82384321-71321218 کشف فرمول کمپوت خرما در ایران

کشور ایران یکی از تولید کنندگان مهم و اصلی خرما در جهان است که هر سال این محصول را به بازارهای جهانی صادر می کند،یکی از مهمترین چالش های صنعت خرما سازی کشور قدیمی بودن و سنتی بودن  تکنولوژی ها این صنعت می باشد که با تلاش یک محقق ایرانی برای اولین در کشور فرمول تولید کمپوت بدست آمد.


وی بیان کرد: در روش های قدیمی پرس کردن خرما و عرضه آن به بازار ، خرما نه ماندگاری بالایی دارد و نه قابل رقابت برای صادرات است؛ اما در این پروژه ، برای افزایش ماندگاری خرما، کمپوت آن در شیره خرما تولید شده است تا تازگی و خاصیت میوه حفظ شود.
وی بیان کرد: داخل خرما ماده ای به نام ژلی فنول وجود دارد که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطان دارد. وقتی خرما به صورت میوه استفاده می شود و فرآوری روی آن انجام نشده باشد، ژلی فنول به فیبرهای خرما چسبیده و از بین می رود، ولی با فرآوری خرما این پیوند می شکند و ژلی فنول کاملا مورد استفاده بدن قرار می گیرد.
کشتی بان افزود: در روش جدید همچنین ماندگاری خرما بدون هیچگونه ماده افزودنی حفظ می شود.
وی با اشاره به این که بسته بندی این محصول در ظروف فلزی می تواند در زمان بحران هایی همچون زلزله به راحتی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: این محصول در دمای معمولی قابل نگهداری است اما میوه خرما از زمان تولید و چیدن تا سال بعد نیاز است که در سردخانه نگهداری شود و این امر هزینه های نگهداری را بالا می برد و حتی در صورت نگهداری در سردخانه، با وجود انواع حشره میوه خرما از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به این که مدت ماندگاری کمپوت خرما بالاست، گفت: مدت نگهداری این محصول حتی تا سه سال بعد از تولید نیز هست اما بهترین زمان مصرف آن یک سال بعد از تولید است.
وی گفت: از اغلب انواع خرمای کشت شده در کشور می توان برای تولید کمپوت استفاده کرد ولی برای انتخاب خرما یک سری فاکتورها لازم است که در صورت داشتن می توان خرما را وارد فرآیند کمپوت سازی کرد.
وی یادآور شد: این محصول پروژه پایان نامه دانشگاهی بوده، ثبت اختراع شده و برای آن نیز مقاله انگلیسی نیز نوشته شده است.
به گفته کشتی بان، انواع روش های مختلفی که برای نگهداری خرما همانند روش سنتی شست و شو، استفاده از ازن و گاما به کار می رود، همه هزینه های تولیدکننده را بالا می برد، اما روش جدید به ویژه برای دارندگان کارخانه تولید کمپوت یا مربا، کم هزینه است و به راحتی می توانند با همان تجهیزات و فرمولاسیون این کمپوت را تولید کنند.
کمپوت خرما در پنجمین فستیوال دارایی فکری در حوزه صنایع مواد غذایی در معرض دید سرمایه گذاران قرار داده شده بود.

منبع/ایرنا

ارسال شده در 24 دی 1395 توسط آقای توکلی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • آپاندیسیت – نشانه ها، علائم، بهبود و خطرات
  • از بین بردن درد عضلات بدن با ورزش !
  • مصرف قرص‌هاي لاغري باعث افسردگي مي شود
  • ورزش های مناسب برای رفع چاقی شکمی
  • انگیزه های مختلف برای سقط جنین
  • به نظر شما کدام کشور دنیا بیشتر عمل زیبایی را دارد؟
  • چغاله بادام و مصرف آن در حاملگی
  • گرگرفتگی تا چه مدتی طول می کشد
  • دوران بلوغ و تغذیه مناسب برای افراد
  • رشد مرغ های هورمونی و مصرف آن ها
  • قارچ پا را چگونه معالجه کنیم
  • آشنایی با واحد میوه ها در برنامه غذایی
  • دانستنیهای خواندنی در ارتباط با چربیها یا روغنها
  • بررسی پرسه زنی در دنیای مجازی
  • سرد بودن دست و پاها
  • محبوبترین ها

  • 5 عادت مخربی که باید از زندگی حذف شوند
  • مهمترین و پرفایده ترین توصیه ها برای رفتن به سفر
  • دستگاه های مدرن برای بچه داری
  • چگونه از خطرات تلفن همراه پیشگیری کنیم
  • پرورش گل و گیاه در خانه
  • خاطره ای از آتش نشان شجاع
  • بوی گل رز
  • مرتضی پاشایی تسلی بخش مردم ایران بود
  • آنوریسم مغزی را چگونه می توان درمان کرد؟
  • این زن گوشتخوار را ببینید
  • فضای منزلتان را شاد کنید
  • برای کم خوابی از این روش ها کمک بگیرید
  • جبران کمبود آب بدن با این کارها
  • برق انداختن سماور و کتری با دو روش
  • خدمات دولتی در ایالات متحده برای نابینایان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است