مشاوره زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد

دارچین

دارچین درخت همیشه سبز کوچکی میباشد که پنج تا هفت متر ارتفاع دارد و بوی مطبوعی از همه جای آن در فضا پخش است.گل های درخت دارچین در میان ماه بهمن تا ماه فروردین خودشان را نشان میدهند و گل های این درخت سفید رنگ میباشند.برگ درخت دارچین نیز سبز سبز است و از پوست این درخت ادویه حاصل میشود.

دارچین از خانواده برگ بو می‌‌باشد که چه در طب سنتی و چه در مطالعات مختلف به خواص آن اشاره شده است.

دارچین از خانواده برگ بو می‌‌باشد که چه در طب سنتی و چه در مطالعات مختلف امروزی به خواص متنوع و خارق‌العاده آن به دفعات اشاره شده است، در ادامه به بیان برخی از این خواص می‌پردازیم.

اندراحوالات خواص شگفت انگیز دارچین

حدود 2400 سال قبل از میلاد مسیح بقراط پدر علم طب توصیه کرد :” اجازه دهید غذا داروی شما و دارو غذای شما باشد.”

اکنون در هزاره سوم، جهان دوباره به توصیه این پزشک قدیمی بازگشته و به غذا به عنوان دارو می‌‌نگرد. در حال حاضر گیاهان دارویی و مشتقات آنها نظیر انواع ادویه 20 درصد تجویزات دارویی در کشورهای صنعتی پیشرفته و 80 درصد در کشورهای در حال توسعه را به خود اختصاص می‌‌دهد.

استفاده از گیاهان دارویی در ایران نیز مانند اکثر کشورهای در حالِ رشد، متداول بوده و همچنان رو به افزایش می‌‌باشد.

دارچین از خانواده برگ بو می‌‌باشد که چه در طب سنتی و چه در مطالعات مختلف امروزی به خواص متنوع و خارق‌العاده آن به دفعات اشاره شده است، در ادامه به بیان برخی از این خواص می‌پردازیم:

دارچین و دیابت

از دسته گیاهان دارویی که به نظر می‌‌رسد در درمان و کنترل دیابت نقش مهمی داشته باشد، دارچین را می‌‌توان نام برد که اثرات مفید و کارآمد خود در این زمینه را از طرق مختلف اعمال می‌‌کند:

1- یکی از اجزای فعال دارچین، پلی مری به نام متیل هیدروکسی کالکون بوده که شبیه انسولین عمل می‌‌کند و به همین دلیل می‌‌تواند باعث تقویت عملکرد انسولین، افزایش حساسیت به انسولین و همچنین کاهش مقاومت به این هورمون مهم و کاربردی شود.

2- در بیماران دیابتی نوعII  فسفوریلاسیون گیرنده انسولینی کاهش می‌‌یابد. از طرفی اجزای محلول و پلی فنول‌‌‌های دارچین باعث تحریک اتوفسفوریلاسیون گیرنده انسولینی شده و فسفوتیروزین فسفاتاز که خود یک آنزیم فعال در دفسفوریلیزه کردن گیرنده انسولینی است را مهار می‌‌کنند که خود این مسئله سبب افزایش حساسیت به انسولین می‌‌گردد.

علاوه بر این در برخی از مطالعات مشخص شده است که دارچین باعث افزایش برداشت گلوکز به وسیله فعال کردن گیرنده انسولینی و افزایش سنتز گلیکوژن می‌‌شود. از سویی دیگر به دلیل آنکه انسولین نقش کلیدی در متابولیسم چربی‌‌‌ها را داراست، مصرف دارچین باعث بهبود متابولیسم چربی‌‌‌ها در بدن نیز می‌‌شود.

3- دارچین از طریق ممانعت فعالیت آنزیم‌‌‌های α گلوکوزیداز و α آمیلاز پانکراسی، قند خون بعد از غذا را کاهش می‌‌دهد و همینطور از طریق انتقال ترانسپورتر 4 (GLUT-4)، برداشت سلولی گلوکز را تحریک می‌‌کند.

4- عصاره دارچین از طریق کاهش دادن جذب روده ای آلانین که نقش حیاتی را در مسیر گلوکونئوژنز (مسیری متابولیکی که گلوکز از پیش‌سازهای غیر کربوهیدراتی ساده مانند پیروات، لاکتات، اسید‌‌‌های آمینه و … تولید می‌‌شود) ایفا می‌‌کند، به بهبود متابولیسم گلوکز کمک می‌‌کند.

