آلزایمر امروزه عاملی برای تهدید سلامت عموم مردم شده است این بیماری عصبی حافظه و ذهن ما را درگیر میکند علائم رایج و درمان های موثر برای رفع این عارضه را در ادامه این بخش در اختیارتان قرار میدهیم پیشنهادات پزشکی برای مقابله در برابر این عارضه را با هم مرور خواهیم کرد .

♦ آلزایمر

بیماری آلزایمر به شکلی از جنون و زوال عقل پیرونده اطلاق می گردد که در اثر تخریب سلول های عصبی در مرکز حافظه مغز ایجاد می شود.در اثر این بیماری ارتباطات مغزی قطع می شود و در نتیجه انتقال اطلاعات و ارتباط های اطلاعاتی مختل می گردد.علت بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است. ولی به نظر می رسد که ممکن است اجزاء ترکیبات ژنتیکی و مسمومیت آلومینیوم در ایجاد آن دخالت داشته باشند.

♦ علائم

در مراحل ابتدائی ، فراموشی پیشرونده و افسردگی به همراه اضطراب وجود دارد . پیشرفت بیماری به صورت از دست دادن حافظه کوتاه مدت و سردرگمی و تغییرات شخصیتی است و در نهایت گیجی شدید ، مشکلات تغذیه ای و روان پریشی ایجاد می شود . در مراحل بعدی بیماری آلزایمر ممکن است از دادن وزن ، مشکلات بلع و در بعضی افراد امتناع از غذا خوردن وجود داشته باشد و احتمال دارد استراحت در بستر ضروری گردد.

♦ درمان های متداول

هنوز درمان خاصی برای بیماری وجود ندارد ، ولی ممکن است ، برای رفع مشکلات خواب و مشکلات رفتاری ، داروهای آرام بخش تجویز شود.بیماران آلزایمری می بایستی به خوبی تغدیه شوند . به تدریج ، با پیشرفت بیماری ، نیازهای روزانه اشخاص می بایستی به منظور کاهش نگرانی و اظطراب و نهایتاً برای بقاء آن ها مورد توجه قرار گیرد.

♦ غذای مفید

انواع ماهی ها (ماهی آزاد ، ساردین ، ماهی خال مخالی ، ماهی کولی)، تخم کدو ، و دانه کتان تامین کننده اسیدهای چرب امگا بدن هستند.

دانه های کدو و دانه کتان تامین کننده اسیدهای چرب امگا ۳ بدن هستند.دانه های کدو، دانه های کنجد و دانه های آفتاب گردان اسیدهای چرب امگا ۶ بدن را تامین می کنند ⇔ کمبود این مواد در مغز می تواند دلیلی برای آسیب دیدن اعصاب در این بیماری باشد. مصرف منظم غذاهای غنی از اسیدهای چرب ضروری می تواند مفید باشد.

پرتقال، گریپ فروت و دیگر مرکبات، توت ها، فلفل، سیب زمینی شیرین و سبزی های برگ سبز، همه غنی از ویتامین c هستند. مصرف روزانه این آنتی اکسیدان های طبیعی ممکن است به پیشگیری از آسیب دیدن اعصاب کمک کند.

دانه گندم، آواکادو، آجیل، دانه ها و سبزی های برگ سبز تامین کننده ویتامین E می باشند. افزایش دریافت رژیمی این ویتامین ممکن است به تأخیر انداختن تخریب سلول های عصبی که در افراد آلزایمری در مراحل بعدی بیماری صورت می گیرد، کمک کند.

آشامیدنی های محتوی شیر جایگزین غذا در بین وعده های غذایی می تواند مفید باشد. بیستر این نوشیدنی ها با ویتامین ها و مواد معدنی غنی شده اند و از این جهت مواد مغذی ضروری بیش تری را به بدن می رسانند. ساندویچ ها، کیک های کم شیرینی، نان کماج و دیگر نان های کامل و نان مالت جو را می توان به صورت میان وعده در شب به بیماران آلزایمری که وزن آنها از حد نرمال کم تر است داد. چنان چه استفاده از ابزار برای فرد مشکل باشد، دادن نان برشته با کره بادام زمینی، ساندویچ های درست شده با نان برشته و دیگر غذاهای « لقمه ای » می تواند در یافت انرژی را بهبود بخشد.


لینک مرتبط: خورد و خوراک مبتلایان به آلزایمر