افزایش آلاینده های صنعتی و تولید گازهای گلخانه ای توسط انسان باعث افزایش چشم گیر دمای سطح زمین شده است.در مطالعه ای که توسط محققان مؤسسه مطالعات فضایی گودارد ناسا بررسی شد و طبق داده‌های هواشناسی سال 2016 زمین گرم ترین و داغ ترین سال خود را پست سر گذاشته است که بسیار نگران کننده است.

 به گزارش ایسنا به نقل از ارس اسکای، این یافته‌ها که در (18 ژانویه 2017) ارائه شده، بر اساس تجزیه و تحلیل مستقل ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA انجام شده است.

دانشمندان در مؤسسه مطالعات فضایی گودارد ناسا (GISS) 6300 مکان در سراسر جهان را مورد ارزیابی و بررسی قرار داده و دریافتند که میانگین دمای سطح زمین از اواخر قرن 19، در حدود 2.0 درجه فارنهایت (1.1 درجه سانتیگراد) افزایش یافته است.

 این امر تا حد زیادی ناشی از تولید گازهای گلخانه‌ای توسط انسان است.

داده‌ها نشان می‌دهد که در سال 2016، میانگین دمای جهانی 1.78 درجه فارنهایت (0.99 درجه سانتیگراد) بوده و گرم‌تر از میانگین اواسط قرن 20 بوده و پس از سال‌های 2014 و 2015 گرم‌ترین سال اعلام شده است.

به گفته دانشمندان، پدیده‌هایی مانند ال نینو یا لا نینا، باعث تغییرات کوتاه مدت در دمای متوسط ​​جهانی می‌شود.

پدیده ال نینو که سال 2015 و  اوایل سال 2016 را تحت تاثیر قرار داده بود، سبب شد تا دمای زمین در سال 2016، 0.12 درجه افزایش یابد.

اگر چه 2016 به عنوان گرمترین سال ثبت شده، اما تمام مناطق کره زمین نیز این گرمای بی سابقه را به صورت یکسان تجربه نکرده و برخی ایالت‌های آمریکا گرمایی را تجربه کردند که تابحال اتفاق نیفتاده و میزان و شدت آن نسبت به سایر مناطق دیگر چندبرابر بوده است یا برای مثال برخی مناطق مانند قطب شمال به دلیل گرمای بیش از حد و بی سابقه حجم زیادی از یخ خود را از دست داده است.

منبع/ایسنا