چای را می توان یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در قاره آسیا دانست، کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. چای در ایران یکی از محبوب ترین انواع نوشیدنی هاست که نوع مرغوب آن در شمال کشور کشت می شود و در اثر فرآوری برگ آن این محصول به دست می آید. اما مصرف این نوشیدنی در چند مورد بسیار مضر می باشد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

چای سیاه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های رایج در کشور است که استفاده بی رویه و طولانی مدت آن می‌تواند در برخی افراد سبب بروز عوارض شده و  موجب تشدید بیماری‌ها شود.

کدام افراد نباید چای بنوشند؟

– احتیاط در افراد مبتلا به دیابت و اسهال
– در کودکان زیر 2 سال
– در بیماران کم خون و مبتلا به اختلالات خونریزی
– در افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی
– در مبتلایان به زخم های گوارشی
– در افراد دارای معده ضعیف
– در بیماران کلیوی و مبتلا به سنگ کلیه
– در  افراد مبتلا به فشار چشم
– در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر
– در بیماران فشار خون
عوارض مصرف بی‌رویه چای :
– مصرف بی‌رویه چای در مادران باردار خطر سقط جنین
– در مادران شیرده تحریک و اجابت مزاج بیشتر نوزاد
– از بین رفتن شفافیت پوست
– بروز آلزایمر
– افزایش امکان ابتلا به اسهال و یبوست
– کافئین آن در برخی افراد سبب عصبانیت و تحریک پذیری و ایجاد وابستگی روانی
– افزایش سموم بدن
– چای داغ از بین رفتن عصب‌های زبان و آسیب به مری
– خطر بروز سرطان مری با مصرف زیاد چای
– اختلال در سیستم ادراری

نوشیدن چای 2 ساعت قبل یا بعد از غذا توصیه می‌شود، بهتر است چای سیاه 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم در قوری چینی دم کشیده و به صورت کم رنگ، ولرم و تازه مصرف شود.

منبع: شفا آنلاین