قارچ‌های خوراکی دسته ای از مواد غذایی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند در کنار سبزیجات پرخاصیت ‌‌میهمان همیشگی سبد غذایی خانواده‌ها شوند. قارچ‌ها کالری کمی دارند، هیچگونه چربی یا کلسترولی در آنها پیدا نمی‌شود و مقدار نمک بسیار کمی دارند.در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه ی غذایی آشنا نماییم که با قارچ تهیه می شود.قارچ پلو یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که می‌توان آن را بدون گوشت و یا با مرغ یا گوشت قلقلی تهیه کرد.
گروهی از ویتامین‌ها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D و … هم در قارچ‌ها وجود دارد.از قارچ‌ها به تنهایی یا همراه با دیگر سبزیجات و یا حتی گوشت و مرغ برای پخت بسیاری از غذاهای خوشمزه می‌توان استفاده نمود که یکی از آن‌ها، قارچ پلو می‌باشد.

مواد لازم برای تهیه قارچ پلو با مرغ:

 قارچ 500 گرم
سینه مرغ 500 گرم
پیاز 5-6 ق غذاخوری
برنج 3-4 پیمانه
کنسرو نخودفرنگی 1 لیوان
زعفران دم‌کرده 4 ق غذاخوری
 کره یا روغن 100 گرم
آبلیمو ترش 2 ق غذاخوری
نمک، فلفل  به میزان لازم

طرز تهیه قارچ پلو با مرغ:

  1. برای تهیه قارچ پلو ابتدا سینه مرغ را به شکل باریک و به طول 4 تا 5 سانتیمتر خرد کنید.
  2. قارچ‌ها را به شکل ورقه یا نگینی خرد کنید.
  3. ابتدا قارچ‌ها را همراه با آب لیموترش در دو مرحله در ماهیتابه با حرارت زیاد داخل روغن تفت دهید. (دقت کنید که اگر قارچ‌ها را یکباره سرخ کنید، آب می‌اندازد.)
  4. قارچ‌های سرخ‌شده را داخل قابلمه‌ای بریزید.
  5. مرغ ها را نیز در دو مرحله همراه نمک و فلفل سیاه سرخ کنید
  6. سعی کنید حرارت زیاد باشد تا مرغ آب نیندازد چون گوشت مرغ خشک و سفت می‌شود.
  7. سپس مرغ‌های سرخ شده را نیز روی قارچ‌ها بریزید.
  8. چهار قاشق از پیاز سرخ کرده، زعفران آب کرده و نخودفرنگی را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا مواد حدود پنج دقیقه آهسته بجوشند.
  9. برنج سفید را آبکش کرده و دم کنیئ و هنگام سرو، مواد آماده را همراه با بقیه پیاز داغ در دیس لابه لای پلو بریزید.
قارچ پلو خوشمزه شما آماده است. شما می‌توانید همین ترکیب را بدون گوشت مرغ و به صورت گیاهی تهیه کنید و یا نخودفرنگی آن را حذف کنید.

چند نکته درباره تهیه غذا با قارچ :

  • یکی از مهم‌ترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچ‌ها شست‌ و شوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچ‌ها را ندارید، آنها را نشویید. هنگام شست‌ و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچ‌ها آب را جذب می‌کنند و هنگام پخت و پز آب غذای‌تان بیشتر می‌شود. هنگام شست و شو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید. حتی می‌توانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حوله‌ای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و در نهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید. پوست گرفتن قارچ هنگام شست‌وشو هم توصیه نمی‌شود.
  • یادتان باشد که نباید قارچ‌ها را زیاد بپزید چون بخشی از ارزش‌های غذایی‌شان را از دست می‌دهند. بهترین شیوه این است که آنها را با مقدار کمی روغن یا کره به مدت سه دقیقه در ماهیتابه تفت دهید، البته از قارچ‌های تازه و خوب شسته شده خام هم می‌توانید در ترکیب سالاد‌های مختلف استفاده کنید. قارچ‌های کبابی یا بخارپز شده هم می‌توانند در کنار غذاهای دیگری مانند انواع کباب و سالاد مصرف شوند.
  • اگر می خواهید قارچ را به خوراک دیگری اضافه کنید بهتر است ابتدا آنها را سرخ کنید سپس در انتهای پخت خوراک خود قارچ را به آن اضافه نمایید. قارچ هنگام پخت چروک می‌شود و اگر به مدت طولانی در آب بجوشد تبدیل به تکه های کوچکی در خوراک خواهد شد.
  • سعی کنید هنگام پخت قارچ تابه شما خیلی پر نباشد چون باعث می‌شود حرارت کافی به قارچ‌ها نرسد و رنگ خوبی در انتهای پخت نخواهد داشت.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده و  این غذای خوشمزه را تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره