دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
جراحى زيبايى بينى ( رينوپلاستى)
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی

همه چیز درمورد گز گز فواید و مضرات خوردن گز

یکی از خوراکی هایی که در سراسر دنیا شهرت دارد ، گز می باشد ، این خوراکی را به نام سوغات اصفهان می شناسیم ، محال است به اصفهان سفر کنیم اما سراغ این خوراکی خوشمزه نرویم. باید بدانید که همه ی این گز ها مرغوب نیستند.

گز، یکی از شیرینی هایی است که اکثر خانواده ها از آن برای پذیرایی یا به عنوان یک میان وعده تنقلی بخصوص در عید نوروز استفاده می کنند. اغلب خانواده ها بر این باورند که گز به دلیل دارا بودن انگبین هایی چون شیرخشت، ترنجبین، گز انگبین و عسل، یک شیرینی با خواص درمانی فراوان بوده و گاه آن را به مقدار زیاد یا به صورت مستمر استفاده می کنند. اما به راستی گزهای صنعتی امروزی حاوی انگبین است؟ آیا مصرف مداوم این شیرینی توصیه می شود؟ وگزهای سبزرنگی که این روزها با نام گز کم شیرین عرضه می شود واقعا رژیمی است؟

 

 

ارزش تغذیه ای گز

به طور معمول برای تهیه گز از برخی انگبین ها، سفیده تخم مرغ، شکر، برخی عرقیات (گلاب، عرق بیدمشک و…) و انواعی از مغزها استفاده می شود؛ البته این را بدانید، به دلیل آن که استفاده از انگبین هایی چون ترنجبین و شیرخشت، موجب افزایش قیمت محصول می شود، اکثر تولیدکنندگان، شکر و ترکیبات دیگری را جایگزین انگبین ها می کنند. بنابراین کالری گز بشدت افزایش یافته و این محصول از نظر تغذیه ای و درمانی ارزش چندانی ندارد.

به طور معمول گزهای انگبین دار چند برابر بیشتر از گزهای معمولی ارزش داشته و تا حدودی درمانگراست. این گزها اگر حاوی شیرخشت و ترنجبین باشند مقوی معده، کبد و کلیه هاست. باعث لینت مزاج شده (یبوست را بر طرف می کند) و به دفع صفرا کمک می کند. تب بر خوبی بوده و خارش بدن را رفع می کند.

 

 

گزهای رژیمی

گز ​ کم شیرین یا رژیمی نسل جدیدی از گز است که از قند های طبیعی ضعیف شده ای چون مانیتول، سوربیتول و ایزو مالت تهیه می شود. این قندها برای متابولیزه (تجزیه شدن) در بدن نیاز به انسولین ندارد و برای افراد دیابتی مناسب است، اما در این میان جدیدترین شیرین کننده رژیمی ، قند استحصالی از گیاهی با نام استویاست. استویا گیاهی است که در حال حاضر در برخی نقاط کشور کشت می شود و از قند استخراج شده آن برای شیرین کردن برخی محصولات قنادی از جمله گز استفاده می شود. این قند معمولا بافت محصول را سبز رنگ کرده و بر خلاف شکر در اثر حرارت تغییر رنگ نداده و رنگ اصلی خود را حفظ می کند.

جالب آن که کالری قند استویا برابر کالری شکر است، ولی به دلیل آن که مزه آن چند برابر از شکر شیرین تر است مقدار بسیار کم آن می تواند حجم زیادی از محصول را شیرین کند، بنابراین می توان گفت که این قند تقریبا فاقد کالری بوده و موجب افزایش ناگهانی قند خون نمی شود. این قند برخلاف شیرین کننده های مصنوعی مثل آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم و… اثرات مضر جانبی نداشته و در برابر حرارت پخت مقاوم است.

این شیرین کننده گیاهی حاوی ویتامین های۱ B۲، B و املاح معدنی منیزیم، روی، کرم، سلنیوم، پتاسیم و سدیم بوده و می تواند تا حدودی ارزش تغذیه ای گز را افزایش دهد، اما نکته قابل توجه آن که اگر در گزهای رژیمی از عسل یا دیگر انگبین ها استفاده شود، مقدار شیرینی و کالری محصول افزایش یافته و مصرف زیاد آن برای افراد چاق و دیابتی مضر است.

 

 

گز فله ای نخرید

هنگام خرید گز انواعی را که درون بسته بندی های بهداشتی بوده انتخاب و به تاریخ مصرف و مجوز بهداشت آن توجه کنید.

اکثر گزهایی که به صورت فله ای عرضه می شو​د از مواد اولیه نامرغوب تهیه شده و اغلب مغزهای پسته و بادام به کار رفته در آن آلوده به سم خطرناک و سرطان زای آفلاتوکسین است.

گز را باید در محیط خشک و خنک به دور از حرارت و نور نگهداری کنید. می توانید برای ماندگاری بیشتر گز را در یخچال یا فریزر قرار دهید.

5 1000
ارسال شده در 27 فروردین 1393 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چطوری فعالیت ورزشی میزان DNA ما را تغییر می‌دهد
  • بهره برداری بیمارستان ریگان تا پایان امسال
  • از رسانه های جمعی برای لاغری کمک نگیرید
  • با استفاده از برنزه کننده, پوست را برنزه کنیم
  • نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به بیماری کرون
  • بررسی وضعیت بهداشت کشور از زبان وزیر بهداشت
  • اهمیت دریافت ویتامین دی برای قوای جسمانی
  • از مصرف همزمان این ویتامین ها خودداری کنید!
  • محبوبترین ها

  • کشف داروی ضد هپاتیت C
  • سرنگ آلوده همچنان شایع‌ترین علت ابتلا به ایدز در معتادین تزریقی است
  • مبتلايان به سينوزيت خودسرانه آنتي بيوتيک نخورند
  • عوارض جانبی قرص‌های ضدبارداری
  • متفورمین شیوه ای برای جلوگیری و معالجه پره اکلامپسی
  • داروهای خارجی از لیست بیمه حذف شد
  • اهمیت مصرف مکمل های چربی سوز
  • ویژگی مهم شیاف
  • رپورتاژ

  • رژیم‌درمانی، پوست و لیزر تخصصی کلینیک سیب سبز
  • کلینیک دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی رویال
  • کلینیک ارتودنسی دکتر گوگانی
  • کلینیک فوق تخصصی مو و زیبایی چهره نو
  • لیفت صورت با نخ
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x