سرطان یکی از بیماری هایی  است که روز به روز در حال افزایش بوده و خانواده های بسیاری را در جهان درباره درمان آن درگیر کرده است که با مخارج سنگین پزشکی  همراه بوده و تحقیقات گسترده ای برای درمان آن و بهبود بیماران رو به افزایش است تا امید بیماران مبتلا به آن افزایش یابد.

در تحقیقات جدید یک واکسن ضد سرطان از سلول های خود بیمار مبتلا ساخته شده است که شانس زنده ماندن طولانی مدت در برابر این بیماری مهلک را افزایش می دهد. این پژوهش جدید نشان می دهد بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید حاد، یکی از تهاجمی ترین سرطان های خون است باید شیمی درمانی های شدیدی انجام دهند. تعداد انگشت شماری از این بیماران لوسمی بعد از پنج سال بهبود یافته اند.

به لطف این واکسن که از تلفیق سلول های سرطانی خون و سلول های ایمنی که از بدن خود بیمار گرفته می شود، این واکسن بهبود طولانی مدت را برای 70 درصد از  بیماران که یک گروه کوچک متشکل از ۱۷ نفر واکسینه شده با سن متوسط ۶۳ سال بودند تولید کرده است.

سرطان خون می تواند دوباره به جای اول برگردد و دوباره عود کند. به این  دلیل که سلول های سرطانی، قادر به فرار از شناسایی توسط سیستم ایمنی بدن فرد هستند.

این گزینه درمانی اخیر (واکسن جدید) در اداره پیوند مغز استخوان، تحت شیمی درمانی موفق بوده است به این امید که سلولهای جدید گلبول های سفید تولید شده خون توسط مغز استخوان، قادر به پیدا کردن و کشتن سلول های خونی سرطانی در بدن بیمار شوند و از پیشرفت سرطان جلوگیری کنند.

متأسفانه مغز استخوان اهدایی می تواند نسبت به حملات بدن خود فرد پاسخ ایمنی ایجاد کند. بیماران باید داروهای سرکوب کننده قوی ایمنی بخورند، تعدادی از پزشکان تصمیم به ایجاد یک واکسن کردند که به سیستم آموزش می دهد، سلول های سرطان خون را پیدا کرده و به آنها حمله کنند.

محققان نمونه مغز استخوان بیماران را قبل از شیمی درمانی گرفتند  و از آن نمونه ها دو سلول سرطان خون و سلول های سیستم ایمنی را به دست آوردند. تمام امید ها به پیدا کردن درمانی مناسب برای این بیماری رو به رشد است.

شاید این واکسن بتواند درمان سرطان را مانند  درمان یک سرماخوردگی ساده آسان کند و جان هزاران نفر را نجات دهد و امید به زندگی را در میان این بیماران افزایش دهد. و مثل همیشه بهترین راه درمان پیشگیری از ابتلا به بیماری است.

منبع: دکتر سلام