کمپوت خرما صنعت خرمای کشور ژلی فنول تولید کمپوت خرما آنتی اکسیدانی

کشور ایران یکی از تولید کنندگان مهم و اصلی خرما در جهان است که هر سال این محصول را به بازارهای جهانی صادر می کند،یکی از مهمترین چالش های صنعت خرما سازی کشور قدیمی بودن و سنتی بودن  تکنولوژی ها این صنعت می باشد که با تلاش یک محقق ایرانی برای اولین در کشور فرمول تولید کمپوت بدست آمد.


وی بیان کرد: در روش های قدیمی پرس کردن خرما و عرضه آن به بازار ، خرما نه ماندگاری بالایی دارد و نه قابل رقابت برای صادرات است؛ اما در این پروژه ، برای افزایش ماندگاری خرما، کمپوت آن در شیره خرما تولید شده است تا تازگی و خاصیت میوه حفظ شود.
وی بیان کرد: داخل خرما ماده ای به نام ژلی فنول وجود دارد که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطان دارد. وقتی خرما به صورت میوه استفاده می شود و فرآوری روی آن انجام نشده باشد، ژلی فنول به فیبرهای خرما چسبیده و از بین می رود، ولی با فرآوری خرما این پیوند می شکند و ژلی فنول کاملا مورد استفاده بدن قرار می گیرد.
کشتی بان افزود: در روش جدید همچنین ماندگاری خرما بدون هیچگونه ماده افزودنی حفظ می شود.
وی با اشاره به این که بسته بندی این محصول در ظروف فلزی می تواند در زمان بحران هایی همچون زلزله به راحتی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: این محصول در دمای معمولی قابل نگهداری است اما میوه خرما از زمان تولید و چیدن تا سال بعد نیاز است که در سردخانه نگهداری شود و این امر هزینه های نگهداری را بالا می برد و حتی در صورت نگهداری در سردخانه، با وجود انواع حشره میوه خرما از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به این که مدت ماندگاری کمپوت خرما بالاست، گفت: مدت نگهداری این محصول حتی تا سه سال بعد از تولید نیز هست اما بهترین زمان مصرف آن یک سال بعد از تولید است.
وی گفت: از اغلب انواع خرمای کشت شده در کشور می توان برای تولید کمپوت استفاده کرد ولی برای انتخاب خرما یک سری فاکتورها لازم است که در صورت داشتن می توان خرما را وارد فرآیند کمپوت سازی کرد.
وی یادآور شد: این محصول پروژه پایان نامه دانشگاهی بوده، ثبت اختراع شده و برای آن نیز مقاله انگلیسی نیز نوشته شده است.
به گفته کشتی بان، انواع روش های مختلفی که برای نگهداری خرما همانند روش سنتی شست و شو، استفاده از ازن و گاما به کار می رود، همه هزینه های تولیدکننده را بالا می برد، اما روش جدید به ویژه برای دارندگان کارخانه تولید کمپوت یا مربا، کم هزینه است و به راحتی می توانند با همان تجهیزات و فرمولاسیون این کمپوت را تولید کنند.
کمپوت خرما در پنجمین فستیوال دارایی فکری در حوزه صنایع مواد غذایی در معرض دید سرمایه گذاران قرار داده شده بود.

منبع/ایرنا

5 1000
ارسال شده در 24 دی 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • کالری فلافل
  • کاهش نگرانی های دائمی
  • آیا ورزش هوازی جزو یوگا است؟
  • خارش پوست سر را درخانه بدون دارو درمان کنید
  • صحبت کردن افراد با خود
  • پیشنهاداتی ویژه برای خوش اندام شدن
  • ارزش غذایی پسته برای مبتلایان به قندخون
  • هشدارهای حمله قلبی در بانوان
  • محبوبترین ها

  • ارتباط سرطان های خطرناک و ناباروری
  • از بی نظمی هورمونی تا افزایش موی زائد در زنان
  • علل لکه بینی بین دو دوره قاعدگی
  • عاداتی که سبب تشدید عفونت های زنانه می شوند
  • تاثیرات استفاده از وزنه در ورزش
  • درمان مشکلات رحم و تخمدان با تشکیل زندگی مشترک
  • آندومتریوز! شایع ترین علت ناباروری
  • 6 دلیل اصلی احساس توده در سینه هایتان
  • رپورتاژ

  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • استفاده از لوازم آرایشی در بارداری
  • مرکز دندانپزشکی لوتوس
  • خدمات جراحی لیزر و عروق دکتر محمدی توفیق
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما