در مصرف غذاهای ادویه دار در بارداری دقت کنید غذاهای تند کمتر میل کنید اگر در میهمانی ها و مجالس و دورهمی ها مجبور به خوردن غذای تند شدید بهتر است با برخی خوردنی ها از عوارض اینگونه غذاها بر جنین پیشگیری کنید رفلاکس معده،سوزش سر دل واستفراغ و تهوع صبحگاهی می تواند در طول بارداری برای هر زن باردار به وجود بیاید .

◊ عوارض مصرف مداوم غذاهای تند در بارداری

♦ رفلاکس معده:

وقتی باردار هستید، هورمونی به نام پروژسترون در همه عضلات و رگ های بدن شما آزاد می شود. غذاهای ادویه دار باعث به وجود آمدن رفلاکس معده می شوند.علاوه بر این ، با گذشت زمان هم جنین و هم رحم در حال بزرگ تر شدن هستند.جنین به معده فشار وارد می کند و به همین دلیل سوزش معده به وجود می آید.

♦ سوزش سر دل:

به طور معمول سوزش سر دل از ماه چهارم شروع می شود. سوزش سر دل به دردی گفته می شود که از بالای سینه شروع می شود و تا قسمت پایینی گلو ادامه پیدا می کند.

⊕ مواردی که موجب سوزش سر دل می شوند:

  • پیاز و سیر پخته شده یا خام
  • غذاهای روغنی و پرچرب
  • مصرف نوشیدنی هایی مانند کافئین
  • برخی داروها
  • قورت دادن برخی غذاها

♦ استفراغ و تهوع صبحگاهی:

غذاهای ادویه دار می توانند حالت تهوع شما را بیشتر کنند. ممکن است بوی غذاهای تند باعث شوند احساس تهوع کنید.

⊕ جایگزین های مناسب برای غذاهای تند در طول بارداری:

اگر می خواهید که حتما غذای تند میل کنید، بهتر است خودتان در منزل تهیه کنید و به مقدار خیلی کم فلفل و ادویه های تند بریزید.

پونه کوهی، فلفل هالیپینو …اینها ادویه هایی هستند که تندی کمتری دارند و می توانید در غذاهای خود از آنها استفاده کنید.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک های مرتبط: خرما در بارداری و تاثیر آن در قد جنین 

فواید آلو در دوران شیردهی و بارداری