به سادگی می توان گفت که امروزه موبایل جزئی جدا نشدنی از زندگی انسان هاست. موبایل ها به تمام ابعاد زندگی انسان رسوخ کرده اند به گونه ای که شما در هیچ جمعی نمی توانید افرادی را نبینید که موبایل در دستشان نیست و از آن استفاده نمی کنند. اما جدا از تمام معایب، موبایل ویژگی های بسیار مثبتی را نیز دارد از جمله تشخیص سرطان! در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

سیستم جدید هوش مصنوعی می‌تواند نشانه‌های سرطان پوست را به همان دقت پزشکان متخصص شناسایی کند.

قدم بعد، گنجاندن این فناوری درون اسمارت‌فون‌ها است تا بتوان به راحتی به آن دسترسی پیدا کرد. زمانی که این سیستم قابل حمل شود، امکان معاینه تعداد افراد بیشتری توسط آن و با کمترین هزینه و بدون نیاز به وقت گرفتن از پزشک فراهم خواهد شد.

محققان دانشگاه استنفورد که این سیستم یادگیری عمیق را ابداع کرده‌اند می‌گویند عامل کلیدی در موفقیت این سیستم الگوریتمی است که به آن امکان می‌دهد آنچه از داده‌های موجود درباره نمونه‌های سرطان پوست در اختیار دارد را به کار بگیرد.

محققان برای هوشمند ساختن این سیستم، 129 هزار و 450 عکس نمای نزدیک از ضایعات پوستی ناشی از 2000 بیماری مختلف را وارد سیستم کردند و مرکز داده‌هایی وسیع با نمونه‌های متنوع را برای یادگیری سیستم ایجاد کردند.

پس از آن ار الگوریتمی متعلق به شرکت گوگل استفاده کردند که می‌توانست تفاوت میان تصاویر سگ و گربه را تشخیص دهد و این توانایی را به تشخیص تفاوت‌های میان نشانه‌های پوستی انطباق دادند. در نهایت این سیستم با 21 متخصص پوست و موی حرفه‌ای و تایید شده به رقابت پرداخت ونتایج نشان داد میزان موفقیت سیستم به اندازه موفقیت پزشکان متخصص در تشخیص بیماری سرطان پوست بوده‌است.

با این همه قرار نیست هوش مصنوعی جایگزین پزشکان شود. این سیستم با هدف دسترسی آسانتر افراد به مراحل اولیه معاینه است تا در صورت نیاز به پزشک متخصص مراجعه کنند. تشخیص میان ضایعات پوستی بد‌خیم و خوش‌خیم کار ساده‌ای نیست و همین موضوع قابلیت سیستم هوش مصنوعی را چشمگیرتر می‌سازد.

با این‌همه تا پیش از عرضه عمومی این سیستم در قالب اپلیکیشن موبایل،‌ دانشمندان باید از درست بودن ارزیابی اطلاعات توسط آن اطمینان حاصل کنند.

منبع: همشهری