یکی از مشکلات معمول در افراد که در محیط های اجتماعی و عمومی باعث خجالت و شرمساری می شود بوی بد بدن می باشد که ناشی از غده های عرق ریز بدن است که البته در نژادهای مختلف انسانی کمی با هم متفاوت است. بوی بد، نه تنها در زیر بغل ایجاد می شود، بلکه غدد عرق در هر نقطه از بدن می توانند وجود داشته باشند.

مانند پوست سر، پاها و حتی نوک سینه ها. حمام روزانه و عوض کردن لباس ها برای کسانی که بیش از حد عرق می کنند، بسیار مؤثر می باشد. هرچند این را نباید فراموش کنیم که خود عرق به تنهایی بد بو نیست، اما زمانی که میکروب ها در سطح پوست پیدا می شوند با شکستن و یا نفوذ در عرق، باعث ایجاد بوی بد می شوند.

 مواردی که در کم کردن عرق می توانند کمک کننده باشند

تزریق بوتاکس:

ترکیب باکتری با عرق، سبب ایجاد بوی بد می شود. تزریق بوتاکس در زیر بغل، به طور موقت عرق را متوقف می کند و شما به مدت 4 ماه تا یک سال تا 87 درصد کمتر عرق  می کنید و فعالیت غدد عرق در بدن شما کمتر می شود.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید:

مواد غذایی، ادویه جات و ترشیجات با بوهای قوی مانند پیاز، سیر و ادویه کاری، سبب ایجاد بوی تند عرق می شوند. می توانید برای کاهش این مورد از یک رژیم غذایی شیرین و مطلوب استفاده کنید.

سطح استرس خود را کاهش دهید:

غده های عرق یک ماده مایع برای تنظیم دمای بدن تولید می کنند. استرس عاطفی، باعث می شود اصلی ترین غدد که در زیر بغل و کشاله ران وجود دارند یک مایع شیری ترشح کنند، این مایع از آب و چربی ساخته شده و این ایجاد یک شرایط خوب برای باکتری های بوزا، ایجاد می کند. مدیتیشن، یوگا و دیگر شیوه های آرام کننده به کاهش استرس کمک می کنند.

پوشیدن پارچه های قابل تنفس:

پارچه های طبیعی مشتق شده، مانند پنبه، ابریشم و دیگر الیاف طبیعی در مقایسه  پارچه های تولید شده از ابریشم مصنوعی کمتر باعث عرق می شوند.

اصلاح زیر بغل:

باکتری ها در محیط گرم و مرطوب رشد می کنند. زیر بغل می تواند بهترین زیستگاه برای  رشد باکتری ها باشد و در نهایت باعث ایجاد بوی بد شود.

استفاده از سرکه سیب:

انواع اسید موجود در سرکه سیب یا آبلیمو، مانع از رشد باکتری ها می شوند از جمله باکتری که باعث ایجاد بوی بد عرق می شود. اما باید خیلی کم  و با احتیاط از آن ها استفاده شود. در حالی که سرکه سیب و آبلیمو می تواند به کاهش سطح باکتری بوزا بر روی پوست منجر شود اما باعث سوزش پوست نیز می شود. برای برطرف کردن بوی بد عرق می توانید چند قطره آبلیمو یا سرکه سیب را به پنبه آغشته  و به زیر بغل بمالید. البته قبل از آن مطمئن شوید هیچ خراش و بریدگی درسطح  پوست وجود ندارد. عنبر سائل و روغن درخت چای نیز می تواند برای برطرف کردن بوی بد عرق موثر باشد.

داروی گیاهی:

برای مثال، روغن رزماری، خاصیت ضد میکروبی دارد و سبب طراوت  پوست می شود و عصاره آن به شکل موضعی نیز کاربرد دارد.

فراموش نکنیم داشتن رایحه ای ایده آل و مناسب نشان از شخصیت انسان در محیط های عمومی مثل مترو، اتوبوس و دیگر اماکن عمومی است پس استایل خود را حفظ کنید و با رعایت نظافت باعث افزایش جایگاه اجتماعی خود شوید.

منبع: دکتر سلام