گرایش جوانان به اعتیاد آن هم از نوع اعتیاد صنعتی که یکی از خطرناک ترین نوع اعتیاد می باشد موجب نگرانی و هشدار اساتید و متخصصان علوم اجتماعی در ایران شده است که به گفته ی یکی از اساتید دانشگاه علوم اجتماعی تهران مهمترین عامل پیشگیری از اعتیاد سلامت خانواده می باشد که باید به آن توجه جدی نمود.

به گزارش ایسنا، رکسانا صادقی افزود: اصلی ترین بخش از فعالیت در زمینه پدیده اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی اقداماتی اساسی در جهت پیشگیری از پیوستن افراد جدید به جرگه معتادان است، همان گونه که در شرایط بروز همه گیری یک بیماری افراد سالم واکسینه می شوند ، امروز اعتیاد در جامعه ما چنین نقشی را باز می کند، لذا برای سلامت خانواده ها و جامعه باید کودکان ، نوجوانان و جوانان علیه آسیب زایی اعتیاد مصون شوند.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف مواد مخدر در کشور تغییر کرده است، ادامه داد: در حال حاضر معضل مواد مخدر کشور استفاده از شیشه و قرص‌های روان‌گردان است که بیشترین تاثیر منفی را در جوانان دارد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر آموزش پیشگیری و اطلاع رسانی در مورد بحث مبارزه اجتماعی با مواد مخدر در محیط‌های کاری و مدارس، ارایه خدمات مشاوره‌ای در مراکز مختلف از جمله مدارس ، دانشگاه‌ها، کانون ها و غیره ، فعالیت کمیته اشتغال و حرفه‌آموزی برای پشتیبانی از معتادانی که ترک کرده‌اند، گفت: جوانان به دلیل داشتن ویژگی‌هایی همچون استقلال طلبی، کنجکاوی، هیجان خواهی و پیروی از همسالان، بیشتر در معرض خطر مصرف مواد مخدر هستند و هدف اصلی توزیع کنندگان مواد قرار می گیرند.
صادقی افزود: در حقیقت می توان گفت جوانان جزء آسیب پذیرترین گروه های سنی محسوب می شوند ، بهترین راه حل مبارزه با مصرف مواد مخدر، پیشگری از اعتیاد است.
وی توضیح داد: یکی از روش های مهم پیشگیری از اعتیاد، آگاه بودن مردم از خطرات و مضرات مصرف مواد است اگر هر فرد از تاثیر مواد مخدر بر سلامت جسمی و روانی و کارکرد شغلی و اجتماعی خود و خانواده اش مطلع بوده و آن را باور داشته باشد کمتر ممکن است به این کار دست بزند.
این استاد دانشگاه علوم اجتماعی اظهار تاسف کرد که در حال حاضر مشاهده می شود بسیاری از والدین خودشان هنوز اطلاع کافی از انواع مواد و آسیب های جسمی و روانی آن بر روی افراد معتاد ندارند.
صادقی تصریح کرد: برقرای ارتباط مثبت، قوی و فراهم آوردن محیط سالم و آموزش های مناسب می تواند روی فرزندان تاثیرگذار باشد و از آسیب های بیشتر پیشگیری کند.
وی افزود: والدین همچنین باید بر روی مشکلات زندگی و امکانات واقعی تاکید کنند و راهکارهای کمک به یکدیگر در خانواده را جستجو کرده، هنگام بحث با فرزندتان، خشم و عصبانیت خود را کاملا کنترل کرده و از بوجود آمدن تضاد و تعارض جلوگیری کنند و نگذارند که مذاکره به مشاجره تبدیل شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه خانواده ها رفتار منطقی و درست را با فرزندان داشته باشند، اظهار کرد: زمان و وقت مناسب و کافی را برای گفتگو با فرزندانشان انتخاب کنند و در صحبت با فرزندانشان رعایت احترام و و حفظ ارزش ها را حتما داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی توصیه کرد: همواره مراودات فرزندتان را تحت نظر قرار دهید و از معاشرت آنان با افراد ناباب جلوگیری کنید چرا که دسترسی به مواد مخدر آسان است و پیشنهاد و عرضه مواد مخدر ممکن است از طریق دوستان، همسالان، فروشندگان، بزرگسالان مصرف کننده و حتی افراد قابل اعتماد باشد.
صادقی تاکید کرد: متاسفانه ضعف‌های فرهنگی، اقتصادی و عدم ایجاد امنیت شغلی از دیگر مواردی است که بر معضل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی بیشتر دامن می زند.

منبع/ایسنا