3D-Man-Diabetes-300x239

پس از اینکه از مبتلا شدن به بیماری قند مطلع شدید، باید در مورد چگونگی تغییرات مورد نیاز در رژیم غذایی، اضافه کردن ورزش به برنامه  روزانه خود، مانیتور کردن دیابت و مدیریت استفاده داروها مطالبی رایاد گیرید. بهمین دلیل لازم است از اقداماتی که باید در طرح درمان و کنترل بیماری دیابت اجرا شود، آگاه شوید.

به گفته ی دکتر Wang  برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با تغییر رژیم غذایی، آزمایش منظم قند خون و ورزش قادر به کنترل بیماری خود هستند. اگر نیاز به دارو یا تزریق دیابت از طرف پزشک ضروری اعلام شود، بیمار نباید مایوس گردد. پیشرفت های زیادی در درمان دیابت صورت گرفته است که با هماهنگی با تغییر شیوه زندگی می تواند دست یابی به سلامت بهینه ی بیماران را امکان پذیر نماید.

مشاوره با تیم مدیریت دیابت برای تعیین اهداف سلامت و چگونگی رسیدن به آن اهداف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ورزش و رژیم غذایی نقش مهمی در مدیریت روزانه ی دیابت دارند. به نظر دکتر Meredith  برنامه ی درمانی دیابت باید، با همکاری مشاورین سلامت ، بیمار و خانواده ی او طراحی شود. در این برنامه اهداف خاص هر بیمار با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، برنامه ی مدرسه یا کار، فعالیت فیزیکی، عادات تغذیه ای، فاکتورهای اجتماعی و فرهنگی تأثیر گذار بر توانایی بیمار در مدیریت دیابت، تدوین گردد.

افرادی که به تازگی به دیابت مبتلا شده اند در کنترل قند خون خود دچار چالش هایی می شوند بهمین  دلیل باید در کلاسهای آموزش مدیریت شخصی دیابت شرکت کنند. در این کلاس ها ده مبحث پایه و اصلی دیابت شامل فرآیند بیماری، فاکتورهای شیوه ی زندگی، داروها، مانیتورینگ قند خون، عوارض حاد و مزمن، هدف گذاری و حل مشکل، جنبه های روانشناسی و مراقبت های قبل و حین حاملگی تدریس می شود.

مرحله ی اول و سنگ بنای درمان دیابت پرداختن به عوامل شیوه ی زندگی است ، اینکه چگونه رژیم غذایی و ورزش بر مقدار قند خون تأثیر می گذارند. اندازه گیری و نظارت منظم برمقدار قند خون ابزاری است که به بیمار امکان بررسی اهمیت تلاشهای او در زمینه ی رژیم غذایی و ورزش را می دهد. افراد دیابتی باید هر 3 تا 6 ماه برای بازنگری برنامه و اهداف درمانی خود به ملاقات گروه مراقبتی خود ( پزشک، آموزگار دیابت، پرستار، پدومتریست، روانشناس، متخصص تغذیه و کارشناس ورزش دیابت) بروند.

راهنمایی درست و کسب اطلاعات صحیح و حمایت از طرف گروه مراقبین سلامت و خانواده برای موفقیت در انجام رفتارهای خود مراقبتی اصلی، بسیار مهم هستند.

این رفتارها شامل: تغذیه ی سالم، فعالیت کافی، نظارت بر قند خون، مدیریت مصرف داروها، حل مشکل، مقابله ی سالم و کاهش خطر عوارض بیماری است.

بعد از تشخیص بیماری اولین قدم همکاری با تیم مدیریت دیابت است. آنها می توانند به شما مدیریت موثر بیماری را یاد دهند. هر یک از افراد این گروه عضو مهمی هستند در این تیم فرد مسئول شما هستید و برنامه ی درمانی شما باید شامل موارد زیر باشد :

·        تصمیم گیری در مورد زمان ، مقدار و نوع غذایی که می خورید

·        فعالیت بدنی بیشتر

·        اندازه گیری منظم قند خون

·        مصرف داروهای تجویز شده

·        ملاقات منظم با تیم دیابت

·        کسب اطلاعات بیشتر درباره ی دیابت

منبع-