آگاهی از وضعیت سایر سیاره ها و رفتن به آن ها یکی از آرزوی بشریت بوده است.دانستن این موضوع که آیا در سیارات دیگر هم زندگی جریان دارد و کسی زندگی می کند همواده مورد توجه افراد بوده است.یکی از  کاوشگران کنجکاوی ناسا روی مریخ تصاویر جدیدی منتشر کرده است که اولین علامت ترک های گل بر روی سطح مریخ را نشان می دهند.این موجود شاهد محکمی برای وجود آب در مریخ در زمان های گذشته می باشد.

اگر حدس آژانس فضایی صحیح باشد، این صخره ها زمانی ترک های گل بوده اند، یک یادگار باستانی از گذشته مرطوب مریخ در میلیاردها سال پیش. زمانی که خاک خشک شد، شکل آن به صورت لایه هایی  در سنگ ها حفظ شده و به صورت یک کپسول زمان به دست کاوشگر کنجکاوی رسید.

کنجکاوی در دامنه کوه شارپ در منطقه ای با نام “Old Soaker” به این فسیل ها برخورد کرد، سپس دانشمندان متوجه الگوی متمایز در خاک مریخ شدند که پیش از آن در هیچ کجای دیگر مشاهده نشده بود.

ناتان استین، محقق کاوشگر کنجکاوی از Caltech می گوید “حتی از فاصله دور، ما می توانستیم الگوی چهار یا پنج ضلعی را نشخیص دهیم که شبیه هیچ کدام از شکستگی های پیشین کشف شده توسط کنجکاوی نبود. مانند اطراف یک جاده گلی به نظر می‌رسید که گل ها خشک شده و ترک برداشته بودند.”

محققین معتقدند لایه گل ۳ میلیارد سال پیش، پس از خشک شدن دریاچه زیبا و قدیمی مریخ، شکل گرفته است. سپس ترک ها توسط لایه ای از رسوبات خشک شده و تبدیل به سنگ شده اند.

طبق اظهارات این تیم، در همان حینی که این اشکال زیر رسوبات دفن شده اند، ترک ها با مواد مقاوم تری پر شده اند که باد آن‌ها تخریب نکرده است.

در گلی که روی سطح خشک شده است، ممکن است با رسوبات گرد غبار و ماسه پر شده باشند. اما زمانی که لایه دفن شده است، شکستگی ها با مواد معدنی پر شده که توسط آب های زیر زمینی مریخی به گردش در آمده اند.

تحلیل های کنجکاوی از  Old Soaker نشان می دهند که این منطقه حاوی علایمی از هر دو رسوب ترک خورده است و به این معنی است که می توانیم به یک منطقه تاریخی نگاهی بیندازیم. اگر این ها حقیقتا ترک های گل باشند، خیلی خوب با آنچه در کوه شارپ مشاهده می شود، همخوانی دارند. دریاچه های قدیمی با عمق و  وسعت متغیر در طول زمان ها در این منطقه وجود داشته اند.

کاوشگر کنجکاوی در آگوست ۲۰۱۲ روی مریخ فرود آمد و محل فرود آن فاصله چندانی با کوه شارپ نداشت. این کاوشگر حدود ۴٫۵ سال در این زمین کوهستانی به کاوش پرداخته است.

منبع:پیک نکا