کدو حلوایی چه خاصیتی دارد؟ کدو حلوایی خاصیت کدو حلوایی

یکی از میوه های خوشمزه و پر طرفدار کدو حلوایی میباشد که نارنجی رنگ است و مصرف های گوناگونی از آن میشود.کدو حلوایی سایز بزرگی دارد و مزه اش شیرین است.پوست کدو حلوایی گوشتی و ضخیم میباشد و از آن برای تهیه کیک و سوپ هم استفاده میشود.در درون کدو حلوایی تخمه هایی وجود دارد که بعنوان تنقلات مصرف میشود.

پاییز و زمستان که از راه می‌رسند، مصرف خوراکی‌های خاص این فصول سرد سال مانند کدوحلوایی هم بیشتر می‌شود.

پاییز و زمستان که از راه می‌رسند، مصرف خوراکی‌های خاص این فصول سرد سال مانند کدوحلوایی هم بیشتر می‌شود.کدوحلوایی جزو گیاهانی با طبع سرد و دارای املاح و ویتامین‌هایی مانند سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن،‌ ویتامین D، ویتامین A و ویتامین ۱۲‌B است.تا به حال، خواص متعددی برای کدوحلوایی از نظر علمی به اثبات رسیده که در ادامه مهم‌ترین آنها اشاره می‌‌شود: محققان متوجه شده‌اند مصرف کدوحلوایی می‌تواند تا حدی باعث کاهش قند خون شود. این سبزی، دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هم است و تا حدی می‌تواند تب را هم کاهش دهد.از دیگر خواص کدوحلوایی یا همان کدوزرد، خلط‌آور و مدر بودن آن است. این گیاه به اندازه کمی هم می‌تواند مانند سیر باعث رقیق شدن خون شود.در طب سنتی و منابع علمی آمده روغن دانه برخی انواع کدوتنبل‌ها هم برای کاهش تورم پروستات موثر است.

معمولا از روغن نوع خاصی از کدوحلوایی که مصرف دانه آن باعث کاهش تورم پروستات می‌شود،‌ کپسول‌های نرم یا داروهایی با اشکال دیگر در صنعت تهیه و به‌صورت دارو روانه بازار می‌کنند. غیر از این داروی تهیه‌شده از روغن دانه کدو، سایر خواص آن، از طریق مصرف خوراکی این گیاه به بدن می‌رسد.ویتامین A موجود در کدوحلوایی برای حفظ سلامت چشم‌ها و بهبود بینایی مفید است و به‌علاوه به تقویت رشد استخوان‌ها، سیستم ایمنی بدن و دستگاه تولیدمثلی کمک می‌کند.کدوتنبل هم چنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که حدود ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند.

این ویتامین نیز برای استخوان‌ها و قلب مفید است.همچنین مصرف یک نوبت کدوتنبل ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می‌کند که این ویتامین نیز به نوبه خود برای رشد و ترمیم بافت‌ها در تمام اعضای بدن ضروری است و در زمستان بدن را در برابر بیماری‌های فصلی مقاوم‌تر می‌کند.علاوه بر این‌ها، کدوتنبل سرشار از آهن، پتاسیم و منیزیم است که تمام این املاح برای بهبود سلامتی ضروری هستند و به ویژه منیزیم برای حفظ عملکرد مطلوب عضلات حیاتی است. کدوتنبل یک منبع غنی از فیبر خوراکی است و تخمه کدو نیز حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است.به همین دلیل چاره خوبی برای رفع یبوست است. کدوتنبل خوردنی خوشمزه و پرخاصیت مخصوص فصل زمستان است که به دلیل سرشار بودن از ویتامین‌های مفید و ضروری، انتخاب مناسبی برای تامین انرژی و کمک به سلامت بدن در فصل سرماست. در فصل زمستان می‌توان از کدوتنبل در طبخ غذاهای مختلف مانند سوپ و انواع نان‌ها و کیک‌ها استفاده کرد و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد چاره خوبی برای رفع یبوست است.خوشبختانه تاکنون هیچ‌گونه سمیتی برای کدوحلوایی گزارش نشده است و تمام افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف می‌توانند به‌صورت متعادل از این گیاه پرخاصیت استفاده کنند.

برخی افراد عادت دارند کدوحلوایی پخته‌شده را با مقداری شهد شیرین که معمولا ترکیبی از آب، شکر و گلاب یا هل است، مصرف کنند. به طور کلی، میزان شیرینی برخی از کدوحلوایی‌ها از انواع دیگرشان کمتر است و خوردن کدوهای کم‌شیرین هم چندان باب طبع مردم نیست. به همین دلیل هم افزودن کمی شهد شیرین به کدوحلوایی‌های کم‌شیرین، اشکالی ندارد. البته حواستان باشد که این شهدهای شیرین، حاوی کالری هستند و افراد مبتلا به اضافه‌وزن، چاقی، بیماران دیابتی و آنهایی که مشکلات متابولیک دارند باید در خوردن کدوحلوایی آغشته به شهد احتیاط کنند. در نهایت اینکه کدوحلوایی، دارای املاح، ویتامین‌ها، آب و فیبر است و از این رو مصرف آن در فصل‌هایی که به وفور در بازار وجود دارد، به تمام افراد توصیه می‌شود.

منبع : تراز

5 1000
ارسال شده در 24 دی 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات | 245 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • حمایت بیشتر از بیمارن سرطانی با اجرای طرح تحول سلامت
  • کاهش بیماریهای قلبی در کودکان با ورزش شدید
  • آلرژی و حساسیت
  • عوارض و آسیب های مصرف برخی خوراکی ها
  • مراحل ساده برای پیشگیری از دیابت
  • اضافه وزن ناشی از تعطیلات عید را چگونه برطرف نماییم؟
  • روشی تازه برای تشخیص چهره افراد مختلف
  • بدسرپرست تنهاتر است، نام کمپینی با دغدغه های متفاوت
  • محبوبترین ها

  • تشخیص اپلیکیشن های آلوده اندرویدی
  • خطر اشعه ایکس برای مردم
  • تبیین رسالت هلال احمر از زبان دبیرکل این جمعیت
  • توصیه های مناسب برای کاهش انواع دردهای بدن
  • در روز چه میزان آب بنوشیم
  • بیکاری عامل تشدید کننده سکته مغزی
  • این حرکت ورزشی مختص عضله سازی
  • قهوه عاملی محافظ در برابر نارسایی قلبی
  • رپورتاژ

  • معرفی تمام محصولات سان‌سی در نمایشگاه بین‌المللی (25 تا 28 اردیبهشت‌ماه)
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما