Trigonella Foenum-Graecum نام علمی یک گیاه به نام های شنبلید یا شَنبَلیله میباشد که این گیاه از تیره Fabaceae(باقلائیان)است و قادر است با باکتری‌های تثبیت کننده ازت همزیستی داشته باشد.این گیاه قسمت زیادی از نیتروژنش را میتواند خود تولید نماید و باید بگوییم شنبلیله گیاه بومی کشورمان میباشد که بعنوان سبزی خوراکی از آن استفاده میشود.

کارشناس فرآورده‎های طبیعی، سنتی و مکمل‎های دانشگاه علوم پزشکی همدان بر کاهش مصرف شنبلیله توسط بیماران کبدی و مبتلایان به فشار خون پایین تاکید کرد.

 دکتر پریسا روحانی اظهار کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی، زخم‌های پپتیک (زخم معده و دوازدهه) و کاهش فشار خون باید از مصرف شنبلیله پرهیز کنند.

وی موارد مصرف شنبلیله را به عنوان نرم کننده، مصرف موضعی برای درمان جوش، سلولیت (تجمع چربی)، زخم‌های ساق پا، اگزما، سرفه مزمن، برونشیت، محرک ترشح شیر در مادران شیرده و به صورت چای برای التهاب معده برشمرد.روحانی افزود: افراد می‌توانند به منظور کاهش قند خون، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید، مصرف خوراکی دانه‌ها برای درمان بی‌اشتهایی، مصرف موضعی به صورت پماد برای التهاب موضعی از این گیاه استفاده کنند.

این کارشناس فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌ها سمیت‌ کبدی، درماتیت‌ تماسی (التهاب)، گُر گرفتگی، خِس‌خِس، چشمان اشک آلود، خواب رفتگی، آنژیو اِدم، نفخ شکمی، اسهال، خونریزی و کبودی را از عوارض جانبی مصرف این گیاه بیان کرد.

روحانی با اشاره به ممنوع بودن مصرف زیاد این گیاه در دوره بارداری، گفت: گیاه شنبلیله در طب سنتی برای القای ترشح شیر در مادران شیرده به کار می‌رود اما در زمینه بی‌خطر بودن آن اطلاعاتی در دست نیست.

وی افزود: مصرف گیاه در مقدار کم در طب سنتی برای کاهش نفخ نوزادان و کودکان توصیه می‌شود.

منبع : ساعت 24