نوع تغذیه و سبک زندگی فرد نقش بسزایی در میزان سلامتی وی دارد. ابتلا به برخی بیماری ها عامل مستقیم نوع و سبک زندگی فرد است. یکی از این بیماری ها سرطان است که می توان از وی به عنوان یکی از کشنده ترین و صعب العلاج ترین انواع بیماری ها نام برد که خوردن نان و سیب زمینی سوخته از علل ابتلا به این بیماری است.

تحقیقات دانشمندان نشان می دهد مصرف مواد نشاسته ای سوخته خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می هد.
محققان  می گویند خوردن مواد غذایی مانند نان سوخته، سیب زمینی سوخته، چیپس و کیک و بیسکویت نیمه سوخته یا دیگر محصولات غذایی مشابه  می تواند با افزایش خطر ابتلاء به سرطان مرتبط باشد.
این مواد حاوی مولکولی به نام آکریلماید (acrylamide) هستند که می توانند به سلولهای دی ان ای آسیب برساند. این مولکول زمانی بوجود می آید که قند موجود در موادغذایی دارای نشاسته با مولکولهای سازنده پروتئین در دمای بالای یکصدو بیست درجه سانتیگراد واکنش نشان می دهند. هرچه ماندن این مواد در این دما بیشتر باشد و هرچه دما بالاتر باشد، به همان نسبت ، احتمال و میزان تشکیل آکریلماید  بیشتر خواهد بود. این ماده شیمیایی می تواند سرطان زا باشد.
بر اساس گزارش تلویزیون بی بی سی، سی سازمان استانداردهای غذایی انگلیس با انتشار گزارشی درباره مصرف این مواد نشاسته ای سوخته هشدار داده است. توصیه مطرح شده این است که این مواد را تاحدی بپزیم که رنگ روشنی داشته باشند و به دستورالعمل های مربوط به نحوه پخت این مواد توجه کنیم که روی بسته بندی ها وجود دارد و از نگهداری سیب زمینی در یخچال خودداری کنیم زیرا هوای سرد سبب افزایش شکر در این مواد غذایی می شود. توصیه کلی در این خصوص آن است که رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم تا خطر سرطان را کاهش بدهیم. حتی نانهایی را که سرخ می کنیم نباید به اندازه زیاد سرخ کنیم که سیاه شوند بلکه باید در حد رنگ طلایی، داغ کنیم.
منبع: IRIBNEWS