زمانی که قفسه سینه درد میگیرد به بازوها میرسد و خصوصاً بازوی سمت چپ بیشتر در معرض آن قرار خواهد گرفت،به این شرایط آنژین گفته میشود.هنگامی که عضله قلب به مقدار کافی اکسیژن دریافت نمیکند این حالت به وجود می آید.عوامل زوانی،تنگی عروق کرونر و کار فیزیکی شدید مواردی هستند که در اکسیژن رسانی به عضله قلب تاثیر میگذارند.

با اصلاح تغذیه و رژیم غذایی، همراه با ترک سیگار و بهره‌گیری از روش‌های مختلف آرام‌بخشی و ورزش می‌توان خطر ابتلا به عارضه آنژین قلبی را تا 91 درصد کاهش داد.

استراحت در این افراد به کاهش اختلال در اکسیژن رسانی قلب کمک می‌کند.

داروهایی مانند نیترات‌ها، بتا بلاکرها (beta blockers) و بلوکه‌کننده‌های کانال کلسیم برای رهایی یا پیشگیری از این علائم تجویز می‌شوند.

البته در برخی موارد ممکن است از جراحی بای پس استفاده شود. در موارد خاص نیز از آنژیوپلاستی برای پاکسازی عروق استفاده می‌کنند.

دانشمندان دریافتهاند که مصرف غذاهای بسیار کم چرب و کم‌کلسترول می‌تواند در برطرف نمودن علائم آنژین موثر باشد.

مقدار محدودیت چربی رژیم غذایی باید با توجه به وضعیت چربی‌های خون زیر نظر متخصص انجام شود.

اما به‌طورکلی مصرف چربی‌های اشباع باید محدود شود و بیشتر چربی دریافتی از منابع اسیدهای چرب غیراشباع تامین گردد.

سفیده تخم‌مرغ و آنژین

این ماده ضمن آنکه فاقد چربی و کلسترول است حاوی کلیه اسیدهای آمینه ضروری برای ساخته شدن پروتئین نیز هست.

در واقع سفیده تخم‌مرغ از معدود منابع پروتئینی مناسب برای مبتلایان به آنژین صدری است.

لبنیات بدون چربی و آنژین

شیر و ماست بدون چربی نیز تامین‌کننده پروتئین کامل با کیفیت خوب و فاقد چربی‌های اشباع هستند.

حبوبات و آنژین

سویا، لوبیا قرمز و … حاوی فیبر محلول هستند که به کاهش جذب کلسترول کمک می‌کند.

این مواد غذایی را باید به همراه غلاتی چون نان سبوسدار، برنج قهوه‌ای، رشته و ماکارونی مصرف نمود.

ترکیب اسیدهای آمینه این دو گروه مواد غذایی ترکیب کاملی از اسیدهای آمینه ضروری را در یک برنامه غذایی کم چرب فراهم می‌کند.


بیشتر بخوانید: 12 علت خطرناک در هنگام درد گرفتن سمت چپ سینه


جو و جو دوسر

حاوی فیبر محلول هستند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کنند و خطر آترواسکلروز را کاهش می‌دهند.

موادغذایی سبوسدار، سبزیجات برگی سبز رنگ و غلات صبحانه غنی شده با اسیدفولیک نیز نقش موثری در کاهش سطح هموسیستئین خون دارند.

افزایش هموسیستئین باعث تخریب دیواره عروق و به دنبال آن جایگزینی کلسترول در دیواره عروق می‌گردد.

مرکبات و توت‌ها

غنی از ویتامین C هستند که به جلوگیری از آترواسکلروز کمک می‌کنند.

علف‌های دریایی و آنژین

حاوی اسید چرب امگا 3 هستند و در مواردی که باید از رژیم‌های کم چربی استفاده شود، می‌توانند جایگزین مناسبی برای ماهی‌های روغنی محسوب شوند.

اسیدهای چرب امگا 3 در رقیق شدن خون و کاهش سطح کلسترول خون موثر شناخته شده‌اند.

موادغذایی که در آنژین باید پرهیز شوند

انواع چربی

گوشت‌های چرب، کره، مارگارین و روغن باید برای این بیماران حذف شوند.

نارگیل

نارگیل، مغز دانه‌ها و دانه‌های روغنی حاوی مقادیر قابل توجهی چربی هستند.

قهوه، نوشابه‌ها و کاکائو

حاوی کافئین هستند که میتواند باعث تشدید آنژین شود.

انواع بدون کافئین این نوشیدنی‌ها نسبتا مناسب هستند.

سایر اقدامات

– ترک سیگار به افراد سیگاری توصیه می‌شود، زیرا نیکوتین موجود در سیگار باعث گرفتگی عروق و افزایش خطر انسداد عروق می‌شود.

– کاهش وزن به برداشته شدن فشار اضافی از روی قلب کمک می‌کند.

– انجام ورزش منظم و برخی روش‌های آرامبخش به بازگرداندن روند آنژین کمک می‌کند.

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

منبع : زندگی آنلاین