دارچین و کبد چرب غیر الکلی

در مورد تأثیرات دارچین در بهبود عملکرد انسولین (عصاره دارچین باعث افزایش فعالیت انسولین تا 20 برابر می‌‌شود) و با در نظر گرفتن خواص کم نظیر آنتی اکسیدانی ترکیبات موجود در دارچین، مصرف این ماده غذایی می‌‌تواند در بهبود بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

دارچین و خواص آنتی اکسیدانی

خاصیت آنتی اکسیدانی دارچین به علت وجود ترکیبات مختلفی نظیر: اوژنول، استیل اوژنول، کاریونیلن، سینئول و سینام آلدهید می‌‌باشد. مطالعات زیادی اثر آنتی اکسیدانی اوژنول را ثابت کرده اند، اوژنول دارای خواص غیرسمی و حفاظت کننده بوده و خروج مواد سمی از روده را تسهیل می‌‌کند.

سایر بررسی‌‌‌های صورت گرفته در این حوزه نشان داده‌اند که اوژنول دارای اثر مهارکنندگی بر اکسیداسیون LDL و VLDL می‌‌باشد.  از طرفی اثر آنتی اکسیدانی 1و8 سینئول به عنوان بازدارنده صدمات ناشی از اتانول بر معده نیز به اثبات رسیده است.

فلاونوئیدها و سایر ترکیبات مذکورِ موجود در دارچین علاوه برکاهش پراکسیداسیون لیپیدها و بهبود فعالیت آنزیم‌‌‌های شرکت کننده در دفاع آنتی اکسیدانی بدن مانند گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، گلوتاتیون ردوکتاز (GR)، سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز، مانع تشکیل رادیکال‌‌‌های آزاد مخرب سلامتی نیز می‌‌شوند.

دارچین و بیماری‌‌‌های قلبی-عروقی

یکی از اجزای فعالِ جدا شده از دارچین به نام 2- متوکسی سینام آلدهید (2-MCA) سبب کاهش چسبندگی سلول‌‌‌های اندوتلیال عروق می‌‌شود که از این طریق می‌‌تواند احتمال بروز خطرات قلبی- عروقی را کاهش دهد.

از طرفی دیگر دو ترکیب سینامیک آلدهید و سینامیک اسید جدا شده از دارچین سبب افزایش مقاومت قلب در برابر بیماری‌‌‌های ایسکمیک قلب (بیماری‌‌‌هایی ناشی از کاهش خون رسانی به عضله قلب) می‌‌شوند.

سیناموفیلین موجود در دارچین دارای خاصیت مهارکنندگیِ سنتز ترومبوکسان A2 (ترومبوکسان‌‌‌ها باعث تجمع پلاکت‌‌‌ها می‌‌شوند و همچنین منقبض کننده عروق بوده و فشار خون را افزایش می‌‌دهند) می‌‌باشد که بدینوسیله می‌‌تواند نقش مهمی را در پیشگیری از بیماری‌‌‌های عروقی و آترواسکلروز ایفا نماید.

علاوه بر مسائل گفته شده، دارچین قادر به تصحیح پروفایل لیپیدی خون به صورت کاهش تری گلیسرید، LDL، VLDL و افزایش HDL خون نیز می‌‌باشد.

دارچین و خواص آنتی میکروبیالی

اسانس دارچین توسط محققین زیادی به عنوان منبع مناسب از ترکیبات ضد قارچی و باکتریایی شناخته شده است. دو ترکیب اوژنول و سینامیک آلدهید موجود در اسانس دارچین غشای دو لایه فسفولیپیدی سلول را حساس نموده و موجب افزایش نفوذ پذیری و نشت اجزای ضروری داخل سلولی (مانند آهن،ATP ، اسیدهای نوکلئیک و اسیدهای آمینه) می‌‌شوند یا به سیستم‌‌‌های آنزیمی میکروارگانیسم‌‌‌ها آسیب می‌‌زنند.

در میان ترکیبات غیر فنولی اسانس‌‌‌ها، نشان داده شده که سینام آلدهید دارای خواص ضد میکروبی خاصی می‌‌باشد و احتمالاً از طریق اتصال گروه کربونیل با پروتئین‌‌‌ها عمل کرده و جلوی فعالیت آنزیم آمینواسید دکربوکسیلاز را می‌‌گیرد، همچنین به اثبات رسیده که این ترکیب می‌‌تواند از طریق کاهش محتوای انرژی سلولی نیز، سبب نابودی میکروارگانیسم‌‌‌ها گردد.

دارچین و سرطان

دارچین به وسیله سه مکانیسم اصلی قادر است در پیشگیری از سرطان کمک کننده باشد:

1- پروسیانیدین و سینام آلدهید مشتق شده از دارچین با مهار فعالیت فاکتور رشد اندوتلیال عروقی نوع 2 (VEGFR2) از رگ زاییِ درگیر در سرطان جلوگیری نموده و احتمال ایجاد انواع تومور را کاهش می‌‌دهند.

2- سینامیک آلدهید موجود در دارچین با مهار فعالیت NF-

منبع : مازنی نیوز

5 1000
ارسال شده در 23 بهمن 1395 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی
کدکم چیست؟

بهترین روش برای ایمپلنت, ارتودنسی و زیبایی دندان استفاده از دستگاه فوق پیشرفته کدکم است.

اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x