5

در این مطلب روی صحبت ما با کسانی است که از ماهی و میگو و در کل غذاهای دریایی استفاده می کنند. باید بدانید که یکی از خطرناک ترین مسمویت های غذایی ، مسمویت با ماهی است. در این مطلب در رابطه با راه های تشخیص ماهی و میگو سالم صحبت خواهیم کرد.

 

غذاهای دریایی را چه در خانه بپزید چه در رستوران بخورید، فرقی نمی کند چون یک انتخاب مناسب و عاقلانه است. خوراکی های دریایی منبع غنی امگا۳ هستند و کالری پایینی دارند. با این حال خیلی ها هنوز خاطره تلخ مسمومیت ماهی های جنوب را فراموش نکرده اند و خودشان را به همین دلیل از خوردن ماهی و میگو محروم می کنند. اما جای نگرانی نیست. با کمی دقت و عمل به چند توصیه زیر می توانید با خیال راحت به ماهی فروشی بروید و از خریدن ماهی سالم مطمئن باشید.

ماهی و میگو هر چه تازه تر باشند، به نفع خودتان است. تا جایی که می توانید از خریدن ماهی های یخ زده و بسته بندی شده دوری کنید. میگو خیلی سریع خراب می شود، چون تمام اندام های گوارشی میگو در سرش جمع شده، شروع مرحله فساد از ناحیه اتصال سر با قسمت بدن است، بنابراین وقتی نزدیک به فاسد شدن می رسد، اول سرش را می کنند. در مرحله بعد پوست میگو را جدا می کنند و عضله خالی می ماند. پس میگو باید با سر بوده و سر آن سفت و محکم به بدن چسبیده باشد. رنگ میگو بسته به گونه، نژاد و محیط زندگی میگو فرق می کند ولی بعد از پخت تقریبا تمام میگوها به رنگ صورتی مایل به قرمز درمی آیند، یعنی هر چقدر میگو بعد از پخت کمتر صورتی بشود، کیفیت پایین تری دارد. البته این دلیل نمی شود که همه میگوهای بدون سر و پوست بسته بندی شده فاسد هستند. میگوی تازه بوی بد ندارد و فقط بوی خاص میگو می دهد که اصلا تند نیست. ولی در صورت خراب شدن، بوی شدید و تند آمونیاک از آن به مشام می شود.

ماهی منجمد سالم هم بعد از آب شدن حالت درخشندگی دارد و گوشتش سفت است به طوری که فشار انگشت روی گوشت باعث فرورفتگی دایمی نمی شود.

 

 

یک سر سوزن نمک

همین چاشنی که خیلی ها به آن سم خوراکی سفید می گویند و بهتر است در مصرف آن صرفه جویی کنید در آشپزخانه کلی به کارتان می آید. به جای ضررش از مزیت هایش استفاده کنید:

اضافه کردن کمی نمک به آب باعث می شود زودتر به جوش بیاید. این طوری زمان پخت سبزیجات و غذاهای دیگر را کوتاه تر می کنید.

پختن تخم مرغ در آب نمک با اینکه زمان بیشتری می برد اما باعث می شود پوسته تخم مرغ راحت تر جدا بشود. پاشیدن یک ذره نمک به سفیده تخم مرغی که برای کیک آن را هم می زنید، باعث می شود سریع تر پف کند و سریع تر هم فرم بگیرد.

ریختن یک سر سوزن نمک در یک کاسه محتوای آب سرد باعث می شود سیب، گلابی یا سیب زمینی بعد از پوست کندن تغییر رنگ ندهند.

 

 

معده خود را زیر و رو نکنید

آیا شما از افرادی هستید که به محض سرما خوردن به سراغ داروهای خود می روید و به صورت خودسرانه انواع آنتی بیوتیک ها را وارد بدن خود می کنید؟ یا برای بهتر شدن جوش های خود مدت های طولانی است که آنتی بیوتیک می خورید؟

اگر این گونه است بدانید که در معرض خطر هستید.

با اینکه آنتی بیوتیک ها بار ها و بار ها جان مبتلایان به بیماری های سخت و خطرناک را نجات داده اند و به طولانی تر شدن عمر انسان کمک کرده اند، اما این ناجیان سلامت بشر هم در صورت استفاده نا بجا عوارض زیادی برای سلامت به همراه دارند.

مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها، معده شما را زیر و رو می کند و باعث به هم خوردن تعادل میکروب های مفیدی می شوند که در معده شما زندگی می کنند. این میکروب ها نه تنها به هضم غذا کمک می کنند، بلکه با بسیاری از عوامل بیماری زایی که وارد بدن می شوند، مبارزه می کنند.

تاثیر آنتی بیوتیک ها روی میکروب ها و باکتری های مفیدی که در معده انسان زندگی می کنند بسیار عمیق است و بعد از پایان یافتن استفاده از دارو، چندین ماه طول می کشد تا این میکروب ها دوباره به حال اول بازگردند.

این در حالی است که برخی از افراد برای داشتن پوستی بهتر و عاری از جوش، به شکلی خودسرانه یا به توصیه برخی از متخصصان، از انواع خاصی از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنندکه باید بدانند که با این کار عملکرد سیستم گوارش خود را دچار اختلال می کنند و ممکن است حتی به بیماری های آزاردهنده ای مانند مشکل در هضم غذا، یبوست و مانند آنها دچار شوند. توصیه ما این است که هیچ گاه به صورت خودسرانه آنتی بیوتیک نخورید.