وقتی در حال مصرف دوره ای آنتی بیوتیک برای درمان بیماری خود هستید پیشنهاد می کنیم از مصرف برخی موادغذایی تا پایان دوره درمان خود پرهیز کنید مصرف لبنیات و ویتامین کا و سالاد در این زمینه بسیار مهم و حائز اهمیت هستند اگر می خواهید نتیجه خوبی از مصرف آنتی بیوتیک بگیرید بهتر است بیشتر به خورد و خوراک خود اهمیت بدهید .

اغلب آنتی بیوتیک ها از جمله آنتی بیوتیک های خانواده «کینولون» مثل «سیپروفلوکساسین» و «لواکویین» در معده به کلسیم و آهن متصل می شوند و نمی توانند جذب بدن شوند.

  • بنابراین اثرشان کاهش پیدا می کند و عفونت درمان نمی شود. پس از مصرف لبنیات، مکمل های حاوی آهن، قرص های کلسیم، قرص یا کپسول روی همزمان با این آنتی بیوتیک ها خودداری کنید. البته مصرف همزمان آن ها با مواد غذایی حاوی آهن خیلی مشکل ساز نخواهد بود.
  • آنتی بیوتیک ها همچنین نباید همزمان با داروهای ضداسید معده، آبمیوه، چای و نوشابه مصرف شوند و بهتر است همراه با آب فراوان، دو ساعت قبل یا شش ساعت بعد از مصرف موارد مذکور در بالا میل شوند.

◊ با این دارو سالاد نخورید!

ویتامین K موجود در خوراکی هایی مثل کلم، کاهو، بروکلی، نخود، اسفناج، آووکادو و… می تواند برای کسانی که از داروهای رقیق کننده خون ازجمله وارفارین استفاده می کنند، خطرناک باشد. در واقع نوسانات این ویتامین در بدن می تواند وارفارین را بی اثر کند و آثار ضدانعقادی آن را کاهش دهد؛ در نتیجه احتمال شکل گیری لخته های خونی بالا میرود. پس سعی کنید هر هفته میزان مشخصی از این ویتامین را مصرف کنید.

⇐ ⇐ ⇐ ویتامین K همچنین میزان تاثیر استامینوفن را پایین می آورد.

◊ قبل از خوردن وارفارین بخوانید!

  • سیر از تشکیل لخته در خون جلوگیری می کند و باعث افزایش رقت خون می شود. بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند نباید بیشتر از یک حبه سیر در روز مصرف کنند زیرا ممکن است باعث رقیق شدن بیش از حد خون شان و احتمال خونریزی در بدن شان شود.
  • مصرف چای سبز و فرآورده های لوبیای سویا باعث کاهش اثر ضد لخته ای وارفارین و افزایش احتمال بروز لخته می شود. در مقابل، مصرف فرآورده های انبه و آب آن باعث افزایش اثر ضد لخته ای وارفارین و احتمال خونریزی می شود.
  • مصرف فرآورده های پروبیوتیکی مانند ماست پروبیوتیک باعث افزایش تولید ویتامین K در بدن می شود بنابراین مصرف این گونه فرآورده ها باعث افزایش نیاز به مصرف وارفارین خواهد شد.

گردآورنده: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: اصول مصرف وارفارین