حاملگی یعنی وضعیتی که در آن زن جنین در رحمش وجود داشته باشد.حاملگی 2 نام دیگر به نام های دورهٔ آبستنی و بارداری دارد.زمانی که نوزاد پا به دنیا میگذارد دوران حاملگی تمام خواهد شد.بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی،میان 37 تا 42 هفته مدت زمان عادی حاملگی میباشد.حاملگی دوران به خصوصی برای زنان است و باید مراقبت های ویژه در این دوران به عمل آید.

مطالعه جدیدی بیان می‌کند که رفتارهای حاملگی و برخی عوارض تولد بر خطر ابتلای کودک به اختلال وسواسی-اجباری تأثیر می‌گذراند.

به نقل از WebMD،به گفته محققان سوئدی، زایمان سزارین، زایمان پیش از موعد، متولد شدن از پا (زایمان بریچ)، سیگار کشیدن در طی حاملگی و نوزادان بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از نرمال، با افزایش خطر ابتلا به این اختلال سلامت روان در ارتباط بودند.

محقق راهبر مطالعه، گوستاف برندر، از مرکز تحقیقات روان‌پزشکی مؤسسه کارولینسکا در شهر استکهلم، گفت: «دلایل خاص اختلال وسواسی-اجباری (OCD) مشخص نیست. اگرچه پنداشته می‌شود که عوامل ژنتیک و محیطی هر دو بر OCD اثرگذار باشند، این اولین باری است که یک سری عوامل خطرساز محیطی به طور قانع‌کننده‌ای به این بیماری ربط داده می‌شوند.»

مبتلایان به OCD افکار تکرارشونده‌ای دارند که سعی می‌کنند با تکرار دوباره و دوباره رفتارهای خاصی بر آنها فائق آیند. مثلاً کسی که به شدت از دزد می‌ترسد، مدام قفل در را چک می‌کند. حدود ۱ درصد از افراد به این بیماری دچارند که ممکن است در زندگی روزمره اختلالاتی ایجاد کند.

اگرچه یافته‌های جدید رابطه‌ای را بین عوامل خاص پیش از تولد و افزایش خطر ابتلا به OCD نشان می‌دهند، محققان می‌گویند که این مطالعه اثبات‌کننده یک پیوند علت و معلولی نیست.

منبع : سلامانه