یک مطالعه جدید نشان می دهد، بیماران با سابقه سکته مغزی، ممکن است با داشتن یک ازدواج پایدار و طولانی شانس بیشتری برای زنده ماندن داشته باشند. محققان دریافتند که در میان 2300 افراد مبتلا به سکته مغزی، کسانی که به طور مداوم در زندگی مشترک داشته اند، شانس بهتری برای ادامه زندگی نسبت به افرادی که مطلقه یا بیوه بوده اند، داشته اند.

افراد با سابقه ازدواج  طولانی مدت در مقایسه با افراد مطلقه یا یا بدون همسر و یا با سابقه ازدواج مجدد نتایج خیلی بهتری از خود نشان داده است. دلایل این یافته ها به طور کامل مشخص نیست و مطالعه نمی تواند یک رابطه علت و معلولی را ثابت کند. اما محققان می گویند که این مطالعه اهمیت بالقوه ای برای حمایت اجتماعی در بهبود سکته مغزی دارد و نشان می دهد که حمایت از شریک زندگی دارای مزایای سلامتی می باشد.

با حمایت عاطفی همسر و همچنین اجرای اصول اولیه زندگی مانند: خوردن یک رژیم غذایی سالم و مصرف به موقع داروها ، می توان کمک شایانی به بهبود سکته مغزی کرد. ما مطمئن نیستیم، اما احتمالاً سایر اشکال حمایت های اجتماعی نیز ممکن است مزایایی مشابهی داشته باشند. همچنین محققان دریافتند که بیماران دچار سکته مغزی با سن بالاتر نیز که با دوستان وآشنایان ارتباط دارند، به طور کلی از کسانی هستند که از لحاظ اجتماعی جدا از روابط خانوادگی هستند بهبود بهتری داشتند.

افرادی که دچار سکته های مغزی خفیف هستند، درمعرض سکته مغزی شدید قرار می گیرند؛ ولی روشن نیست که آیا روابط دوستانه به طورمستقیم به بهبود سکته مغزی کمک می کند یا نه. تحقیقات بیشتری برای شناسایی راه های ممکن و پیامدهای احتمالی نیاز است. این یافته ها که از انجمن قلب آمریکا با مطالعه روی  2351 بزرگسال دچار سکته مغزی انجام وگزارش شده است، اعلام کرد که ارتباط با دوستان به طور متوسط سلامت این افراد را حدود پنج سال پس از سکته مغزی افزایش می دهد.

در میان این افراد،1362نفر جان خود را از دست دادند و از حدود 1000 نفر باز مانده، 42درصد آن ها دارای یک ازدواج پایدار با همسر اول خود بودند که با 31 درصد بیماران فوت شده مقایسه شده بودند. به طور کلی این تیم گزارش کردند که 71 درصد بیماران با ازدواج پایدار بیشتر از بقیه به زندگی ادامه می دادند. مراقبت از همسر بیمار نیز ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

اظهار نظر در مورد این مسئله با اختلافات زیادی رو به رو شده است؛ ولی بیشتر به عوامل روانی، اجتماعی ربط داده می شود. محققان می گویند: از جمله علائم افسردگی و عدم روابط کودکان با سایر افراد نیز از این مسئله نشأت می گیرد. این تعجب آور نیست؛ چون افسردگی یک کلید برای مردم برای تمایل به تنها بودن بعد از یک سکته مغزی می باشد.

آنها گفتند: افسردگی پس از سکته قلبی شایع ترین مورد است و بسیار نشان داده می شود و از نتایج پیش بینی شده است و باید به رسمیت شناخته شود و راهی برای درمان آن و برای افراد دچار سکته مغزی، آغاز شود. یکی از پزشکان محقق گفت: بیماران سکته مغزی به طور معمول بعد از سکته برای افسردگی به پزشک مراجعه می کنند. اما یافته های جدید نشان می دهد که بیماران مجرد ممکن است به طور کلی نیاز به تغییر در شیوه زندگی برای بهبود چشم انداز زندگی داشته باشند.

با توجه به افزایش سکته مغزی در جوانان باید به آنها به ارائه یک راه حل برای داشتن یک زندگی پایدار کمک شود. بیمارانی که مطلقه یا بیوه بودند، حدود40 درصد بیشتر از افراد با زندگی پایدار، دچار مرگ بعد از سکته مغزی شده بودند. عوامل عملی خاص مانند درآمد و دسترسی به بیمه درمانی نیز به نظر می رسید برای توضیح بخشی از خطر کارساز باشد. آنها گفتند که افراد دارای منابع اقتصادی و حمایت اجتماعی کمتر و با سابقه بی ثباتی زناشویی ممکن است سکته های مغزی شدید و ناتوان کننده ای را تجربه کنند.

منبع: دکتر سلام