پخت و پز نقش مهمی در کیفیت خوراک و به طبع حفظ مواد مغذی دارد. به همین سبب لازم است تا شیوه صحیح طبخ مواد خوراکی را بدانید. گوشت از جمله مواد خوراکی است که جایگاه ویژه ای در سفره خانوار ها دارد. این ماده خوراکی سرشار از پروتئین های ضروری برای بدن است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

بهتر است مایعی که در روند پخت گوشت از آن خارج می‌شود، مستقیم داخل غذا استفاده شود. معمولا بیشترین میزان پروتئین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در آن، بخصوص ویتامین‌های گروه B، هنگام پختن از بافت گوشت خارج و به آب در حال جوش وارد می‌شوند بنابراین نباید آب و کف اولیه گوشت را دور بریزید چون عملا بخش زیادی از ریزمغذی‌های گوشت با این کار از بین می‌رود. البته باید توجه داشته باشید معمولا زمانی که گوشت در حال پختن است، ابتدا آب آن کمی کدر و پر از کف است.
از نظر بهداشت موادغذایی، زمانی گوشت و آب آن کاملا ایمن و قابل خوردن می‌شوند که آب یا عصاره حاصل از جوشیدن گوشت به رنگ شفاف درآید. این عصاره، دارای ارزش تغذیه‌ای است و دور ریختن آن توصیه نمی‌شود.
خیلی از افراد هم کف روی گوشت یا مرغ را دور می‌ریزند اما این کف شامل پروتئین‌هایی است که در مراحل اولیه از گوشت خارج می‌شود و یکی از ویژگی‌های پروتئین‌ها این است که امکان فومینگ یا کف کردن دارند. به همین دلیل دور ریختن کف حاصل از جوشیدن انواع گوشت در آب توصیه نمی‌شود.
اگر خانم خانه کمی صبوری کند، این کف سرشار از پروتئین بمرور در آب حل خواهد شد و عصاره گوشت را شفاف و مغذی خواهد کرد.
منبع: فردا نیوز