پروتئین‌ها را از بدن خارج کرده یا اساسا مانع تشکیل آن‌ها در بدن شود، می‌تواند سلاح بسیار کارآمدی در مبارزه با این بیماری محسوب شود.

عصاره کاکتوس خاردار و جلبک دم طاووسی حاوی ترکیباتی هستند که به اعتقاد محققان موجب از بین رفتن بتا آمیلوئید در بدن می‌شود. محققان برای آزمایش این نظریه، مقداری پروتئین بتا آمیلوئید را به مجموعه‌ای از مخمر کشت شده در لابراتوار تزریق کردند و سپس با استفاده از عصاره این گیاهان توانستند آثار مخرب پروتئین را در این مجموعه از بین ببرند.

سپس آزمایش با مگس‌های میوه که با دستکاری ژنتیکی عوارض آلزایمر را نشان می‌دادند، تکرار شد. این بار هم عصاره گیاهان عملکرد مطلوبی داشتند و عوارض را از بین بردند. عصاره جلبک توانست طول عمر این مگس‌ها را به مدت دو روز افزایش دهد؛ درحالی که عصاره کاکتوس طول عمر مگس‌ها را تا چهار روز افزایش داد.
در مرحله بعد، محققان مقادیر زیادی از پروتئین آلفا سنکلین را که عامل بیماری پارکینسون است به مغز مگس‌ها وارد کردند و دوباره توانستند با استفاده از عصاره گیاهان این بیماری را نیز درمان کنند.

در این تحقیقات مشخص شد عصاره گیاهان مذکور از طریق ایجاد اختلال در فرآیند تکثیر پروتئین و تشکیل توده‌های پروتئینی در مغز مگس‌ها مانع بروز علائم بیماری پارکینسون و آلزایمر می‌شوند.

با وجود این که هنوز آزمایش‌های بالینی روی انسان انجام نشده، محققان در حال حاضر ترکیبی از عصاره گیاهان را تولید کرده‌اند که قابل استفاده در انسان است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neuroscience Letters منتشر شده است.

منبع : سلامت نیوز

5 1000
ارسال شده در 22 دی 1395 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی | 325 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • آسیب به استخوان ها با این موارد تغذیه ای
  • عوارض جانبی مصرف سویا
  • اختلالات سلامتی با این تن پوش
  • به دیگران چگونه بگوئیم که طلاق گرفتیم
  • نانودارويي براي سرطان مغز
  • هشدار! چربی شکمی عاملی خطرناک برای بانوان مسن
  • نکاتی در رابطه با سن بلوغ
  • بهترین روش برای درمان سرماخوردگی در خانه
  • محبوبترین ها

  • بی خوابی مشکل اکثر مبتلایان به اچ آی وی
  • درمان گلودرد اطفال در خانه
  • ساس را با این رنگ ها فراری دهید
  • این علائم شناخته شده ترین در خستگی مزمن هستند
  • سندرم پای بی قرار و روش های کاهش درد آن (بخش اول)
  • برخی از مبانی بیماری آسم
  • شناخت انواع سردردهای روزه داری با طب سنتی
  • عوارض جانبی ملین های صنعتی و گیاهی
  • رپورتاژ

  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • بهترین کلینیک تخصصی کاشت مو کدام است ؟
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما