از اولین روز پاییز تا رسیدن به گرمای بهار، چیزهای زیادی وجود دارد تا شما از زمستان لذت ببرید. متأسفانه نیمه تاریک آن فصل سرماخوردگی و آنفولانزا است. اجازه ندهید چنین حس ناراحت کننده و آزار دهنده ای در مورد این فصل به سراغتان بیاید و پولتان را برای خرید داروهایی که خارج از بازار فروخته می شوند و عوارض جانبی جدی دارند، هدر ندهید.

– گون:

ریشه چند ساله این گیاه حاوی ترکیباتی است که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شما می شود. همچنین موجب افزایش آنتی بادی ها، سلول های T و سلول های سفید جنگنده با عفونت می شود. شما می توانید آن را تکه کرده و به سوپ یا خورش خود اضافه کنید.

توجه!!!خانم های باردار و شیرده از آن استفاده نکنند.

– ریحان:

مخصوص فصل تابستان است. اما این به معنی نیست که شما در بقیه سال نمی توانید آن را در اختیار داشته باشید. برگ های تازه ریحان را خرد کنید و در یک سینی پر از آب و یخ بریزید. ریحان باعث کاهش تب و علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.

– فلفل سیاه:

این ادویه را احتمالاً در روی میز آشپزخانه خود دارید. شاخ و برگ این گیاه محبوب برای کاهش خلط ناشی از سرماخوردگی مفید است. اگر آب و هوای سرد آن را به آبگوشت یا غذای خود اضافه کنید می توانید از سودمندی های آن لذت ببرید.

– سنبل بری (علف گربه یا گل نپتون یا نعناع):

از آن جا که این گیاه باعث تحریک تعریق می شود، برای درمان تب از آن استفاده می شود. می توان همراه با سالاد یا به صورت دم نوش از آن استفاده کرد.

نکته مهم:اگر حامله هستید از آن استفاده نکنید.

– دارچین:

آیا فقط بیرون خود را گرم می کنید، هنگامی که سرما خوردید؟

اما باید بدانید داخل بدن نیز احتیاج به گرم کردن دارد. دارچین باعث گرم شدن بدن و پاکسازی روده می شود. همچنین به رفع تراکم مخاطی ناشی از سرما خوردگی و آنفولانزا کمک می کند.

– اکیناسه(سرخارگل):

بدون سرخارگل لیست شما کامل نمی شود. این گیاه یک درمان مفید است، شاخ و برگ این گیاه بسیار مؤثر و مفید است. اگر در اوایل مرحله عفونت از آن استفاده کنید. می توانید مدت ۱۰ دقیقه ریشه آن را در آب بجوشانید و مثل یک چای از خوردن آن لذت ببرید.

نکته مهم:اگر شما به گیاهانی از خانواده گل مینا مانند ابروسیا یا اکیناسه آلرژی دارید، باید هنگام استفاده مراقب باشید.

– میوه اقطی:

اقطی به عنوان صندون پزشکی افراد نامیده شده است؛ زیرا این گیاه استفاده درمانی زیادی دارد. مطالعات نشان می دهد که شربت اقطی و عصاره آن می تواند علائم آنفولانزا و مدت زمان آن را کاهش دهد. همچنین از گل های آن مانند چای می توان استفاده کرد و از سودمندی های آن کمال بهره را برد.

منبع: دکتر سلام