عفونت ریه را جدی بیرید و از شدت یافتن و پیشروی آن در بدنتان پیشگیری کنید این عارضه خطرات جانبی زیادی برای سلامتی تان در بر دارد آسم،برونشیت مزمن،بیماری انسدادی مزمن ریوی،برونشیت حاد،آمفیزم،پنومونی،سل و ادم ریوی از انواع عارضه هایی هستند که به دنبال عفونت ریه پدید می آیند در مورد هریک در ادامه مطلب توضیحات ویژه ای آورده ایم .

عفونت های ریوی یکی از خطرناک‌ترین بیماری ها است که بی توجهی به آن می تواند باعث مرگ انسان شود.

 براساس آمارهای جهانی عفونت های ریوی یکی از شایع ترین بیماری ها در دنیا است و همه ساله باعث مرگ میلیون ها نفر در سراسر دنیا می شود، عفونت های ریوی انواع فراوان دارند و از جمله علل ابتلای افراد به آن می توان استعمال دخانیات، ورود عوامل عفونی به بدن و نیز عوامل ژنتیکی را نام برد.
ریه یکی از مهمترین اعضای بدن است که مسئول ورود اکسیژن به بدن و خارج کردن دی اکسید کربن است، این عضو از هزاران کیسه هوایی کوجک تشکیل شده است که با انقباض و انبساط هوا را به درون بدن کشانده و پس از دریافت اکسیژن دی اکسید کربن را از بدن خارج می کند.
عفونت های ریوی انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می توان موارد زیر را نام برد:
آسم: به التهاب مسیری های هوایی گفته می شود که در اثر آن فرد دچاری تنگی نفس، خس خس سینه و ناتوانی در تنفس می شود.
این بیماری می تواند در اثر آلرژی یا عفونت به وجود بیاید و لازم است حتماً فرد بیمار تحت نظارت پزشک متخصص قرار بگیرد.
بیماری انسدادی مزمن ریوی(COPD): نوعی بیماری ریوی است که در اثر ناتوانی در بازدم رخ می دهد و در اثر آن فرد دچار اشکال در تنفس و بیماری های مربوطه می شود.
برونشیت مزمن: این بیماری هم جزو بیماری های انسدادی مزمن دسته بندی می شود و در اثر آن فرد دچار سرفه مزمن و سخت درمان می شود.
آمفیزم: به نوعی بیماری گفته می شود که در اثر آن بیمار دچار ناتوانی در بازدم می شود و این بیماری معمولاً در اثر آسیب به ریه به وجود می آید.
برونشیت حاد: نوعی عفونت است که راه های هوایی بدن را مسدود می کنند و معمولاً ازطریق ورود یک ویروس به بدن ایجاد می شوند.
پنومونی: به عفونت کیسه های هوایی گفته می شود که معمولاً در اثر ورود باکتری به بدن رخ می دهد و منجر به سرفه های شدید و خشک در فرد می شود.
سل: به نوعی پنومونمی تدریجی و پیشرونده ناشی از باکتری Mycobacterium tuberculosis گفته می شود که می تواند حتی منجربه مرگ بیمار در صورت مقاومت دارویی شود.
ادم ریوی: به نشست مایع از عروق خونی اطراف ریه به کیسه های هوایی گفته میشود که می تواند مانع از عملکرد ریه در دم و بازدم هوا شود.
سرطان ریه: این بیماری اشکال مختلفی دارد و می تواند در هرقسمتی از ریه رخ دهد ولی اغلب اوقات در نزدیکی کیسه های هوایی بروز می کند و در صورت عدم درمان به موقع باعث مرگ بیمار در بازه زمانی اندک می شود.
از جمله سایر بیماری های ریوی می توان چاقی و وارد آمدن فشاربه ریه و ناتوانی در دم و بازدم را نام برد، فشارخون ریوی ناشی از بالارفتن فشارخون در شریان ریوی هم یکی دیگر ازبیماری ها است که منجر به تنگی نفس و درد قفسه سینه می شود.
آمبولی ریوی نیز به ایجاد لخته خونی در وریدها گفته می شود که می تواند وارد قلب یا ریه شود و باعث تنگی نفس، پایین آمدن سطح اکسیژن و حتی بروز ایست قلبی و تنفسی می شود.
برای جلوگیری از بروز این بیماری های مرگبار کارشناسان در وهله اول توصیه می کنند افراد از استعمال دخانیات اجتناب کنند، همچنین از رفت و آمد در محیط های آلوده به مدت زیاد خودداری کنند، تغذیه سالم حاوی انواع مواد مغذی و میوه و سبزیجات تازه داشته باشند و در صورت ابتلا به بیماری های عفونی بویژه آنفلوآنزا یا ذات الریه سریعاً به متخصص مراجعه کنند و مراقبت های درمانی و مصرف داروها را به دقت انجام دهند تا بیماری حالت مزمن به خود نگیرد.
در بیماری های عفونی ریوی شناسایی زودهنگام می تواند منجربه نجات بیمار و جلوگیری از آسیب شدید ریوی شود.
به دلیل اینکه بقای یک انسان به تنفس او وابسته است، آسیب دیدن ریه ها می تواند خطری جدی برای زندگی فرد باشد و هرگز نباید بیماری های ریوی را نادیده گرفت.
تشخیص بیماری های ریوی معمولاً با معاینات بالینی، انجام آزمایش های خونی و عکسبرداری ازریه، تست تنفس، تست آلرژی و مشاهده علائم و بررسی سابقه خانوادگی بیمار انجام می شود.
منبع: webmd